Modecom Eclipse 180: Ne zaboravite na zvuk - 5.0 out of 5 based on 5 votes
Modecom Eclipse 180: Ne zaboravite na zvuk

Modecom Eclipse 180: Ne zaboravite na zvuk

Modecom, tvrtka koja se bavi većinom periferijom za računala, donosi nam dva pozamašna zvučnika za bolju gaming integraciju. Ili slušanje glazbe, ako je to vaš đir.

Možda ne padaju prvi na pamet kada pričamo o periferiji, no Modecom na našim prostorima posluje već nekoliko godina i u svojoj ponudi ima brojne povoljne proizvode. Torbe za prijenosnike, miševi, tipkovnice i, naravno, slušalice i zvučnici neki su od njihovih najčešćih proizvoda.

Sada se kod nas na testu našao par zvučnika od solidnih 5-6 kila po komadu, što nam daje do znanja da s njima nema šale. Jednostavnog su izgleda, bez agresivnih linija i boja te će se lagano uklopiti u bilo kakvo okruženje. Visoki su oko 35 centimetara, široki su 24 centimetra, a duboki 22. Crne su boje sa zaobljenim rubovima i imaju atraktivnu mat crnu boju, što će smanjiti primjetno nakupljanje prašine, no to ne znači da ih nećete morati čistiti. Svaki se sastoji od jednog standardnog visokotonca na vrhu zvučnika i jednog srednjeg tonca / basa nešto niže kako bi pokrili što veći raspon frekvencija. Deklarirani je raspon od 35 herca sve do 22 kiloherca, što bi trebalo pokriti kompletan frekvencijski pojas koji čovjek može registrirati, osim onih najdubljih tonova od 20 do 35 herca. Snaga po zvučniku iznosi maksimalno 90 W, što ovaj set diže do 180 W snage. Visokotonci su promjera 1,4 inča, dok su basevi 6,25 inča.

Od mogućnosti spajanja tu su standardni 3,5-milimetarski utor za AUX spajanje raznih uređaja, digitalni ulaz za osiguranje neometanog signala od izvora do zvučnika, a dobije se i 1,5-metarsko optičko vlakno. Od utora na stražnjem dijelu tu je još i jedan za podeblji koaksijalni kabel koji vodi signale od glavnog do sekundarnog zvučnika. Dužina je ograničena na oko tri metra, što predstavlja maksimalan razmak između dvaju zvučnika. Preostaje još konektor za napajanje koji se dobije u dužini od 1,5 m.

Zvučnici idu u korak s trendom, pa tako podržavaju i bežičan prijenos podataka putem Bluetootha 4.0 u standardnom radu, dok će kompatibilni sustavi koristiti superiorni Qualcommov Apt-X codec koji, prema njihovim tvrdnjama, omogućava slušanje glazbe u CD kvaliteti smanjenjem bitratea bez gubitka kvalitete i zadržavajući čitav raspon zvuka. Za spajanje uređaja može se koristiti klasičan bluetooth način, no s gornje strane zvučnika jasno je istaknut NFC, koji će automatski povezati vaše uređaje ako ga omogućite na pametnom telefonu.

Prvi gumb ima mogućnosti paljenja i gašenja sustava i biranja izvora glazbe. Drugi gumb može započeti povezivanje s novim bluetooth uređajem ili aktivirati jedan od dvaju dodatnih načina rada pojačavajući duboke ili visoke tonove. Razlike nisu ogromne, no kada se zvučnici pojačaju, taman ih istaknu dovoljno da ne bi počele degradirati zvuk. Ostaju još dva gumba za kontrolu glasnoće, no s opcijama na pametnom telefonu postaju redundantni te oduzimaju kontrolu korisniku pametnog telefona, a i naporno je njima kontrolirati glasnoću. Nadamo se valjku u sljedećoj verziji.

U nazivu ovi zvučnici imaju i oznaku Monitora, što znači da bi trebali raditi bez posebnog hardverskog ili softverskog pojačavanja nekih dijelova frekvencija i moći svirati glazbu onako kako je izvorno zamišljena. Zvučnici uistinu nemaju pretjerano pojačan bas i imaju vrlo jasnu reprodukciju velike većine glazbe koju smo puštali na svim glasnoćama. Ako se zaželite malo jačeg basa, ta opcija već je ugrađena u sustav. Zvučnici daju solidan i profesionalan zvuk, no hoće li ovi zvučnici uspjeti na našem tržištu, na kraju će odlučiti cijena u odnosu na konkurenciju.

Više informacija

  • Model: Eclipse 180
  • Ukupna ocjena: 4,4
  • Performanse: 5
  • Mogućnosti: 5
  • Isplativost: 4
  • Proizvođač: Modecom
  • Tip: Stereo monitor zvučnici
  • Snaga: 2 x 90W
  • Dimenzije / masa: 357 x 240 x 220 mm / 5,6 kg po zvučniku
  • Ostalo: Monitor zvučnici s mogućnošću suptilnog pojačanja dubokih ili visokih tonova
  • Plus: Dobre performanse pri visokoj glasnoći, Bluetooth s NFC-om, Apt-X codec
  • Minus: Cijena, relativno kratka žica između dva zvučnika
  • Ustupitelj i cijena: Mikronis, www.mikronis.hr, 1.279,00 kn
Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Modecom Eclipse 180: Ne zaboravite na zvuk

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Modecom Eclipse 180: Ne zaboravite na zvuk - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.