Koju gaming  konfiguraciju odabrati do 7000 kuna - TEST TOP 5 gaming PC-a - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Koju gaming  konfiguraciju odabrati do 7000 kuna - TEST TOP 5 gaming PC-a

Koju gaming  konfiguraciju odabrati do 7000 kuna - TEST TOP 5 gaming PC-a

Gaming s Nvidia grafikom

Gotovo svaka IT trgovina u svojoj ponudi ima složene konfiguracije, a umjesto da samo pokupimo već napravljena računala, od trgovina smo tražili da za nas ekskluzivno slože posebne Vidilab gaming jurilice do 7000 kn

S obzirom da smo mislima ostali u ljetnom modu rada, smislili smo foru da top hrvatske IT trgovine zaposlimo na zadatku slaganja idealne gaming konfiguracije. Upute su bile jednostave, složite nam Vidilab gaming konfiguraciju, a gornja cjenovna granica neka bude 7000 kuna. I dok su konfiguracije pristizale, naš download se na 100 Mbps mreži užario, Steam testna baterija smjestila se na diskove i  zaronili smo u zahtjevan zadatak testiranja gaming konfiguracija.

Tehnologija opt
Zločesti mineri koji rudare i kopaju Bitcoin i Ehterium odavde do Austrije pokupovali su sve Radeonke, pa su malo ubili raznolikost konfiguracija u grafikama, ali GTX 1060 koja se pojavljuje u različitim iteracijama, definitivno je za ovaj cjenovni rang best buy za igranje. Svidjelo nam se da sve konfiguracije dolaze sa SSD-om koji se nakon dosta godina prisustva konačno ustoličio kao nezaobilazna komponenta. Kod procesora i dalje se više vjeruje Intelu, ali AMD Ryzen ipak polako dobiva svoje mjesto pod suncem. Nakon detaljnog testiranja, bacili smo se na predstavljanje naših Top 5 konfiguracija.


Dominacija kombinacije Intel-nVidia

U vrijeme bjesomučnog rudarenja za kriptovalutama, AMD grafičke kartice gotovo su nestale s tržišta pa su jasan odabir za gaming računala nVidijini GPU-ovi. U CPU segmentu dominira Intel, a jedna je konfiguracija stigla s Ryzenom 5.
Kada smo osmišljavali temu išli smo malo drugačijim tokom od uobičajenog, u kojem mi odaberemo komponente i radimo PC build s kojim vam želimo preporučiti najbolje od najboljeg. Tu smo odgovornost ovaj put prebacili na poznate retailere, koji to i inače rade, samo smo umjesto računala s polica od trgovina tražili da za nas slože posebna gaming računala cijene do 7000 kuna.

Instar Gamer GT1 7 opt


Pokazalo se da naši trgovci imaju prilično slične vizije i osim Mikronisovog Ryzen stroja, sve su ostale konfiguracije stigle sa kombinacijom i5 procesora i GTX 1060 grafičke kartice (doduše razlikuju se brandovi, veličine i količina videomemorije). U tablici s rezultatima možete provjeriti koje su kombinacije bile najuspješnije u performansama igara, mada je dobra vijest da ćete na Full HD rezoluciji sa svima imati i više nego dovoljni broj frameova. GTX 1060 nije dovoljna za 4K gaming, ali će za 1440p poslužiti.
Što se tiče ostaloga, najatraktivnije je Chieftec Gaming GP-01B-OP kućište u Hangarovoj konfiguraciji, koje je ujedno i primjetno veće od ostatka konkurencije. In-Win case ima zanimljiv feature direktnog ubacivanja HDD-a ili SSD-a kroz vanjsko SATA sučelje, slično kao USB. Dvije od pet konfiguracija imale su jače hladnjake za procesore, mada se osim Ryzena niti jedan Intelov proc ne može overclockirati.

Tehnologija 3 opt
Za korisničko iskustvo najbitnije je ugraditi SSD i tu su zadaću svi zadovoljili. Mada, ako imate veliku kolekciju igara, morat ćete nadograđivati računalo vrlo brzo jer mali SSD-ovi ne dopuštaju instalaciju većeg broja igara. Neki su u ovom cjenovnom rangu tome doskočili na način da su u kombinaciju ubacili terabajtni HDD. Najnezadovoljniji smo područjem RAM memorije, gdje je samo jedna konfiguracija stigla sa 16 GB. Iako je 8 GB u većini slučajeva dostatno, moglo bi biti usko grlo računala u zahtjevnijim igrama.
Kad je riječ o napajanjima, ponuda se kreće od 500 do 650 W, pri čemu samo jedno napajanje ima Gold certifikat, ono u Hangarovoj konfiguraciji. Njegov proizvođač je, kao i proizvođač kućišta, Chieftec.
Jako smo zadovoljni kako su konfiguracije složene, cable management je vrlo uredan i cjelokupni dojam nakon otvaranja jedne strane je i više nego pozitivan.
Performanse variraju od igre do igre, ali su sva računala prošla gaming test, dok je Ryzen 5 iskočio po performansama procesora, iako ima isti broj jezgara kao i Intel konkurencija.

Otvorna 2 opt







Kroz oči profića


Za veliku temu posvećenu gaming konfiguracijama nezaobilazno je pitanje bilo kako na tu tematiku gledaju profići, oni koji svoj maslac na kruh mažu mazajući po turnirima mrske protivnike šmajserom. Svoje viđenje idealnog hardveraja otkrio nam je Toni iz CS:GO ekipe Locastic
Što ti je, kao profi gameru, najbitnije kod monitora, miša, tipkovnice?

Toni gamer opt
Kriteriji su drukčiji za svaku od navedenih stavki. Kod monitora je najvažniji što viši refresh rate, dok je za kompetitivni Counter Strike optimalno 144 Hz kao opcija da teksture i gameplay budu što fluidniji i realniji. Izbor miša i tipkovnice stvar je osobnog odabira. Ja koristim BenQ Zowie EC2-A jer mi odgovara radi ergonomije i veličine, dok za tipkovnicu koristim Razer Blackwidow zbog toga što je masivna, ima kvalitetne i responzivne tipke, a svakako je i bonus što atraktivno izgleda.
Koristiš li slušalice ili zvučnike za gaming, koje i zašto?
Od slušalica koristim Kingston HyperX Cloud II. Osim kvalitetnog zvuka, jako dobro izoliraju okolnu buku i puno se lakše fokusirati na samu igru. Također, izrazito su lagane i jedne su od rijetkih slušalica koje se mogu nositi i po nekoliko sati bez da uzrokuju neudobnost i žuljanje.
Gaming laptop – je li po tvom mišljenju dovoljan za igranje i, ako jeste, koji bi izdvojio?
Prije par godina sam imao Asus ROG G551JW koji je navodno dosta dobar gaming laptop. Meni se osobno nije svidjelo igranje na laptopu radi lošije kvalitete ekrana, a osim toga Counter Strike je igra koja zahtjeva izrazito kvalitetan procesor, a sa laptopima zna doći do zagrijavanja i padanja razine FPS-a u igri. Moj izbor je ipak PC, s obzirom na to da se gamingom bavim samo kompetitivno, nisam casualac :-)
Koristiš li neku streaming uslugu i, ako da, koju i zašto?
Da, Twitch.tv je izazvao revoluciju sa gaming streamovima radi jednostavnog, a opet funkcionalnog Weba. Navigacija je prilagođena svima, a svi profesionalni igrači koriste Twitch za streamanje i građenje baze fanova. Omogućili su da je u svakom trenutku moguće upaliti aplikaciju i gledati i učiti od najboljih, tako da su postali i moj prvi izbor za gledanje osobnih streamova, ali i prijenose svih većih turnira.
U posljednje vrijeme YouTube pokušava konkurirati Twitchu, ali mislim da su još jako daleko od toga da mogu reći da dominiraju tim tržištem.


Avenio OptiGamer MARKICA fmt
Avenio OpitGamer- Kompaktna sila

Avenio je jedan od rijetkih brandova hrvatskih trgovina koji se sa svojim custom računalima otisnuo i na europsko tržište, a popis stvari koje mora zadovoljiti brandirano računalo je dugačak. Za Vidilab su u Mikronisu složili dva vrlo slična kompa, a razlikuju se u procesoru pa smo u istim paketima dobili ying-yang Intel-AMD okršaj. U Avenio brandiranom kućištu malih dimenzija (Isolatix X2), koje ima sjajnu plastiku i rešetke s prednje strane, a na bočnoj strani ispupčeni pleksi prozor, smjestila se H110M pouzdana ASRock matična. Manjih je gabarita i Asusova grafička kartica, GTX 1060 s 3 GB DDR5 memorije. Cable management je odlično riješen u ovom manjem kućištu, čijim donjim dijelom dominira možda i overkill napajanje od 650 W. U posebnom odjeljku smješteni su diskovi. Kad kažem diskovi, to znači da je ovdje onaj X faktor koji izdvaja ovu igraću konfiguraciju, budući da se u traženi budget uspjelo ugurati vrlo dobar Kingstonov SSD Now od 240 GB u kombinaciji s terabajtnim HDD-om, pa prostora neće pofaliti.
Hardversku okosnicu, uz spomenutu matičnu, čini Intelov Kaby Lake procesor i5 7400 sa svojim stock coolerom, 8 GB memorije te još jedan slobodan utor za dodatni keks.
Na Full HD rezoluciji ova grafička kartica ima odlične performanse, a manja količina video memorije osjetit će se na 1440p rezoluciji. Za VR pokušaje ova kartica se ne preporučuje. Radi se o kompaktnom sustavu, dobre cijene, spremnom za visoke postavke gaminga na Full HD rezoluciji. Snažni i5 procesor poslužit će kao dobra osnova za ostale radne zadatke, a tu je i najbolja na testu kombinacija diskovnog prostora. Stoga je Avenio OptiGamer, kako mu ime i kaže, odličan ulaz u svijet gaminga. Upgrade je moguć s još jednim keksom RAM-a, a u komponentama je dovoljno snage da se i zamjetno jača grafika pogura do maksimuma.

Avenio OptiGamer Intel 2
PROCESOR: Intel Core i5 7400 3 GHz Kaby Lake
RAM: 8 GB
GPU: ASUS Phoenix GeForce GTX 1060 3 GB
HARD: 240 GB SSD + 1 TB HDD
X Faktor:  kombinacija SSD i HDD


Avenio OptiGamer AMD 6 fmt
Avenio OpitGamer (AMD)- Ryzen konkurent


Kao kontrapunkt Intelovom OptiGameru, Mikronis je za Vidilab složio i računalo s Ryzen 5 1400 modelom koji ima jednak broj jezgara kao i konkurencija iz plavog tabora. Kako test nismo koncipirali da bude fokusiran na performanse procesora, već smo se većinom igrali (ah,ah), kao primarno CPU orijentirani test imamo samo Cinebench. Ali i iz njega se vidi ono što smo već utvrdili u prošlim testiranjima ove platforme, a to je da Ryzen ima bolje multithread performanse i da je odličan izbor ako ćete na svojem gaming stroju raditi i druge stvari osim igranja, poput renderiranja videa. 
Što se tiče igara, primarne namjene na našem testu, rezultati variraju od igre do igre, ali su zapravo u istoj razini s Intelovim konkurentima, tako da je Ryzen dobar odabir za gaming konfiguraciju s kojom brže možete odraditi i posao u zahtjevnijim aplikacijama koje iskorištavaju njegov multithreading potencijal. U budućnosti se očekuje da će taj potencijal sve više koristiti i igre.
Osim procesora i druge matične, opet se radi o provjerenom ASRocku i ovog puta A320M ploči, ostatak komponenti je identičan kao u Intel baziranoj OptiGamer konfiguraciji, pa ponavljamo da bismo voljeli vidjeti više radne memorije, ali i da nam se itekako sviđa kombinacija 240 GB SSD-a i terabajtnog diska, što je i više nego dosta za kućne gaming potrebe. Malo kompaktno i moćno gaming računalo (Full HD rezolucija) s Avenio brandom opravdalo je svoje potencijale i u AMD verziji.

Avenio OptiGamer AMD 2 fmt

PROCESOR: AMD Ryzen 5 1400 3,2 GHz
RAM: 8 GB
GPU: ASUS Phoenix GeForce GTX 1060 3 GB
HARD: 240 GB SSD + 1 TB HDD
X Faktor:  kombinacija SSD i HDD





FuturaIT fmt
FuturaIT GTX GAMER-Memorijski obdarena


Ekipa iz Future je svoj gaming stroj zapakirala u Zalmanovo Z1 Neo kućište koje je prilično standardni Mid tower prozirne bočne stranice. S prednje stranice su rešetke, pa bi bilo dobro da su ventilatori u boji kako bi crni monolit s prednje strane dobio malo života. U unutrašnjosti je iz budgeta od 7000 kuna izvučen maksimum i ova konfiguracija stiže s potentnim i5 Kaby Lake procesorom sposobnim pogurati i mnogo jače grafičke, čime su otvorena vrata lakom upgradeu. Out of the box, računalo dolazi sa sasvim dovoljnih 16 GB DDR4 RAM-a brzine 2400 MHz, no više od te brzine cijenimo i dalje količinu radne memorije. U traženu cijenu u ovaj gaming PC build uspjeli su ugurati 128 GB SSD i terabajtni HDD. Odlična kombinacija u kojoj je SSD sistemski disk, dok ćete HDD brzine 7200 RMP koristiti za podatke. Korak naprijed bio bi SSD od 240 GB ili veći na koji bi stale jedna ili više igara. Ovako ćete nove naslove koji imaju tendenciju zauzeti i više od 50 GB ipak morati smjestiti na sporiji HDD.
Glavna okosnica svakog gaming stroja je njeno veličanstvo grafička kartica, a u ovom slučaju radi se o Gigabyte GTX 1060 G1 Gaming 6 GB koja je OC verzija i reklamira se kao VR ready. Iako nam i hrvatski developerski VR studio konstantno govori da je 1060 donja granica za VR, nekako smo ipak skloni za tu namjenu odabrati 1070 i više. Poznati Windwforce hladnjaci, radni takt 1847 MHz i 6 GB DDR5 video memorije na Full HD rezoluciji prožvakat će gotovo sve naslove. Problema je bilo samo sa DX12 na igri Deux Ex Mankind Divide gdje su ostali bili još i gori. I na najvišim postavkama većina igara će se vrtjeti iznad 60 FPS. Gigabyte matična podržava četiri keksa RAM-a, ali B250 unatoč brojnim featureima nećete moći upgradeati na dvije grafičke, tako da ništa od SLI nadogradnji. Inače vrlo dobra matična i kvalitetan izbor za vašu kantu.
Ukupno se radi o sposobnoj gaming mašini, koja će sa 6 gigabajtnom verzijom GTX 1060 kartice bez problema na visokim detaljima pogurati nove igre u Full HD rezoluciji, a za 1440p neće sve uvijek ići na max. detaljima. No, i pored toga može biti vrlo dobar gaming suputnik.
Futura IT 3 opt
PROCESOR: Intel Core i5 7400 3 GHz
RAM: 16 GB
GPU: GTX 1060 G1 Gaming 6 GB
HARD: 128 GB SSD+ 1 TB HDD
X Faktor: HDD+SSD Combo + više RAM-a




Hangar 18 markica
Hangar 18-Ljepotan s pokrićem


Prije nego zagrebemo u unutrašnjost Hangarove kante, par riječi i o njoj. Radi se o Chieftecovom kućištu za gaming, pri čemu mu je prostranost glavna odlika. U ovo kućište moguće je smjestiti i najveće gigante u svijetu grafičkih kartica. Odvojeni su prostori za napajanje, diskove i za matičnu, sa strane je plastična, djelomično prozirna stranica, a opremljeno je i LED osvjetljenjem.
U urednoj složenoj unutrašnjosti, s gotovo idealnim cable managementom, smjestio se najčešći hardverski combo za gaming konfiguracije ove cjenovne klase. Kaby Lake Intelov i5 7500 (ne podržava overclocking) sakrio se iza velikog Articovog Freezer i32 coolera, a društvo mu pravi Gigabyte GeForce GTX 1060 Mini ITX OC 6G, što je malo neobičan izbor - staviti u veliko kućište Mini ITX grafiku. Ipak, neke značajne razlike u performansama u odnosu na „normalno“ velike konkurentice s testa i nema. Nešto sporija radna memorija od 2133 MHz od Team elita dolazi u jednom keksu i ima je 8 GB, što je dovoljno, ali za gaming konfiguracije na donjoj granici i svakako bismo na Gigabyte H270 matičnoj htjeli još jedan keks kraj njega. Konfiguracija dolazi sa SSD-om od 240 GB što znači da fotografije i datoteke trebate pohranjivati na Cloudu, a za kolekciju igara odaberite par naslova koje ćete igrati da ne zatrpate do kraja prostor. Što se tiče sustava, SSD od 240 GB čuda će napraviti za korisnički osjećaj brzine i responzivnosti, ali ako ste imalo skloni hrčak ideologiji skupljanja, definitivno ćete trebati upgrade u obliku HDD-a.
Grafika, glavna komponenta ovog stroja za igranje, sposobna je (kao što vidite iz tablice) za pokretanje novih igara u ultra postavkama i sa vrlo dobrim performansama. Na višim rezolucijama, u VR pokušajima i kod DX12 igranja, više DDR5 videomemorije će itekako dobro doći.
Konfiguracija ima još jedan skriveni adut u prostoru za napajanje. Radi se o GOLD certificiranom napajanju od 650 W iz Chiefteca, a ovo je i jedina konfiguracija s našeg testa koja je stigla s optičkim čitačem/snimačem medija.
Vizualno privlačno računalo, dobrih performansi u segmentu koji nam je primaran - grafici, ali kao i ostatak testne skupine dobar all-arounder. Za top ocjenu dodali bismo veći SSD ili dodatni terabajtni hard i još jedan keks RAM-a.

Hangar 18 2 fmt

PROCESOR: Intel Core i5 7500
RAM: 8 GB
GPU: Gigabyte GeForce GTX 1060 Mini ITX OC 6G
HARD: 240 GB SSD
X Faktor: vizualno atraktivno kućište



Instar Gamer GT1 3 fmt
Instar Gamer - Standardni igrač

Par godina staro, ali i dalje popularno In-Winovo kućište dolazi sa zanimljivim featureom: na vrhu kućišta je SATA utor u koji direktno poput USB sticka možete utaknuti SSD ili HDD. To  je s jedne strane vrlo praktično, ali i tu treba u obzir uzeti činjenicu da na većini drugih računala nećete imati tu mogućnost, pa je to zgodno za backup vlastite arhive. Crno atraktivno kućište s crvenim gamerskim naznakama sa strane ima prozirnu bočnu stranicu pa imamo dobar uvid u unutrašnjost koja je izvedena vrlo uredno, bez zapetljanih kablova. Na dnu kućišta je vrlo dobro Corsairovo napajanje od 550 W, a u standardnom layoutu, iznad, na MSI Bazooka matičnoj B250M čipseta, dominira veliki Cooler Masterov hladnjak iako se Core i5 7400 na 3 GHz ne može overclockirati. Radi se o snažnom četverojezgrenom Intelovom adutu, koji se vrlo često nalazi u gaming konfiguracijama jer ima sirove snage za tjeranje i mnogo jačih grafičkih do maksimuma, a uz to može poslužiti kao osnova radnog stroja.
Instar se odlučio za SSD, što je pohvalno sa strane korisničkog iskustva, ali s druge strane kapacitet od 240 GB je malo slabašan za desktop konfiguraciju i morat ćete postati odlični prijatelji s Cloud servisima i nikako ne gomilati fajlove. Srećom, na ovom kućištu lagano utaknete HDD i bez problema arhivirate stvari (ali HDD izlazi iz budgeta).
Windforce verzija GTX 1060 koja je još k tome OC verzija, nudi najviše što iz serije 1060 možete očekivati, a očekivati možete vrlo dobre do odlične Full HD performanse i podnošljive 2K, dok je u isto vrijeme ulazna karta za VR aplikacije za koje vam još nedostaje VR headset, naravno. Kudimo 8 GB radne memorije, jer je to za gaming računalo stvarno minimum. Čak i stariji naslovi već kao minimum traže 8 GB radne memorije i u tom segmetnu zajedno sa spremišnim prostorom vidimo najviše prostora za pomak.

 Instar Gamer GT1 2 opt

PROCESOR: Intel Core i5 7500
RAM: 8 GB
GPU: Gigabyte GeForce GTX 1060 WINDFORCE 6G OC 6G
HARD: 240 GB SSD
X Faktor:  Praktično vanjsko SATA sučelje za diskove


 

Hangar 18 markica



Instar Gamer GT1 3 fmt


Avenio OptiGamer MARKICA fmt

Avenio OptiGamer AMD 6 fmt

FuturaIT fmt

 

Hangar 18

Instar Gamer

Avenio OpitGamer

Avenio OpitGamer

FuturaIT GTX GAMER

Matična:

Gigabyte H270M-HD3

MSI B250M Bazooka

ASRock H110M-HDM

ASRock A320M-DGS

Gigabyte GA-B250M-DS3H

Procesor:

Intel Core i5 7500
3,4 GHz, 6 MB

Intel Core i5 7500
3,4 GHz, 6 MB

Intel Core i5 7400
3 GHz Kaby Lake

AMD Ryzen 5 1400
3,2 GHz

Intel Core i5 7400
3 GHz Kaby Lake

Hladnjak za CPU:

Artic Freezer i32

Cooler Master

Intel stock cooler

AMD stock cooler

Intel stock cooler

RAM:

TEAM ELITE DDR4
8 GB, 2133 MHz

Kingston DDR4
HX424C12SB2 8 GB

Crucial
8 GB DDR4-2133 UDIMM

Crucial
8 GB DDR4-2133 UDIMM

Crucial
16 GB DDR4 2400 MHz

Grafička:

Gigabyte GeForce GTX 1060 Mini ITX OC 6G

Gigabyte GeForce GTX 1060 WINDFORCE 6G

ASUS Phoenix GeForce GTX 1060 3 GB

ASUS Phoenix GeForce GTX 1060 3GB

Gigabyte GTX
1060 G1 Gaming 6 GB

SSD:

TEAM L5 LITE 240 GB

Patriot SSD Hellfire R3000/W2200 240 GB

Kingston SSDNow
UV400 240 GB

Kingston SSDNow
UV400 240 GB

SSD PNY CS900 120 GB

HDD:

Da

Da

Toshiba DT01ACA100
1 TB 7200 RMP

Toshiba DT01ACA100
1 TB 7200 RMP

Toshiba 1 TB P300 7200 RPM

Optički uređaj:

DVD-RW LG GH24NSD1

Da

Da

Da

Da

Grafički portovi:

HDMI 2.0, Dual link DVI, Display Port

Dual link DVI-D, HDMI 2.0, Display Port 1.4

HDMI, DL-DVI, 3 x DisplayPort

HDMI, DL-DVI, 3 x DisplayPort

Dual link DVI-D, HDMI 2.0, Display Port 1.4

Ostalo:

6 x USB 3.0, 4 x USB 2.0, HDMI, DVI, VGA

4 x USB 3.0, 4 x USB 2.0, HDMI, DVI

GB LAN, PS/2,
4 x USB 2.0, 2 x USB 3.0

GB LAN, PS2/, 2 x USB 2.0, 4 x USB 3.0

5 x USB 3.0, 4 x USB 2.0, DVI, VGA

Kućište:

Chieftec Gaming GP-01B-OP

InWin GT1

Avenio Mid Tower (Isolatic X2 )

Avenio Mid Tower (Isolatic X2 )

Zalman Z1 NEO

PSU:

Chieftec GPD-650C 90+, 650 W

Corsair VS550, 550 W

Energon EPS - 650 W

Energon EPS - 650 W

Gigabyte PB500 500 W 80+ Bronze

Deus Ex – Full HD rezolucija - Nvidia optimalne postavke prema GeForce Experience postavkama

Avg

60,5

61,1

56,7

55,9

47,9

Min

39,4

47,4

34,3

34,0

33,6

Max

76,6

76,6

71,4

71,4

60,2

Deus Ex – Full HD rezolucija – grafički detalji na ultra postavkama – DirectX 12

Avg

11,6

11,6

8,7

8,8

11,6

Min

8,4

8,3

0,8

0,1

8,4

Max

16,3

16,5

13,1

14,2

16,5

Prey – Full HD rezolucija – Nvidia optimalne postavke prema GeForce Experience postavkama

Avg

95.324

104.195

131.654

121.245

136.921

Min

61

77

70

69

85

Max

117

125

145

143

146

Prey – Full HD rezolucija – grafički detalji na maksimalnim postavkama

Avg

95.324

87.712

81.251

89.361

107.418

Min

61

55

48

35

58

Max

117

104

111

106

136

Down of War III – Full HD rezolucija – Nvidia optimalne postavke prema GeForce Experience postavkama

Avg

42.637

44.854

68.274

60.880

41.106

Min

38

39

58

42

36

Max

51

53

95

88

49

Down of War III – Full HD rezolucija – grafički detalji na maksimalnim postavkama

Avg

42.350

43.994

66.339

61.357

40.957

Min

37

39

56

51

36

Max

50

52

88

82

49

CALL OF DUTY INFINITE WARFARE 7 Ship – Full HD rezolucija – Nvidia optimalne postavke prema GeForce Experience postavkama

Avg

70.127

93.990

85.918

92.391

91.608

Min

25

67

51

54

64

Max

126

120

125

126

126

CALL OF DUTY INFINITE WARFARE 7 Ship – Full HD rezolucija – grafički detalji na High postavkama

Avg

65.243

76.509

68.736

50.269

76.134

Min

35

42

58

8

63

Max

108

106

100

120

124

PCMARK 8 Home

4057

3882

3813

3714

3812

AIDA Memory

Read

15783

16639

15113

16232

17744

Write

15363

16258

14657

15967

17141

Copy

14106

16298

13851

15005

17059

Latency

68,1

64,7

68,7

100,1

73,6

Cinebench R15

OpenGL

114,85

119,15

112,51

84,64

111,46

CPU

599

600

546

684

546

CPU Single Core

163

158

150

131

143

3DMrk Time Spy

Score

4002

4042

3671

3652

4035

Graphic score

4152

4178

3803

3739

4233

CPU Score

3326

3416

3068

3230

3193

Cijena:

6999,00 kn

6585,28 kn

6758,00 kn

6758,00 kn

7000,00 kn

Dobavljač:

HANGAR 18

Instar Informatika d.o.o.

Mikronis

Mikronis

Futura IT

Web:

megastore.hr

www.instar-informatika.hr

www.mikronis.hr

www.mikronis.hr

www.futura-it.hr

(Stranica 1 od 9)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 9)
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Koju gaming  konfiguraciju odabrati do 7000 kuna - TEST TOP 5 gaming PC-a - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.