SBOX VM-838W Vertical Wireless

SBOX VM-838W Vertical Wireless

Vertikalni miš za sprječavanje pojave sindroma karpalnog tunela

Ovakav specifični dizajn miša doprinosi smanjenju rizika od ozljeda povezanih s dugotrajnim korištenjem miša, poput sindroma karpalnog tunela, ali potreban je kraći period navikavanja na drugačiji oblik miša.

SBOX vertikalni miš VM-838W predstavlja zanimljivu alternativu klasičnim miševima, s obzirom na zaista prihvatljivu cijenu te svoj jedinstveni dizajn i funkcionalnosti. Ergonomija vertikalnih miševa ključna je u smanjenju napetosti i opterećenja na ruci, posebice u situacijama dugotrajnog rada na računalu. Takav dizajn prvenstveno doprinosi smanjenju rizika od ozljeda povezanih s dugotrajnim korištenjem miša, poput sindroma karpalnog tunela. Ljevaci bi trebali obratiti pažnju, jer je kod klasičnih miševa moguće koristiti miš za dešnjake ako ste ljevak, dok kod ovog miša to nije moguće radi njegova oblika banane.

SBOX VM-838W dolazi s optičkim senzorom čija se rezolucija može prilagoditi u rasponu od 1.200 do 3.200 DPI, što je sasvim dovoljno za većinu uredskih i kućnih aplikacija. Ovaj model ne zahtijeva poseban softver za instalaciju, što olakšava njegovu upotrebu. Bežična povezivost preko USB 2.4 GHz donglea osigurava slobodu pokreta mišem bez zapetljavanja kablova, a njegova instalacija se svodi na samo umetanje USB donglea u računalo.

 

SBOX_VM-838W-1.jpg

 

Miš je izrađen od plastike s gumenim premazom, što pruža dodatnu udobnost i sprječava klizanje tijekom korištenja. Iako postoji i u crnoj verziji, bijela boja mu daje elegantan izgled, dok dimenzije i težina od 104 grama osiguravaju da je miš dovoljno lagan da ne uzrokuje dodatno opterećenje. Ipak, nije sasvim primjeren za odraslu mušku šaku jer je dimenzijama premalen da na tijelo miša stanu četiri prsta s jedne strane, dok je za palac kod gumba sa strane dovoljno mjesta. Ipak, iako nam se kod prihvata miša mali prst ruke vukao po stolu, potrebno je samo naviknuti se na njega jer i to je bolja opcija uspoređujući ga s klasičnim miševima za koje je potrebno ruku držati u neprirodnom položaju.

Što se tiče kompatibilnosti, na stranicama proizvođača piše da je miš prilagođen za rad na operativnim sustavima Windows 7/8/10/11 i MacOS, no ne vidimo razloga zašto miš ne bi radio i na Linux operativnom sustavu. 1.5 V baterija tipa AA, koja dolazi u pakiranju, dodatan je plus jer omogućuje korištenje odmah po raspakiravanju, bez potrebe za dodatnom kupnjom baterije.

Ipak, važno je napomenuti da prelazak s klasičnog na vertikalni dizajn miša može zahtijevati određeno vrijeme prilagodbe. Neki korisnici mogu držati ovaj dizajn manje intuitivnim u početku, ali s vremenom većina primijeti značajno smanjenje napetosti u ruci i poboljšanje općeg komfora tijekom korištenja.

 

SBOX_VM-838W-3.jpg

Kada bi barem miš imao maleni produžetak plastike kao potporu za mali prst

 

Svakako je naša preporuka dati ovom vertikalnom mišu priliku spram ostalih, jer ga se za navedenu povoljnu cijenu zaista isplati isprobati. Nakon dva, tri dana intenzivnog korištenja, vjerojatno se nećete htjeti vratiti klasičnom mišu.

Ukratko, SBOX VM-838W Vertical Wireless je odličan izbor za one koji traže ergonomski dizajnirani miš koji pruža udobnost i funkcionalnost, a istovremeno je pristupačan i jednostavan za upotrebu. Ovaj miš je posebno pogodan za korisnike koji provode mnogo vremena radeći na računalu i traže rješenje za smanjenje fizičkog napora i potencijalnih zdravstvenih problema povezanih s dugotrajnim korištenjem klasičnih miševa.

 

vm.png

Više informacija

  • Ergonomija: Odlična
  • Ukupna ocjena: 4,2
  • Isplativost: Vrlo dobra
  • Cijena: Odlična
  • Model: VM-838W
  • Proizvođač: SBOX
  • Vrsta senzora: Optički
  • Rezolucija senzora: 1.200-3.200
  • Podržani OS: Windows 7/8/10/11 i MacOS
  • Osvjetljenje: Nema
  • Dimenzije i masa: 135 x 71 x 70, 104 g
  • Plus: Ergonomski oblikovan, rezolucija, uključena baterija, ON/OFF gumb za uštedu potrošnje baterije miša
  • Minus: premalen za veliku šaku, nema RGB osvjetljenje
  • Ustupitelj i cijena: Šmit Electronic https://smit-electronic.hr 12,90 €
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za SBOX VM-838W Vertical Wireless

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

SBOX VM-838W Vertical Wireless - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.