Typing Master 11

Typing Master 11

Daktilograf u nama

Cijeli život koristite tehnologiju, no znate li doista brzo i točno pisati?

Posljednjih desetak godina primat u unosu teksta preuzimaju zaslonske tipkovnice pametnih telefona i tableta. Takva tipkovnica će vjerojatno biti i prva tipkovnica nove generacije, djece koja odrastaju. Iako je načelno ona istog rasporeda kao i ona fizička, uz sitne izmjene i veličinu pune tipkovnice, događa se čudan fenomen. Iako djeca koriste tipkovnicu gotovo od kad su prohodala, ona ne znaju koristiti tipkovnicu na kojoj smo vi i mi odrastali. Moramo li iznova učiti pisati kad sjednemo za računalo?

2

Igre: Najmlađi će najbrže naučiti kroz zanimljive igre za učenje brzog pisanja

Typing Master 11 odličan je alat koji će našu vještinu pisanja staviti na test. Radi se o jednostavnom alatu s nekoliko modula. U svojoj najskupljoj licenci dolazi s Typing Meterom, dodatkom za Windowse koji u svakom trenu bilježi vašu aktivnost tipkanja i analizira točnost unosa, kao i broj ispravaka backspaceom. Oni koji ne žele praćenje od strane nepoznatih alata mogu isključiti povijest unosa i tako se osigurati da nitko ne prati vaš rad i upise. Osim toga, alat dolazi s gomilom tekstova za testiranje pisanja, od kojih je svaki sve teži. Kasniji testovi imaju duže i složenije riječi te više pravopisnih znakova, pa je svako svladavanje novog teksta prilika da i sami uvježbate svoju brzinu pisanja. Testovi se mogu ponavljati i na kraju dobiti rezultat brzine, ali i točnosti pisanja. Koliko ste riječi pogriješili, krivih znakova ili razmaka viška.

3

Test: Mnoštvo testova će ispitati brzinu, ali i točnost  vašeg pisanja

Svaki rezultat ulazi u globalnu statistiku alata, gdje je moguće pratiti razvoj i napredak u korištenju alata, ali i računala općenito, uz već spomenuti Typing Meter. Najmlađima će se najviše svidjeti igre, poput Tetrisa s riječima, koje će na interaktivan način testirati njihove vještine, ali i naučiti ih pisati složenije riječi. Kao jedinu manu alata možemo istaknuti siromašnu višejezičnost. Iako pokriva veće svjetske jezike, lokalni jezici bi puno više pomogli onima koji žele naučiti tipkati, a nisu vični stranim jezicima.

Plusevi softvera: Mnoštvo testova, integrirani dodatak za kontinuirano praćenje, učenje kroz igru

Minusi softvera: Nedostatak bogatije višejezičnosti, zastarjelo sučelje

https://www.typingmaster.com/

Cijena a PDV-om: 29,90 USD


Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Typing Master 11 - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.