U VidiLabu testiran Windows "Mixed" Reality headset - 5.0 out of 5 based on 1 vote
U VidiLabu testiran Windows "Mixed" Reality headset

U VidiLabu testiran Windows "Mixed" Reality headset

Vjerujemo da je negdje u miksanju svih tih stvarnosti došlo do greške, no nadamo se da će dečki iz Microsofta uspjeti riješiti sve probleme u skorije vrijeme

WMR je trenutno samo VR

 

Svi koji prate tehnologiju vjerojatno su do sada čuli za Microsoftove HoloLens naočale. O njima smo pisali prije nekoliko brojeva, a može se naći i video s našim iskustvom. No, vjerujte, u stvarnosti prikaz izgleda puno bolje nego na snimci jer su kamere, na kraju krajeva, tamo kako bi se naočale mogle snaći u prostoru. Na staklo naočala se projektira slika koja izgleda kao spojena sa stvarnošću zahvaljujući sposobnosti kamera na naočalama da se snađu u prostoru i zadrže lokaciju predmeta te njihovu relevantnu veličinu ovisno o našoj poziciji u prostoru. No tehnologija prikaza na naočale ili nije spremna ili se njena cijena ne može spustiti kako bi postala tržišno opravdana za proizvodnju u većim brojevima.

Microsoft je zato dogovorio partnerstvo s velikim proizvođačima na području računala poput Acera, HP-a, Della i ostalih da po njihovim specifikacijama naprave naočale koje bi koristile tehnologiju snalaženja u prostoru i miješanja stvarnosti zajedno s postojećom tehnologijom koja se koristi u VR headsetima.Tako dobivamo VR naočale s novom tehnologijom i mogućnostima na kojima je Microsoft radio već više godina, a veći broj proizvođača ih nudi sa svojim specifičnim dodacima, dok god se drže standarda koji je Microsoft postavio. Nama se prvi u rukama našao WMR headset od HP-a zajedno s njihovim Omen X računalom koje je moguće staviti na ruksak, spojiti na baterije te se uistinu upustiti u virtualnu avanturu. No je li sve baš tako bajno ili postoje neke nelogičnosti, proanalizirat ćemo u narednom članku.

 

(Stranica 1 od 4)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 4)
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

U VidiLabu testiran Windows

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.