IKEA i HTC lansirali aplikaciju za VR gledanje kuhinja

IKEA i HTC lansirali aplikaciju za VR gledanje kuhinja

IKEA i HTC lansirali su aplikaciju za VR gledanje koja omogućuje isprobavanje i dizajniranje kuhinja.

Korisnici HTC Vive VR headseta na Steamu mogu pronaći novu aplikaciju pod nazivom IKEA VR Experience, koja je napravljena za dizajniranje kuhinja u virtualnoj stvarnosti.

Posljednjih godina IKEA je uložila mnogo truda u istraživanje nove tehnologije kojom bi poboljšali ponudu i pružila više mogućnosti svojim kupcima u kreiranju i kupnji proizvoda. IKEA tako pokušava novom VR tehnologijom ići u korak s novim tehnologijama. Kompanija je isprobala niz digitalnih alata i tehnoloških rješenja, uključujući AR katalog, koji koristi tehnologiju proširene stvarnosti, a sada je u suradnji s HTC-om krenula i u VR vode.

Aplikacija IKEA VR Experience omogućava korisniku da u virtualnom prostoru iz prvog lica pogleda kuhinju koja ga zanima u stvarnoj veličini u potpunom 3D okružju.

Među mogućnostima koje se nude, nalazi se promjena boje ormarića i ladica, a postoji i zanimljiva mogućnost da se testira iz perspektive djeteta (100 cm). Kupac može potom i "narasti" na visinu od 200 centimetara. Korisnik može trenutno mijenjati boje matiranog finiša, raditi interakciju s ladicama i to sve uz pomoć jednostavnih kontrola s HTC-ovim kontrolerom. Navedeno je kako ovo VR iskustvo traži minimalno prostor od 2 m x 1,5 m.

Besplatna aplikacija je napravljena u suradnji s programerima francuske tvrtke Allegorithmic, čiji developeri su koristili Unreal Engine 4 Epic Gamesa.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.