Fototroboj najboljih flagship smartphonea

Fototroboj najboljih flagship smartphonea

U potrazi za najboljim

Ovu godinu obilježili su pametni telefoni s novim sustavima kamera.


Od svog nastanka do danas fotoaparati su postali neizmjerno važan dio naših života. Zahvaljujući njima zabilježili smo neka od ključnih događanja u povijesti i te trenutke zamrznuli u vremenu. Iako je dugo bila rezervirana za kupce veće platežne moći, s vremenom je ta čarobna sprava došla u svačije domove. Ključan preokret dogodio se kada su se po prvi puta susreli mobilni telefon i kamera te zauvijek promijenili način na koji gledamo na fotografiju.

Pojava prvih VGA kamera na klasičnim mobitelima omogućila je svima da ovjekovječe svaki trenutak jednim pritiskom tipke. Prošlo je mnogo vremena, no osnovni je princip isti: jednim pritiskom uhvatiti neki trenutak i pohraniti ga. Iako tu mogućnost nude čak i najpovoljniji telefoni, uređaji koje smo testirali predstavljaju sami vrh ponude po performansama kamera, stoga smo odlučili testirati ih i vidjeti mogu li uistinu zamijeniti fotoaparat.

Prvi natjecatelj dolazi nam iz Južne Koreje, svima dobro znani Samsung Galaxy Note9. Njegov dvostruki sustav kamera ima dva senzora rezolucije 12 megapiksela te uz standardnu širokokutnu ima i optiku s dvostrukim optičkim zoomom. Drugi natjecatelj dolazi iz SAD-a, najmanjih dimenzija, no najvećeg srca. To je iPhone XS. Na papiru njegov je sustav kamera vrlo sličan onom u Note9, s dvostrukim kamerama opremljenim 12-megapikselnim senzorima i optikom koja nudi dvostruki optički zoom.

Treći natjecatelj dolazi iz Kine te na pozadini ima čak tri kamere sa senzorima rezolucije 40, 20 i 8 megapiksela i optiku koja ima raspon zumiranja od 0,6 x pa sve do 3 x. Sva tri telefona na papiru su impresivna, no specifikacije su nebitne ako softver ne može iskoristiti puni potencijal komponenti i upravo smo zbog toga u divljini testirali performanse svih triju telefona.

(Stranica 1 od 9)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 9)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Fototroboj najboljih flagship smartphonea - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.