Koji tablet odabrati za online nastavu u svim cjenovnim kategorijama

Koji tablet odabrati za online nastavu u svim cjenovnim kategorijama

Najbolji tableti za online predavanja

Odabrali smo najbolje tablete u raznim cjenovnim kategorijama za praćenje online nastave.

Prestanak rada škola na fizičkim lokacijama, iznenada je stvorio cijeli novi ekosustav online nastave i prema prvim reakcijama puno je toga kvalitetno napravljeno. I dok nastavnici moraju prilagoditi nastavu i lekcije novom mediju, učenici su se morali prilagoditi novim alatima. Pa tako već u osnovnoj školi prisilna informatizacija naučila je i učitelje i učenike što su to videokonferencijski alati poput Zooma, kolaboracijske aplikacije Microsoft Teams, Google Classroom i Yammer. Preko linkova se pristupa edukacijskim igrama, zadaju se zadaće i cijeli sustav ima potencijala. Ono što je potrebno da bi se online nastava nesmetano odvijala su klijent uređaji kod učenika. Već smo napravili vodič za kupovinu prijenosnog računala za online nastavu, a kod učenika u osnovnoj školi dobra alternativa je i nabavka tableta.
Tableti su nakon inicijalnog booma kada su stigli na tržište u zadnjih nekoliko godina izvan fokusa javnosti, a to najbolje možete vidjeti i po njihovom smještaju u katalozima IT trgovina. Ova prisilna situacija s pandemijom COVID-19 bolesti nakratko je tablete vratila u fokus korisnika.

Na što trebate obratiti pozornost

Bacite oko na specifikacije. Tablet možete nabaviti za iznimno povoljnu cijenu ispod 500 kuna, no te modele ne bi preporučili. Kao i kod svega treba ići na najbolji omjer uloženog i dobivenog. Nemojte uzimati tablete sa samo 1 GB radne memorije, jer već sada to nije dovoljno za normalno korištenje aplikacija, pa bi mogli u startu imati problem. Idealno bi bilo uzeti uređaje s barem 3 GB radne memorije kako bi i za nekoliko mjeseci/godinu imali tablet koji se neće rušiti pod naletom sadržaja.
Od ostalih stvari bitan je i procesor, pri čemu prema mogućnostima dajte prednost prvo Qualcomm Snapdragon čipsetu, pa HiSilicon Kirin procesorima, a neka vam MediaTek bude posljednja opcija. S obzirom da je većina telefona sad već dostigla veličine blizu 6 inča, najbolje je uzeti tablet od 10,1 inča što je ujedno i najčešća opcija. Time ćete dobiti veći ekran pogodan za lakše praćenje sadržaja. Ako možete, odaberite tablete s barem FullHD rezolucijom.
Kao i s radnom memorijom, bolje je što tablet ima više interne memorije, pa bi neki minimum za preporuku bio 32 GB. Pomaže i ako kod 16 GB modela ima utor za microSD karticu, pa se može podesiti instalacija aplikacija na karticu. Jeftiniji su modeli s podrškom samo za Wi-Fi konekciju, a možete se odlučuti i za tablete sa SIM karticom kako bi bili neovisni o podatkovnom prometu. Naravno i SIM i microSD karticu morat ćete zasebno nabaviti
Pročešljali smo naravno naše tržište i odabrali najbolje tablete za online nastavu od kuće.


Lenovo TAB M10

Lenovo ovaj tablet promovira kao obiteljski, a svojim specifikacijama i odaje all-round karakter. Veliki 10,1'' IPS ekran HD rezolucije glavna je zvijzda M10 tableta. Iako je rezolucija nešto niža, dodirni IPS ekran zadovoljit će svojim performansama. Tablet pokreće Qualcomm Snapdragon 429 procesor iz niže srednje klase.

lenovo tab m10U odnosu na konkurente, ovo je jako dobar izbor u tablet svijetu. Garancija za ovaj tablet je 24 mjeseca, dolazi s 2 GB radne memorije i 32 GB unuternjeg prostora za pohranu. I Lenovo nudi Kids Mode u kojem roditelji mogu ograničiti sadržaj do kojeg djeca mogu doći.

EKRAN: 10,1'', 1200x800
CPU: Qualcomm Snapdragon 429
RAM:2 GB
MEMORIJA:32 GB
CIJENA:1.250,00 kn


Lenovo Tab E10

Nešto stariji model Lenovo tableta koji se više ne proizvodi i bio je svojevrsni prethodnik M10 modela. Ističe se podrškom za 4G/LTE mrežu, odnosno utorom za SIM karticu te dolazi s 3GB radne memorije i 32 GB prostora. Njegov Qualcomm Snapdragon 210 je entry level procesor i ne treba očekivati čuda.

0077898 tablet lenovo tab e10Tu je vrlo dobar IPS ekran HD rezolucije. Najveća prednost je podrška za 4G podatkovni promet sa vrlo sličnim mogućnostima kao noviji tableti bez te opcije.

EKRAN: 10,1'', 1200x800
CPU: Qualcomm Snapdragon 210
RAM:3 GB
MEMORIJA:32 GB
CIJENA:1.377,00 kn

Huawei Mediapad T5

Mediapad T5 nudi odličan omjer mogućnosti i cijene. Prvenstveno ćete profitirati sa solidnim midrange Kirin procesorom koji će u kombinaciji s 3GB radne memorije osigurati dobre performanse. Ako već kupujete ovaj tablet odlučite se investirati cca 150 kuna više i uzmite model s 3GB radne memorije i 32 GB internog prostora.

huawei mediapad t5Tablet ima i dječji mod rada u kojem možete podesiti aplikacije do kojih djeca mogu doći. Tu su i stereo zvučnici za bolji audio doživljaj. Kućište je metalno i kvalitetno je izrađeno. Tablet podržava ac Wi-Fi standard i ima 5 megapikselnu glavnu i selfie kameru od 2 MP koja će poslužiti za konferencijske pozive.

EKRAN: 10,1'', 1920x200
CPU:HiSilicon KIRIN 659
RAM:2/3 GB
MEMORIJA:16/32 GB
CIJENA:1.304,00 kn

Lenovo TAB M10 Plus

Model Lenovo Tab M10 Plus je nešto speciffikacijama nabrijanija verzija M10 tableta. Razlikuje se ponajprije u specifikacijama. Umjesto 2, Plus model ima 4 GB radne memorije i sada je tu 64 GB internog prostora. Tablet je također nešto veći i dolazi s 10,3'' ekranom, kao i povećanom rezolucijom od 1920x1200 piksela.

M10 plus Novi je i procesor, pa Lenovo TAB M10 Plus ima MediaTek Helio P22T procesor koji je usporediv sa Snapdragonom 429 po snazi. Sve te poboljšane stvari imaju i cijenu koja je narasla za otprilike 600 kuna.

EKRAN: 10,3'', 1920x1200
CPU: MediaTek Helio P22T
RAM:4 GB
MEMORIJA:64 GB
CIJENA:1.804,00 kn

(Stranica 1 od 3)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 3)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Koji tablet odabrati za online nastavu u svim cjenovnim kategorijama - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.