Najluđi tech proizvodi 2019. godine

Najluđi tech proizvodi 2019. godine

U svijetu se često nude tehnološki proizvodi koji ne spadaju u mainstream ponudu gadgeta i hardvera, no  svejedno imaju svoju tržišnu nišu i uvijek će pronaći publiku koja će u njima prepoznati nešto izuzetno praktično, originalno i pametno (ili pak potpuno ludo).

Ovom prilikom odlučili smo vam ponuditi tri nova tech proizvoda koji se međusobno jako razlikuju po vrsti i namjeni. Vjerujemo da ćete među njima pronaći nešto što će vam biti ili korisno ili barem dovoljno otkvačeno da svojem habitusu pokažete da raspolažete s nekom nesvakidašnjom tehnologijom koju nema nitko drugi osim vas. Drugim riječima, to znači da ovi proizvodi osim wow efekta donose i faktor za impresioniranje, no za poneki ćete morati zavući ruku malo dublje u džep.

 


Norshire Mini Tire Inflator

Svi znamo koliko nezgodno zna biti kada imamo prazne gume na automobilu, motociklu ili biciklu i pri ruci nemamo ručnu pumpu, dok je najbliža benzinska postaja previše udaljena. Tvrtka Norshire iz Hong Konga za to ime vrlo praktično mobilno rješenje, malu pumpu pod nazivom Norshire Mini Tire Inflator koja dolazi s feromagnetskim 380 motorom koji radi na 30 000 okretaja u minuti i ima izlaznu snagu od 56 W, a u stanju je pumpati gume do 12 bara, brzinom od 10-17 litara zraka u minuti. Ova mala pumpa oblika cilindra na sebi posjeduje 0,91-inčni OLED zaslon osjetljiv na dodir, rezolucije od 128x32 piksela i ugrađeno mikroračunalo koje upravlja čitavim sustavom, mjeri pritisak u gumama i prekida punjenje kad se postigne željeni pritisak. Dok je na stand by, gadget troši samo 1 mA, što znači da vam može stajati čitavu godinu u pripravnosti nakon što ga napunite spajanjem na utor za upaljač u autu ili putem 5V/2A adaptera sličnog onom kakav koristite za punjenje telefona.

Cijena: 320 kn

 Norshire Mini Tire Inflator

Untitled 4


 Kohler Numi 2.0 Intelligent Toilet

Svi znamo da je WC školjka neophodni element vašeg doma i kupaonice, i dok se neki njom služe samo da se čim prije istovare, drugi u njoj gledaju neku vrstu trona. Za te druge tvrtka Kohler u ponudi ima pravu “Igru prijestolja” pod nazivom Numi 2.0 Intelligent Toilet. Osim što ovaj grijani WC posjeduje RGB LED rasvjetu, zvučnike i toplu vodu za ispiranje, omogućuje vam da doslovce s njim razgovarate jer su u njega integrirali glasovnog asistenta Amazon Alexa, koji će vam reći kakvo je vrijeme danas, što se dogodilo na današnjoj sjednici Sabora i druge informacije koje će vam poboljšati probavu. Pored toga, svim funkcijama školjke možete upravljati putem aplikacije na pametnom telefonu pa možete namjestiti željenu temperaturu sjedalice, vode za ispiranje ili idealan ambijentalni RGB svjetlosni show uz koji ćete još više uživati uz obavljanje svojih redovnih aktivnosti.

Cijena: 7000 USD

Kohler Numi 2

Untitled 5


Mui

Na ovogodišnjem CES sajmu nagradu za inovaciju osvojio je pametni zaslon Mui koji izgleda potpuno drugačije od svih koje ste imali prilike vidjeti. Radi se doslovce o drvenoj dasci u koju je japanski proizvođač integrirao LED zaslon s površinom osjetljivom na dodir. Na njemu možete pratiti razne informacije poput vremenske prognoze, sata, tekstualnih poruka, a možete i “dasku” koristiti kao daljinski za upravljanje pametnim svjetlom pa čak i za pristup glasovnoj pošti. Osim toga, Mui dolazi i s ugrađenim Google Assistant digitalnim pomoćnikom, a korisnik može zadati da se odgovori umjetne inteligencije umjesto zvukom prikazuju u obliku teksta. Koliko god bizarno djelovao, ovaj proizvod je zapravo genijalni dekorativni gadget koji bi svatko volio postaviti na svoj zid ili stol.

Cijena: 500 USD

Mui smart display

Untitled 2

(Stranica 1 od 4)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 4)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Najluđi tech proizvodi 2019. godine - VidiLAB - QR Code Friendly
Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.