Koji gaming laptop odabrati - Najboljih 8 igraćih laptopa u svim cjenovnim kategorijama (travanj 2020) - 4.7 out of 5 based on 3 votes
Koji gaming laptop odabrati - Najboljih 8 igraćih laptopa u svim cjenovnim kategorijama (travanj 2020)

Koji gaming laptop odabrati - Najboljih 8 igraćih laptopa u svim cjenovnim kategorijama (travanj 2020)

Top gaming laptopi

Ako možete, ovo je idealno vrijeme za nagraditi se s gaming laptopom s kojim ćete u vrijeme izolacije napokon odigrati sve one igre koje ste hoardali na Steam rasprodajama ili baciti se u Battle Royal arene fenomenalnih besplatnih igara koje su sada na raspolaganju.

Za ovu temu neprestano dobivamo upite, pa smo bacili oko na naše tržište i pročešljali trenutačnu situaciju s ponudom prijenosnih računala s kojima se možete igrati.
Prije samog pregleda, nekoliko stvari na koje trebate obratiti pozornost prije kupovine prijenosnika. Procesor vam vjerojatno neće biti usko grlo za igranje, no nemojte se odlučivati za ispod osme generacije Intelovih Core procesora. Ako uzimate AMD nastojte odabrati Ryzen 5 ili 7 seriju. Na tom polju kroz par mjeseci na tržište će stići Intel Core H serija desete generacije, no dramatičan skok u performansama igara se ne očekuje. S AMD strane, u prijenosnicima ćete uskoro moći vidjeti Ryzen 9 monstruozne procesore koji će vaš stroj pretvoriti u moćnu radnu stanicu, ali i odličan gaming laptop.
Nekako je 8 GB radne memorije uvriježeno u većini prijenosnika i to jest donja granica ispod koje nemojte ići, želite li normalno funkcioniranje sustava. Idealno, odaberite prijenosnik s više od 8 GB kako bi što dulje bio aktualan.
Ovo ponavljamo kao nezasitnu mantru. Ne uzimajte laptop bez SSD-a, što je sada srećom teško i pronaći. Idealno bi preporučili SSD od 512 GB, budući da veći SSD ima i bolje performanse. Drugi razlog je što ćete veću kolekciju igara moći instalirati na disk. Alternativa je manji SSD od 256 GB, pri čemu odaberite prijenosnike koji u kombinaciju ubacuju terabajtni hard disk.
Glavna stavka kod svakog gaming prijenosnika je ipak grafička kartica. Minimum s kojim nešto možete igrati je Nvidijina MX250 i integrirana AMD Vega 8 kartica na Ryzen 5 APU procesorima. To nešto je na sniženim postavkama i rezoluciji ako se radi o modernim zahtjevnim igrama. Kod prijenosnika, osim ako nemate iznimno veliki budget, morat ćete se ograničiti na FullHD igranje, čak i kod modela za 10000 kuna. U tom rangu top lista kartica koje možete koristiti išla bi:

  • GTX 1660 Ti
  • GTX 1660
  • GTX 1650
  • GTX 1050 Ti
  • RX560
  • GTX 1050


Pri tome ćete s 1660 Ti sve igre moći potjerati na FullHD rezoluciji, a kod 1050 će već trebati posegnuti za kompromisima kod AAA naslova.
Nastavno na grafiku, ekran treba biti IPS i spomenute 1920x1080 rezolucije. Osvježenje od 144 Hz je odlična stvar, no treba razmotriti koliko će vaša grafika moći postići taj broj frameova. U natjecateljskom CS:GO ove jače vjerojatno hoće, pa cijela priča ima smisla.
Iako svi žele što elegantniji tanji i lakši laptop, kod gamerskih modela bacite oko na sustav hlađenja i radije odaberite funkcionalnost i bolje hlađenje nego stilski dorađeniji dizajn.

(Stranica 1 od 9)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 9)
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Koji gaming laptop odabrati - Najboljih 8 igraćih laptopa u svim cjenovnim kategorijama (travanj 2020) - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.