Philips TAB6305/10 Soundbar - 3.0 out of 5 based on 5 votes
Philips TAB6305/10 Soundbar

Philips TAB6305/10 Soundbar

Puno opcija u kompaktnom TAB6305 dizajnu

Ovaj Philipsov soundbar dizajniran je kako bi se mogao lako uklopiti u svaki kućni setup uz minimalne prostorne zahtjeve, a i dalje korisnicima pružiti značajan upgrade nad standardnim zvučnicima televizora. 

Philips je TAB6305 natrpao velikim brojem opcija povezivanja ovisno o vašem setupu te funkcijama koje želite koristiti. Soundbar kojeg smo testirali u sklopu velikog usporednog testa dolazi s dodatnim dubokotonskim zvučnikom i, naravno, svime što vam treba za montiranje na zid. To je jedna od opcija, jer naravno ima i gumene nogice te ga se idealno stavlja odmah ispred televizora za najbolje iskustvo.

Naglašavaju kako se specijalno vodilo računa o visini soundbara, koji sa svojih 35 mm visine lagano sjeda pod gotovo svaki televizor kako bi se lagano uklopio. Sama dužina iznosi mu 65 centimetara te ga ne bi trebalo biti teško smjestiti. Imajte na umu da, radi dizajna, dubina iznosi 84 mm, jer iako tako ne izgleda na prvu, malo je nagnut unatrag. Glavna jedinica s prednje strane ima metalni mrežasti dizajn ispod kojeg se kriju zvučnici, a na krajnjoj desnoj strani pod mrežom se nalazi nekoliko LED lampica koje vam daju ideju o trenutnim postavkama, primjerice kada podešavate glasnoću, jačinu dubokotonca ili način rada. Pojašnjenje što koja lampica označava ćete vidjeti napisano na samoj desnoj strani soundbara.

pHILIPS tAB 6305 2

  Kontrola na soundbaru: nudi osnovne postavke poput glasnoće, biranja audio ulaza kao i paljenje samog soundbara

Na krovu soundbara u desnom kutu nalazi se i pet gumbi koji omogućuju laganu osnovnu kontrolu bez daljinskog upravljača te imaju standardne mogućnosti poput kontrole glasnoće ili izvora. Stražnja strana nema vidljivih utora, no jasno se vide uvučeni dijelovi koji ih skrivaju. Kada soundbar okrenete, vidjet ćete i sve mogućnosti povezivanja. Naravno, tu je utor za napajanje. Soundbar koristi vanjsko napajanje te ovdje spojite njegov konektor. Osim napajanja, tu je još i mogućnost spajanja digitalno s izvorom pomoću optičkog kabela. Dok on garantira najbolju kvalitetu prijenosa signala, nemate pristup svim funkcijama sustava. Kako biste imali sve funkcije, savjetujemo da soundbar povežete pomoću HDMI kabla. Na televizoru ciljate na ARC izlaz, koji je i namijenjen da se spoji sa zvučnicima te omogućuje kontrolu vanjskih zvučnika i televizora jednim daljinskim upravljačem. Imate opciju spajanja i USB-a, a tu je i Bluetooth receiver kako biste se mogli direktno povezati s mobitelom i tako puštati glazbu.

Philips TAB6305/10 Subwoofer

Dubokotonac dobivate sa soundbarom te nema nikakve posebne utore na sebi osim onoga za napajanje. Za razliku od soundbara, u njega ide standardna žica te je napajanje ugrađeno. I ovdje je Philips išao na štednju prostora te je ovaj dubokotonac značajno tanji od ostalih na testu. Zvučnik je i dalje velik jer je montiran na stranu, a ovaj dizajn omogućuje mu malo manje zauzeće prostora. Mi smo ga postavili kako je i preporučeno - na pod, lijevo od samog soundbara, udaljen oko jednog metra. Iako nije direktno usmjeren u vas, nudi ugodan dodatak bez onog primjetnog lupanja kada se preoptereti, iako ga, naravno, specifična glazba može izbaciti iz takta. Čim ga spojite na struju, ne bi trebalo biti nikakvih problema sa spajanjem. Odmah se bežično povezao sa soundbarom i krenuo u rad.

Zvuk Philips TAB6305/10 soundbara

Soundbar, kako i sam dizajn ističe, nije velikih dimenzija. Kao takav nema niti velike zvučnike pa mu dodatan dubokotonac puno pomaže. Radi se o 2.1 setupu pa proširuje soundstage i puno ga je ugodnije slušati od standardnih TV zvučnika te brzo prebacivanje u radu s TV-a na njega daje jasan i primjetan benefit. Ima po jedan visokotonac i srednjetonac za svaku stranu te filmovima, pa i YouTube videima, daje dodatnu živost te pogotovo čistoću zvuka. Glasnoća će vas iznenaditi jer može biti vrlo glasan, no kako bi ostao kristalno čist primjetno pojačava više tonove, što ćete primijetiti u glazbi, gdje srednji tonovi ostaju praktički neprimijećeni. O dubokim tonovima se naravno ne trebate brinuti radi woofera. Na kraju dana ovisi kakvu glazbu slušate, jer mnogo moderne glazbe idealno paše ovakvim zvučnicima, no ako volite čuti više instrumenata, na većoj glasnoći jednostavno nećete dobiti onaj “wow” efekt. Gledanje videa i filmova svakako je odličan doživljaj jer su zvukovi vrlo čisti u usporedbi sa standardnim TV-om, a dubokotonac stvarno do izražaja dovodi mnoge scene sa suspenzijom, kao i akcijom.

PHILIPS IKONICE

USPOREDNI TEST SOUNDBAR SUSTAVA

Jer doživljaj može biti toliko bolji

Za usporedbu smo odabrali veći broj atraktivnih mainstream soundbarova, a cilj je bio vidjeti može li se i koliko poboljšati doživljaj zvuka na televiziji.

Više informacija

  • Model: TAB6503/10
  • Proizvođač: Philips
  • Dimenzije / masa: 65 x 3,5 x 8
  • Ostalo: Matirana plastika, subwoofer, bluetooth
  • Ustupitelj i cijena: Philips, 1.759,20 kn
Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Philips TAB6305/10 Soundbar

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Philips TAB6305/10 Soundbar - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.