Postanite Netflix guru: Top savjeti za savršeno binganje u vrijeme izolacije - 5.0 out of 5 based on 2 votes
Postanite Netflix guru: Top savjeti za savršeno binganje u vrijeme izolacije

Postanite Netflix guru: Top savjeti za savršeno binganje u vrijeme izolacije

Savjeti za bolj upravljanje Netflix računom

Jeste li više za withcera ili ste jedva dočekali novu sezonu Ozarka? Iako za većinu sadržaja nema hrvatskih titlova po broju vrhunskih serija i filmova Netflix je i dalje najsveobuhvatnija streaming video platforma.

Nedavno su po zahtjevu EU regulatora ograničili brzinu za Europsku Uniju, no to je bio potez kojim se željela oteretiti internetska infrastruktura u koronavirusom najpogođenijim krajevima. Zbog ostanka doma strahovito je porastao promet. S obzirom na preporuke o ostanku u kući, Netflix je jedno od idealnih rješenja za provesti ugodno vrijeme uz vrhunske sadržaje. Da bi u potpunosti iskoristili potencijal Netflixa, donosimo vam nekoliko trikova s kojim ćete bolje moći uživati u golemoj bibioteci.

Najbolje serije s hrvatskim titlovima

Velika većina sadržaja nema titlove na hrvatskom jeziku, ali tridesetak serija ima. Tu treba napomenuti, kako neke serije za pojedine sezone imaju titlove, ali ne za sve u ponudi. Napravili smo listu od top 5 serija na Netflixu koje imaju prijevod na hrvatski jezik:
1. House of Cards
2. Narcos
3. Better call Saul
4. Orange is the new black
5. Master of none

Koliko prometa troši streaming Netflixa?

Netflix nudi više razina kvalitete streaminga koji ovise o paketu kojeg ste uzeli, kvaliteti internetske veze i postavkama koje ste odabrali. Ukoliko imate najjači paket i odličnu vezu tada možete streamati u 4K kvaliteti, ali se Netflix može ugodno gledati i na standardnoj kvaliteti slike. Prema procjenama same kompanije streaming jednog sata u standardnoj kvaliteti potrošit će gigabajt prometa, FullHD rezolucija pojest će vam oko 3 GB, dok ćete 60 minuta u UHD-u "platiti" sa sedam gigabajta podatkovnog prometa.


Preuzimanje videa

Ova jasna računica o potrošnji gigabajta većini korisnika donosi nemogućnost gledanja na podatkovnoj mobilnoj tarifi, barem ne predugo. No, ipak možete gledati u pokretu, a na zaslonu tableta ili pametnog telefona je to moguće priključenjem na druge Wi-Fi mreže ili downloadom serija i filmova. Na aplikaciji kraj svake epizode imate znak za download.

Netflix download tipka Podesiti se može folder u koji se sprema, kvaliteta preuzetog videa, a tu je i super opcija auto-brisanja videa koje ste pogledali. Na ovaj način možete doma dok ste na Wi-Fi mreži preuzeti novu sezonu Ozarka i pogledati je kasnije izvan dometa kućne mreže.

Kako proći najjeftinije

Prva pomisao bila bi uzeti najjeftiniji paket koji na papiru cjenovno doista izgleda najpovoljnije. Za 7,99 eura međutim nećete dobiti punu uslugu. Netflix ćete moći gledati na samo jednom uređaju i to u standardnoj kvaliteti slike. Uzmete li premium UHD otključat ćete sve mogućnosti, a nudi se 4K sadržaj s HDR podrškom što će znatno podići doživljaj gledanja. No kako je skuplja opcija jeftinija? Pa, ako platite 11,99 eura u isto vrijeme možete gledati Netflix na četiri ekrana, što u prijevodu znači da vi i vaša tri prijatelja za tri eura mjesečno možete uživati u premium kvaliteti sadržaja. Za svakog korisnika na stvorite profil na My Profile/Manage Profiles što je bitno kako bi svatko imao svoje preporuke i customizirani sadržaj te mogao nastaviti gledati sadržaje tamo gdje je stao.

Brisanje nedavno gledanih sadržaja

Uz sve što nudi, Netflix ponekad nije naintuitivniji alat za pretraživanje sljedeće zanimljive stvari za gledanje, a pogotovo ako pod jednim računom gleda više korisnika pri čemu zbog drugačijih sadržaja algoritam za preporuke može nuditi ne baš idealan izbor povezanog sadržaja. Ako želite obrisati iz memorije algoritma serije i filmove za koje mislite da nisu dobra podloga za preporuku sličnih sadržaja krenite na account, pa na tab viewing activity koji će se otvoriti u browseru ukoliko pretražujete na mobilnoj aplikaciji. Pod aktivnosti gledanja postoji cijeli popis stvari koje ste gledali i kraj naslova ima ikona za brisanje.

Netflix brisanje povijesti gldanjaJedan klik je dovoljan za brisanje, no imajte na umu da za micanje određene serije iz sustava za preporuke treba obrisati sve epizode.
Dodatno algoritam možete tweakati ocjenjivanjem sadržaja s palcem gore ili dolje, a moguće je ukloniti i ručno cijelu seriju pomoću Hide Series tipke.

Prebacivanje download foldera na SD karticu

Imate li problema s internom memorijom telefona, ali ste u posjedu velike microSD kartice, u tri laka koraka promijenite lokaciju za preuzimanje serija i filmova za offline gledanje.

Netflix preuzimanje sadrzaja Pod tabom ili hamburger menijem na aplikaciji krenite postavke aplikacije i pod download location odaberite microSD karticu. Ovim potezom se neće ostali već skinuti sadržaji premjestiti. Pod app settings imate i opciju biranja kvalitete downloadanih videa.

Korištenje tajnih kodova za traženje određenog sadržaja

Još jedan trik za lakše pretraživanje biblioteke sadržaja su tajni kodovi, ustvari Netflixov način katalogiziranja sadržaja putem jedinstvenih brojeva koji se otkrivaju u URL-u. Ovo je jako korisno jer određenim sadržajima ne može se pristupiti iz glavnog menija. Problem je što kodova ima na stotine, a mi smo izdvojili neke koji označavaju podžanrove čime bi mogli suziti pretragu za željenim filmom ili serijom. Kako to funkcionira? U internetski preglednik upišite www.netflix.com/browse/genre/KOD, s tim da umjesto KOD-a upišete broj.

Netflix kodovi manja
869- mračne komedije
77232 -azijski akcijski filmovi
502675- romantični filmovi
2384- zamišljeni fantasy filmovi
3373- ratni filmovi
1089- mind-bending filmovi
3653- drame bazirane na stvarnom životu
11079- eksperimentalni filmovi
8195 - B-horror filmovi

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Postanite Netflix guru: Top savjeti za savršeno binganje u vrijeme izolacije - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.