Test top 5 Android telefona

Test top 5 Android telefona

S dolaskom Sonyjeve Xperije XZ Premium i HTC-ova U11 kompletirana je ponuda najjačih Android mobitela za ovu polovicu godine, a usudili bismo se reći i većine mobitela do kraja godine.
Ostaje nam još pričekati novi iPhone, koji tradicionalno izlazi tijekom jeseni te OnePlus 5 čiju službenu najavu i specifikacije u trenutku pisanja ovog teksta još uvijek čekamo. Xperia XZ Premium i U11 usto su donijeli i čipset nove generacije - Qualcomm Snapdragon 835 - oko kojeg su kružile glasine da će se pojaviti isključivo na Samsungovim flagshipovima. Na kraju, Samsungov Galaxy S8+ u ove je krajeve došao sa svojim Exynosom 8895 Octom. Čipset iz “kućne radionice” ima i Huawei P10, kojeg pogoni HiSilicon Kirin 960, odnosno nova generacija Kirin linije. Jedini flagship u ovom testu koji se nije okitio novim perjem je LG-jev G6. Naime, u njemu se nalazi vremešni, no još uvijek potentan Qualcommov Snapdragon 821.
Metodologija 2
G6 je zato poseban po drugim stvarima. Ne, više ne fura modularni dizajn ili posebne materijale izrade poput kože. Štoviše, ima prilično konvencionalan dizajn. Međutim, od ostalih mobitela ga razlikuje format ekrana. Velikih 5,7 inča, koje se i ne čine toliko velikima s obzirom površinu ekrana u odnosu na površinu mobitela, daje prikaz u 18:9 formatu. No nije jedini poseban u tom pogledu. Galaxy 8+ ima 18,5:9 format slike te također vrlo dobar omjer površine ekrana u odnosu na veličinu mobitela. 
 
Kako ekrani teško mogu postati još duži, a da mobiteli stanu u naš džep i da se njima normalno možemo služiti, neki proizvođači odlučili su se na iskorištavanje što veće površine mobitela da bi stavili što veći ekran. Neki. Ne i Sony. On nastavlja sa svojim robusnim, larger-than-life dizajnom, kojeg ponovno krasi 4K rezolucija.
Sve to dolazi na naplatu kad mobitel povučete s njegove sise, tj. USB Type-C konektora, kojeg ove godine imaju svi pretendenti za tron najboljeg Android flagshipa, i počnete ga normalno koristiti. Srećom, svi mobiteli su opskrbljeni baterijama kapaciteta 3000 mAh i više tako da će i uz maksimalnu svjetlinu te korištenja svih njihovih posebnosti izdurati (barem) jedan dan. Što i treba biti normalno u ovoj, najvišoj kategoriji mobitela.

No nas u ovom usporednom testu ne zanima ponaša li se flagship kao flagship. Nas zanima koji je flagship najbolji. I sukladno tome, bacili smo ih u niz nemilosrdnih usporednih testova.
 

Pojedinačne recenzije telefona

  • Sony Xperia XZ Premium
  • LG G6
  • Samsung Galaxy S8+
  • Huawei P10
  • HTC U11
(Stranica 1 od 3)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 3)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Test top 5 Android telefona - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.