Novogodišnje tech odluke 2024. godine: Televizori

Novogodišnje tech odluke 2024. godine: Televizori

OLED ili QLED, to je pitanje

Nova godina odlično je vrijeme da unaprijedite svoje multimedijsko iskustvo većom dijagonalom

Televizori su zadnjih par godina naglo počeli dobivati velika unaprjeđenja u svakom segmentu, od slike, preko zvuka do softvera, pa danas predstavljaju ogroman skok u odnosu na modele stare svega par godina. Istovremeno su cijene postale još atraktivnije što televizore stavlja u jedinstven položaj u odnosu na ostale gadgete što se cijene tiče. Sa sazrijevanjem nove generacije konzola, velik interes okrenuo se prema televizorima s modernim gaming funkcijama koje su s njima kompatibilne.

Tako smo sada dobili odlične televizore koji se zahvaljujući HDR mogućnostima često ne samo mjere s monitorima, nego ih mogu i prestići u kvaliteti prikaza gaming sadržaja, te ih lako možemo zamisliti i uparenima s računalima za vrhunsko gaming iskustvo. Danas i dalje kod televizora, osim dijagonale, ostaje odluka za OLED ili QLED tehnologiju - vodeće panele u industriji. Dok OLED nudi odlične performanse u tamnim scenama, kao i nevjerojatno brz odaziv, uvijek morate misliti na mogućnost da se specifični dijelovi zaslona ne „zapeku“, ali i na limitirane maksimalne svjetline. S druge strane, QLED zasloni s Mini-LED osvjetljenjem nude nevjerojatnu svjetlinu koja bez problema nadjača dnevno svjetlo s impresivnim HDR-om zahvaljujući velikom broju zona pozadinskog osvjetljenja. Na kraju dana, naš savjet je da kupujete na temelju lokacije televizora u prostoru.

 

Hisense 75U8KQ Mini-LED TV

hisense2.jpg

Čim je Hisense stigao na naše tržište sa svojim televizorima, odmah su postali iznimno atraktivni po cijeni za koju nude napredne funkcije. Danas se njihova ponuda proteže kroz sve cjenovne razrede, pa tako imamo i tehnološki vrlo atraktivne modele za novu godinu. 75U8KQ model kojeg ovdje predstavljamo svakako je idealan odabir da popuni i najveće dnevne sobe s obzirom na svojih 75” dijagonale, a zajedno s ostalim tehnologijama, predstavlja odličan odabir za dugogodišnju kupnju.

Naime, koristi se ADS Pro panel temeljen na IPS tehnologiji koji omogućuje iznimno visoku svjetlinu slike zajedno s vrlo brzim odazivom, idealnim za gaming, kao i sve ostale prikaze slike. Kako bi se dobio pravi HDR prikaz, koristi se direktno Mini-LED pozadinsko osvjetljenje s 1.056 zona lokalnog zatamnjenja, pravilno raspoređenih iza zaslona, koje se individualno mogu kontrolirati za prilagođavanje osvjetljenja. Tako kod HDR sadržaja možete imati iznimno svijetle detalje s do 1.300 nita svjetline, odmah pored potpuno tamnih dijelova scene jer se u tim dijelovima osvjetljenje isključuje. Tako dobivate odličan HDR efekt, a istovremeno TV možete gledati u dobro osvjetljenim prostorijama.

Osim odličnog prikaza, TV podržava do 144 Hz osvježavanje na kompatibilnim uređajima u Game Mode Pro načinu rada, sinkronizira se s mogućnostima vašeg grafičkog sustava s VRR tehnologijom, dok ALLM omogućuje primjetno kraću latenciju za vrijeme gaminga.

Za gledanje filmova i serija, TV je naoružan podrškom za sve moderne standarde, od HDR-a, Dolby Vision IQ i Atmos tehnologija, IMAX Enhanced standarda, kao i Filmmaker načina rada koji je optimiziran za odlično kino iskustvo s automatskim postavkama slike. Zahvaljujući navedenim funkcijama i mogućnostima, 65” model osvojio je EISA nagradu za najbolji Mini-LED TV. Sve spomenuto zaokružuje VIDAA OS, Hisenseov vlastiti sustav koji osigurava brzinu rada te podržava sve moderne aplikacije za multimediju koje možete zaželjeti. Tu je i surround ozvučenje sa 2.1.2. sustavom koji ima zvučnike sprijeda kao i na vrhu televizora te dubokotoncem straga.

tablica_hisense.jpg

PROČITAJTE KOMPLETNU TEMU NOVOGODIŠNJE TECH ODLUKE 2024. GODINE

Prije nego što tech brendovi pokažu svoje karte na CES sajmu, stavili smo čarobne šešire i za vas napravili listu mogućih tech želja i odluka. Zasjeli smo i s vodećim ljudima hrvatskih tech tvrtki i institucija te zapisali koje će to tehnološke inovacije, IT rješenja i trendovi prevladati u 2024. godini.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Novogodišnje tech odluke 2024. godine: Televizori - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.