Fences 4

Fences 4

Ograde koje spajaju

Praktičan alat kojem se uvijek rado vraćamo, a koji kroz svaku iteraciju raste.

Stardock, s nizom programa za ukrašavanje i organizaciju radne površine i Windows explorera, već godinama se nalazi na skliskom terenu. S jedne strane, sami Windowsi puno su intuitivniji i ugodniji za korištenje nego nekoć, a s druge, korisnici više ne žele šarenilo radne površine, mnoštvo animacija i grafova koji prate svaki senzor matične ploče i drugih komponenti. Paradigma dizajna je napravila potpuni zaokret i korisnici sad traže jednostavnost, ravne linije i što manje distraktora na zaslonu.

U svom tom metežu, Stardock je pronašao novu nišu, pa, umjesto kićenja desktopa brojnim besmislicama, sad ulažu velike napore u dodatno rasterećenje korisnika. Nakon deset godina, Fences koji testiramo u četvrtoj iteraciji još je uvijek nevjerojatno praktičan alat. Radi se o virtualnim ogradama koje spajaju grupe ikona na radnoj površini.

Nakon instalacije, alat će sam predložiti raspored, ali i snimiti postojeće stanje ako vam novi raspored ne odgovara. Ikone možete posložiti prema vlastitom nahođenju, prema potrebi posla, zabave ili drugim rasporedom koji smatrate najboljim. Fences će naučiti vaš način korištenja desktopa i svaku sljedeću novu ikonu rasporediti sukladno vašim navikama.

 

fences 1

Samoorganizacija: Nakon instalacije alata, on će napraviti backup postojećeg stanja i automatski organizirati radnu površinu.

 

Sve ograde se mogu prilagoditi da uvijek budu vidljive dvoklikom ili prelaskom preko ruba zaslona, pa je vrlo lako organizirati urednu i čistu radnu površinu, bez obzira na prethodno stanje i broj prečaca prije instalacije. Vrlo korisna stvar je što ikonama na desktopu možete pristupiti i bez smanjivanja prozora u kojem radite, jednostavnim prečacem Win + Space. Četvrta generacija je vizualno prilagođena i novom Windowsu 11.

 

fences 2

Opcije: Fences ima mnoštvo opcija za uglađivanje „ograda“, što vizualnih, što praktičnih.

 

fences info

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Fences 4 - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.