LC-Power LC-DOCK-C-M2

LC-Power LC-DOCK-C-M2

Idealan dodatak za diskove

Elegantno vanjsko kućište za diskove koje vam omogućuje korištenje dva NVMe SSD-a, nudi mogućnost jednostavnog i brzog prebacivanja podataka, kao i korisnu funkciju „kloniranja“ diska.

Sve veća popularnost NVMe M.2 diskova dovela je do pojave odgovarajućih popratnih perifernih uređaja koji olakšavaju njihovo korištenje. Ovdje imamo LC-Powerov dock koji podržava diskove M.2 formata u NVMe i SATA izvedbi. Omogućuje jednostavno korištenje M.2 diskova kao vanjskih, prebacivanje podataka, kao i posebno zgodnu funkciju „kloniranja“ diskova. 

Riječ je o manjem aluminijskom uređaju, zapravo kućištu za diskove koje sadrži odgovarajuće kontrolere i elektroniku, te ima mjesto za ugradnju dva M.2 diska bez uporabe alata. Podržani su M.2 diskovi gotovo svih veličina od 22 do 80 mm u M i B+M izvedbi priključaka. Aluminijska konstrukcija uređaja djeluje vrlo čvrsto i robusno, tako da su diskovi u unutrašnjosti vrlo dobro zaštićeni. Ukupna masa docka bez diskova iznosi oko 329 g, pa ćete ga bez problema moći ponijeti gdje god poželite.

Ovaj uređaj omogućuje vam jednostavno i lako korištenje M.2 diskova izvan računala, trebali vi hitno prebaciti podatke ili jednostavno NVMe diskove želite koristiti kao vanjske. Valja imati na umu da je jedno mjesto predviđeno za NVMe M.2 diskove, a drugo za SATA M.2. Na ovaj način možete „klonirati“ SATA disk na NVMe i obratno, tj. prebacivati podatke s jednog diska na drugi. NVMe disk ograničen je na PCIe 3.0 x2 brzinu, dok su SATA diskovi ograničeni brzinom SATA sučelja. Uređaj se na računalo spaja putem USB-C priključka uz podršku za standard USB 3.2 Gen 2 i maksimalnu propusnost od 10 Gb/s. S uređajem u paketu stižu potrebni kabeli USB-C na USB-A i USB-C na USB-C. Uređaj zahtijeva vanjsko napajanje.

U svakom slučaju, riječ je o vrlo korisnom dodatku koji omogućuje jednostavno prebacivanje podataka i ima funkciju „kloniranja“. Jedino što nije pretjerano jeftin. Također možete koristiti isključivo jedan NVMe disk, pa nemate mogućnost „kloniranja“ s NVMe diska na drugi NVMe disk. S obzirom da se SATA M.2 diskovi sve rjeđe koriste, smatramo kako bi varijanta s podrškom za dva NVMe diska bila bolja opcija. (S.P.)

 

lcdock.png

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za LC-Power LC-DOCK-C-M2

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

LC-Power LC-DOCK-C-M2 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.