Best Buy Gaming PC build

Best Buy Gaming PC build

Beast buy PC za gaming jesen

Kao najezde skakavaca, svakih nekoliko godina ponovno zakuha kopanje raznih kriptovaluta. To automatski znači i višestruki skok cijena komponenti. Kroz zadnje tjedne cijene su počele pomalo padati, a mi smo složili najisplativiji stroj za bezbrižnu radnu, školsku i gaming jesen.

S obzirom na to da smo upravo na vrhuncu potražnje grafičkih kartica, teško je reći kako će se cijene kretati u nadolazećim mjesecima, no vjerujemo da se mogu samo kretati prema dolje, što je bar nekakav pozitivan pomak.

Kina je u trenutku pisanja članka efektivno ugasila većinu farmi koje su kopale kriptovalute te su grafičke kartice počele dolaziti na kinesko rabljeno tržište, što znači da bi i nestašica mogla uskoro završiti, a cijene pasti. Sve ovo jednostavan je uvod kako bismo vas pripremili na cijene komponenti s kojima smo radili te zašto smo ih odabrali, pogotovo grafičke kartice koje drže vrlo visoke cijene.

Cilj je bila razumna mid-range konfiguracija, koja barem po specifikacijama zadovoljava taj rang performansi. Sve smo to stavili u atraktivno kućište koje vam nudi vrlo široke opcije kada pričamo o hlađenju sustava. Efektno smo uz temperaturu brinuli i o vizualnom identitetu, pa smo se odlučili na 5 x 140 mm ARGB ventilatore te se malo poigrali sa sustavom.

Iskustvo slaganja kao i uvijek je bilo zanimljivo, pogotovo kada trebate sve pospajati kako bi radilo na očekivan način. Ipak nam to nije bilo dovoljno pa smo dodali još dva ARGB ventilatora na be quiet!-ov CPU hladnjak za nešto kompletniju sliku.

 

PC BUild

Cilj je, kao i inače, osim vrlo svestranog osvjetljenja, s više velikih ventilatora osigurati solidan protok zraka bez da moraju raditi pri velikom broju okretaja te tako snižavamo ukupnu proizvedenu buku. Kako se radi o konfiguraciji više srednje klase, performanse značajno ovise o tome kakav monitor koristite kao i koje žanrove igara igrate. Tako smo pogledali što sustav može u tri najpopularnije rezolucije, odnosno FullHD, QHD te, naravno, 4K.

Očekivano, povećavanjem rezolucije morate žrtvovati kvalitetu slike u igrama, pogotovo novije mogućnosti poput RayTracinga. Stroj je u isto vrijeme spreman za i napredne radne zadatke i uz spomenute igre "back to school" namjene. Kako sve složiti i kako se snaći u šumi kablova, pogledajte u nastavku.

 

(Stranica 1 od 4)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 4)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Best Buy Gaming PC build - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.