Sonos Move 2

Sonos Move 2

Gospodin među masom

Kao premium model na testu, svakako možemo reći da se Sonos dosta fokusira na dizajn i mogućnosti, no pogledajmo kakav je zvuk.

Unazad par godina imali smo prilike isprobati više Sonos zvučnika, što uključuje i prvu generaciju Move modela. Generalno se na njihovu reprodukciju teško požaliti, no s obzirom na cijenu koja se traži, uvijek želite nešto više od prosjeka.

Sonos Move 2 tako dolazi s odličnom aplikacijom koju ne bismo opisali kao jednostavnu, pogotovo u početku kada se na nju navikavate, a za registraciju morate omogućiti i GPS lociranje. No, zvučnik se osim Bluetoothom na internet povezuje i WiFi mrežom direktno, pa njime možete upravljati bilo gdje unutar kuće te nema brige oko pucanja veze ako se mobitelom krećete po kući.

Dodatno, ima integrirane popularne streaming servise na koje se sam spaja te, primjerice, unutar Spotifyja možemo odabrati ovaj zvučnik za reprodukciju glazbe bez ikakve potrebe za direktnim spajanjem na zvučnik.

 

Suptilan dizajn premium kategorije

Move 2 jedan je od većih zvučnika na testu, idealan ako trebate glasniju reprodukciju za zabave u dvorištu ili pored bazena. Sa svojih 3 kilograma možda neće biti svakodnevni suputnik u nečijoj torbi, no vjerujemo da ćete ga svakako staviti u prtljažnik za svaku avanturu automobilom.

Ideja ovog zvučnika je da se uklopi među ostale moderne Sonos zvučnike u vašem domu, raspoređene po raznim sobama, no jednom kada je vrijeme za pokret, ovaj model jednostavno podignete sa svog stalka koji ga automatski puni i krenete u akciju. Prstenasti stalak napunit će zvučnik za nekoliko sati, a Sonos ističe radni vijek baterije od čak 24 sata, no da biste došli do te vrijednosti, svakako morate slušati na konzervativnoj glasnoći.

Ipak, baterija je osjetno poboljšana u ovoj drugoj generaciji, a Sonos ističe kako je punjenje dizajnirano tako da baterija neće degradirati ako se zvučnik stalno drži na punjaču. Dodatno, ovaj model ima lako zamjenjive baterije, pa jednom kada performanse počnu opadati, jednostavno kupite novi paket baterija i tako zvučnik nema rok trajanja limitiran tom stranom hardvera.

Pokrov zvučnika ima veći broj rupica, a mahom su to mikrofoni koji, osim Alexa asistenta koji funkcionira sa Sonosom, služe za slušanje prostorne jeke kod kalibracije i tako zvučnik može odrediti kako optimizirati zvučnike za najbolju reprodukciju glazbe u svim uvjetima. Na vrhu imamo i sve kontrole, a riječ je o površinama osjetljivim na dodir za prebacivanje pjesama i glasnoću te, naravno, play/pause gumb.

Primijetit ćete da je prostor između gumbi za kontrolu glasnoće lagano udubljen, a služi za brzu kontrolu glasnoće povlačenjem prsta s jedne strane na drugu. Većina kućišta je perforirani metal koji štiti zvučnike, a upravo su oni promijenjeni u novom modelu.

Naime, prva generacija, kao i nova druga verzija imaju veliki woofer sprijeda koji daje impresivnu količinu dubokog tona u svim glasnoćama. No, prva generacija je imala i jedan visokotonac okrenut prema podu, s plastikom dizajniranom da rasporedi zvuk na sve strane (360°). Ovaj put odlučili su se za drugačiji pristup i uz veliki woofer u sredini (ispod Sonos loga, usmjeren prema korisniku), sada su dodana dva visokotonca sa svake strane woofera, pri vrhu uređaja, a također su rotirani da se dobije što bolja stereo separacija jer sada zvučnik podržava i stereo reprodukciju.

Ovako je zvuk na većem frekvencijskom pojasu postao još jasniji, a zadržao se i solidno širok soundstage. Iako se glazba čuje u širokom luku, ipak bismo ga postavili više prema rubu okupljanja da svi čuju idealnu verziju pjesama.

Sonos iskustvo upotpunjuje njihova aplikacija i jednom kada ju postavite, upravljanje zvučnicima je iznimno jednostavno. Istovremeno, trebat će vam malo da pohvatate sve mogućnosti aplikacije, koja uključuje i slušanje internet radija direktno na zvučnik putem WiFi-ja. Glavni „nedostatak“ leži u cijeni, a zvučnik se najviše isplati ako se odlučite za kompletan Sonos setup unutar kuće koji može raditi zajedno.

 

Sonos-Move-2-2.jpg

Sve na touch: Površina zvučnika, osim brojnih mikrofona za preciznu kontrolu i kalibraciju, ima bitne funkcije za lako korištenje, a dizajnirana je za vodootpornost

USPOREDNI TEST BLUETOOTH ZVUČNIKA: LJETO 2024.

JOŠ GLASNIJI, JOŠ JASNIJI

Ove godine okupljamo najbolje Bluetooth zvučnike na tržištu, bilo da se radi o novim modelima ili unaprijeđenim verzijama.

Više informacija

  • Model: Move 2
  • Proizvođač: Sonos
  • Snaga: 40 W RMS
  • Driveri: 2x visokotonci, 1x dubokotonac
  • Mreža: WIFI
  • Dodatno: Umrežavanje s drugma
  • Načini spajanja: Bluetooth
  • Baterija: Do 24 sati rada
  • Dimenzije / masa: 241 x 160 x 127 mm, 3.000 g
  • Ustupitelj i cijena: HGSpot 449.00 €
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Sonos Move 2

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.