Gorenje BSA6747A04BG - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Gorenje BSA6747A04BG

Gorenje BSA6747A04BG

Pećnica koja peče sama

Svaki kulinarski početnik može biti chef.

Čast iznimkama, no informatičari nisu poznati kao vrhunski kulinarski gurui. Zapravo, češće ćemo se susresti s predrasudom da „ni jaje ne znamo ispeći“. Za vrijeme pandemije kad smo ostali zaključani u svojim domovima, a ni restorani nisu radili, bili smo primorani naučiti novi hobi. No, ubrzo smo shvatili da kuhanje i pečenje nisu egzaktne STEM znanosti. Nisu, osim ako ih ne učinimo takvima.

 

Pametna kuhinja

Svakodnevno koristimo pametne telefone, satove i druge pametne uređaje, no zašto onda kuhanje i pečenje moraju biti toliko kompleksni? Tehnolozi u Gorenju otkrili su sasvim novu kategoriju kupaca, kućne chefove-početnike, gdje je potrebno minimalno znanja za vrhunska jela, te su predstavili pametnu pećnicu BSA6747A04BG.

Sočno pile, punjeni lungić, hrskavi krumpirići. Umjesto da čitamo opsežne i nedovoljno jasno napisane kuharice ili da provedemo sate uz popularne YouTube kuhare, zašto ne bismo pečenje ukusnih jela prepustili pećnici? Moderna Gorenje pećnica dolazi s pametnom funkcijom AutoBake.

 

gorenje1.jpg

 StepBake: Pećnica omogućava programiranje nekoliko koraka pečenja, te ih automatski mijenja kako bi zahtijevala što manje intervencije kuhara.

 

Korisnik pećnice priprema jelo i polaže ga u pećnicu, te ne treba nikakvo predznanje koliko se npr. pile dugo peče, treba li ventilator, gornji ili donji grijač. Jedino što je bitno jest odabrati tip jela i njegovu masu, a pećnica će odraditi predzagrijavanje, odabrati potrebne grijače, snagu ventilatora i ispeći savršeno jelo. Mnoge dugogodišnje kuharice će vam pozavidjeti na umijeću pripreme jela.

Funkcija AutoBake dolazi sa čak 22 predefinirana programa koji uključuju sva popularna jela iz domaće radinosti, uključujući i hrskavu pizzu, budući da temperatura pećnice doseže visokih 300 stupnjeva Celzija.

Gotovo je nemoguće pogriješiti, a Gorenje je mislilo i na one najužurbanije poslovnjake. Naime, hranu je moguće staviti peći smrznutu. Funkcija FrozenBake prvo će izvesti program laganog odmrzavanja hrane, a potom ju sočno ispeći.

 

gorenje2.jpg

 AutoBake: Uređaj dolazi s 22 predefinirana programa pečenja za najveće početnike, pomno testiranih od strane kulinarskih eksperta. Samo odaberite što želite peći, a pećnica će za vas odraditi sve ostalo.

 

Za napredne

Kad svladate osnove, pokušat ćete peći i složenija jela poput svježih peciva ili pečenke. Tu nastupaju druge funkcije pametne pećnice BSA6747A04BG.

Ona dolazi s dodatkom BakeSensor, odnosno sa senzorom s iglom koja se ubada u središte jela kojeg pripremamo. Korištenjem senzora će priprema jela završiti kada unutrašnjost poprimi optimalnu temperaturu, te tako nećemo presušiti veći komad mesa, nego ćemo ga ispeći tako da bude hrskav izvana i sočan iznutra. Drugi dodatak, StepBake, mogućnost je podešavanja pećnice za nekoliko koraka pečenja.

Pečemo li peciva, potrebno ih je prvo peći na nižoj temperaturi s ventilatorom kako bi unutrašnjost bila ravnomjerno pečena, dok pred kraj podižemo temperaturu kako bismo dobili željenu suhoću korice. Za pečenje odličnih peciva kuhar inače mora biti prisutan u svim ovim fazama te pozorno pratiti svaki korak pećnice. No ne i uz StepBake, koji ovaj posao prepušta pećnici koja sama automatski mijenja temperaturu i funkcije sukladno prethodno programiranim koracima.

 

gorenje3.jpg

 Prostranost: Velik volumen i inteligentan raspored topline omogućavaju pečenje na nekoliko razina istovremeno.

 

Laka za održavanje

Nakon pečenja i dobrog ručka, dolazimo do onog dijela posla koji nitko ne voli, a to je održavanje pećnice. Zavlačenje u pećnicu i skidanje naslaga masnoće ne djeluje kao privlačan posao. I tu nastupaju pametne funkcije Gorenje pećnice. Funkcija CataClean omogućava pećnici da se, svaki put kad ona dosegne 85 stupnjeva Celzija i više, uključi ugrađeni katalitički ventilator koji apsorbira višak masnoće i drugu prljavštinu koja bi u protivnom ostala po stijenkama pećnice.

Tako je nakon završetka pečenja pećnica gotovo čista, te je potrebno minimalno održavanje vlažnom krpom. Pećnica koja peče sama i koja se čisti sama je idealan pametni proizvod za ljude u gužvi, kao i za kuhare-početnike koji tek „peku“ svoj zanat.

U svakom od nas se krije dobar chef, ali želimo li biti odličan chef uz vrlo malo truda, prepustimo kulinarstvo pametnoj tehnologiji.

 

gorenje4.jpg

 BakeSensor: Senzor omogućava detaljno praćenje unutarnje temperature većeg komada mesa, kako ne biste presušili sočan ručak.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Gorenje BSA6747A04BG

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Gorenje BSA6747A04BG - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.