Android flagshipovi - 3.8 out of 5 based on 4 votes
Android flagshipovi

Android flagshipovi

Džepne zvjerke

Lagano proljetno/ljetno osvježenje flagshipova je u test donijelo i neke stare prijatelje, uglavnom zbog različitog ciklusa osvježavanja vrha ponude

U usporednom testu, kojega pokušavamo napraviti još od proljeća, uvrstili smo samo Android modele. Zašto? Appleov ciklus izbacivanja novih modela je rezerviran za jesen, a Windows Phone već dulje vrijeme nema više pravih kandidata za flagship usporedbu, osim ako ne odlučimo Microsoftu progledati kroz prste. Ovaj puta nismo raspoloženi za gledanje kroz prste, samo kako bismo imali raznovrsniju ponudu. Mnoga kašnjenja u izbacivanju, ali i u startu najavljeni kasniji datumi izbacivanja modela pogurali su test iz proljetnih kiša u ljetne vrućine. Na testu nam se našao i jedan model koji bi više odgovarao srednjoj klasi, Sonyjeva Xperia X.

Međutim, Xperia X svojom cijenom puca uvelike na flagshipove pa smo ju odlučili postaviti u ring s punokrvnim zastavnim brodovima Android elite. Iz Sonyja smo pak uzeli Z5 Premium, pripadnika minulog Z bataljuna, ali i prvog i jedinog mobitela s 4K ekranom. Z5 Premium ima i Snapdragon čipset namijenjen vrhu ponude, ali za 2015. godinu. Time ćemo imati i zanimljivu usporedbu između Snapdragona 810 i 820, koji je kristaliziran kao vrh ponude za 2016. godinu. Samsungov Galaxy S7 još uvijek s punim pravom nosi titulu jednog od najpopularnijih Android flagshipova. Ostali modeli u testu bi se ustvari i trebali sukobiti sa S7 koji ne samo da suvereno vlada u recenzijama već i u prodajnim brojkama. Primarni konkurent ove godine mu je ipak HTC, koji još od M7 iz 2013. godine nije ponudio punopravnog konkurenta Samsungovoj S liniji. No, nedostaci prethodnika su samo mutno i neugodno sjećanje, a HTC 10 s punim pravom može HTC vratiti na stare staze slave. Pomalo neočekivano, iz zasjede nas je zaskočio Huawei P9. Iako nikako ne podcjenjujemo Huawei, koji iz generacije u generaciju nudi sve bolje i bolje modele, P9 je napravio još dodatni iskorak u pogledu kvalitete izrade i kompletnosti ponude, u kojoj mu nitko ne može parirati. LG je pak možda odgrizao više nego što može prožvakati pa se implementacija modularnog mobitela čini kao nedorađena ideja koja samo utabava stazu za neka kvalitetnija rješenja koja bi mogla doći u budućnosti. Unatoč svemu, i manji broj kandidata u ovom usporednom testu nam nosi zanimljive sukobe, bilo da se radi o čipsetima, kamerama, baterijama ili ekranima.

 

(Stranica 1 od 10)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 10)
Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Android flagshipovi - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.