Shuttle XPC Slim XH510G

Shuttle XPC Slim XH510G

Kompaktni industrijski profesionalac

 Kompaktno i fleksibilno mini računalo koje omogućuje odgovarajuće performanse u mini izvedbi, a namijenjeno je ponajprije primjeni u industrijskom i profesionalnom okruženju. Njegova ključna prednost, s obzirom na dimenzije, jest mogućnost ugradnje zasebne grafičke kartice

 Shuttleova serija mini računala XPC Slim namijenjena je korištenju u industrijskom i profesionalnom okruženju gdje postoji potreba za fleksibilnim i kompaktnim mini računalom odgovarajućih performansi. Neke od mogućih primjena ovog računala uključuju korištenje za reprodukciju video materijala na velikim prezentacijskim ekranima, video nadzor, POS blagajne, a može poslužiti i kao grafička radna stanica, te u krajnjem slučaju kao zgodno multimedijalno ili gaming mini računalo. Premda je prije svega namijenjeno profesionalnoj uporabi, ovo je dosta zanimljivo, fleksibilno i svestrano mini računalo koje može biti interesantno velikom broju korisnika.

 

Shuttle-xh510g-5.jpg

 Skidanjem poklopca s donje strane imate mogućnost jednostavne ugradnje M.2 diska

 

Robustan mini profesionalac

 Shuttleovo XH510G je kompaktno i simpatično mini barebone računalo ukupnih dimenzija 250 x 200 x 78,5 mm, težine 1,9 kg (bez dodatnih ugrađenih komponenti) i zapremine nešto manje od 4 litre. S obzirom da je riječ o barebone izvedbi, morat ćete sami ugraditi željeni procesor, radnu memoriju i disk za pohranu podataka. Uz odabir odgovarajućih komponenti, ugradnja je poprilično jednostavna.

Premda doista kompaktno, ovo je računalo nešto većih dimenzija u usporedbi s nekim drugim Shuttleovim modelima. Ključan razlog za ovo svakako je mogućnost ugradnje zasebne grafičke kartice. Naime, ovo računalo posjeduje jedan PCI 4.0 x16 utor za grafičku karticu. Napomenimo kako je PCIe 4.0 brzina sabirnice podržana isključivo s ugrađenim Intelovim procesorom 11.-e generacije (Rocket Lake). Nadalje, ovdje ste ograničeni na ugradnju isključivo single slot grafičke kartice dimenzija 208 x 120 x 30 mm i maksimalne potrošnje od 75 W. Bez obzira na to, mogućnost ugradnje zasebne grafičke kartice velika je prednost ovog mini računala.

Kvaliteta izrade, kao i funkcionalnost, doista su na vrlo visokoj razini. Ovo je vrlo robusno mini računalo koje možete koristiti u klasičnom horizontalnom ili pak vertikalnom položaju uz korištenje priloženog VESA adaptera za montažu. Jedna od njegovih velikih prednosti je mogućnost rada bez prestanka 24/7, te u uvjetima koji uključuju visoke temperature do 50°C, što je svakako važno u industrijskom okruženju. Još jedna zanimljiva mogućnost je uključivanje računala na daljinu za što postoji poseban priključak, ukoliko zbog prostornih ograničenja klasično uključivanje putem tipke nije moguće.

 

Zavidna procesorska snaga

 Za pristup unutrašnjosti dovoljno je odvrnuti jedan vijak bez potrebe za uporabom alata. Također se s donje strane nalazi dodatan poklopac koji se lako skida, a omogućuje jednostavnu i brzu ugradnju diska za pohranu podataka. Na raspolaganju su vam dva M.2 NVMe utora za brze SSD-ove od kojih jedan podržava PCIe 3.0 x4 brzinu. Osim toga, možete ugraditi jedan 2,5“ tvrdi disk ili SSD. Ovo omogućuje dobar balans između brzine i dostupnog kapaciteta prilikom ugradnje diskova.

Shuttleov XH510G temelji se na Intelovoj hardverskoj platformi i čipsetu H510M, te podržava sve socket LGA 1200 procesore 10.-e i 11.-e generacije. Ovo vam omogućuje da ugradite prilično moćan procesor s, primjerice, 10 jezgri. Međutim, imajte na umu kako je maksimalni limit potrošnje energije procesora 65 W. Ipak, ovo su prilično moćni procesori, pogotovo s obzirom na kompaktne dimenzije ovog računala. Također, ovi procesori koriste DDR4 memoriju koja je danas poprilično jeftina, što je svakako dodatni plus. Ukoliko ne planirate ugraditi dodatnu grafičku karticu, ovi procesori posjeduju Intelove integrirane grafičke čipove UHD 630 koji će biti dobro rješenje za multimedijalnu i uredsku primjenu.

 

Stane i grafička!

 Za hlađenje procesora Shuttle koristi vlastiti rashladni sustav s toplovodnim cijevima i dva ventilatora. Sama instalacija je prilično jednostavna, a ovaj rashladni sustav dizajniran je tako da bude relativno tih, a pritom dovoljno efikasan u hlađenju procesora. Ono što je važno jest da prorezi za hlađenje na kućištu budu otvoreni i slobodni kako bi protok zraka bio osiguran u zadovoljavajućoj mjeri, posebno s obzirom na kompaktne dimenzije računala.

Računalo koristi vanjsko napajanje ukupne snage od 180 W s kabelom duljine 1,7 m. Posve razumljivo ograničenje, s obzirom na kompaktne dimenzije i limite po pitanju mogućnosti hlađenja. Ipak, s obzirom na mogućnost ugradnje Intelovih Core i9 procesora, zasebne grafičke kartice, te ukupno do 64 GB SO-DIMM radne memorije, ovaj Shuttleov mini profesionalac svakako je u mogućnosti pružiti odlične performanse.

 

Shuttle-xh510g-4.jpg

 Rashladni sustav s toplovodnim cijevima posebno je dizajniran da omogući ponajbolju efikasnost po pitanju hlađenja unutar kućišta kompaktnih dimenzija

 

Što se tiče opremljenosti, sa stražnje strane nalazimo HDMI i DisplayPort video priključke koji podržavaju 4k rezoluciju pri 60 Hz. Veliki plus kod ovog mini računala svakako je ukupno 4 USB 3.2 Gen 1 maksimalne brzine 5 Gbps. Po dva ovakva priključka nalaze se s prednje i stražnje strane računala.
Mrežna podrška ima isključivo jedan gigabitni mrežni LAN priključak. Svakako bismo voljeli vidjeti još jedan. Također, bežičnu mrežnu karticu ćete morati kupiti sami i ugraditi u za to predviđeni M.2 2230E utor.

Shuttleov XH510G je vrlo funkcionalno i kompaktno mini računalo koje omogućuje ugradnju zasebne grafičke kartice, te nudi odgovarajuće performanse u zahtjevnom industrijskom i profesionalnom okruženju. Posebno se odlikuje iznimnom robusnošću i odličnom kvalitetom izrade što ga čini posebno pogodnim za primjenu u zahtjevnijem poslovnom i industrijskom okruženju.

Više informacija

  • Model: XPC Slim XH510G
  • Ukupna ocjena: 4,0
  • Mogućnosti: 4
  • Isplativost: 4
  • Dojam: 4
  • Proizvođač: Shuttle
  • Procesor: LGA 1200, podrška za Intelove procesore Core i9 / i7 / i5 / i3, Pentium Gold i Celeron 10.-e i 11.-e generacije, max. TDP: 65 W
  • RAM: 2x SO-DIMM 2x 32 GB DDR4 (max. 64 GB) 3.200 MHz max.
  • Grafički sustav: Dostupan 1x PCIe 4.0 x16 utor, podrška za single slot kartice maksimalnih dimenzija 208 mm × 120 mm × 30 mm i potrošnje 75 W
  • Memorija: 1x M.2 2280 podrška za NVMe/PCIe 2.0 X4 i SATA III, 1x M.2 2280 podrška za SATA III, 1x M.2 2230E PCIe 2.0 x1, 1x 2,5“ SATA utor za HDD i SSD maksimalne debljine 9,5 mm
  • Mreže: Gigabit LAN Intel i219LM
  • Audio: Realtek ALC897/ ALC 888/ ALC662
  • Ostali konektori: 4x USB 3.2 Gen 1 (5 Gbps) , 4x USB 2.0, 1x HDMI 2.0a, 1x DisplayPort 1.4, 1x, dva audio izlaza (mikrofon i slušalice)
  • Napajanje: Vanjski adapter 180 W
  • Dimenzije i masa: 250 x 200 x 78.5 mm, 1,9 kg
  • Plus: dizajn, kompaktne dimenzije, kvaliteta izrade, mogućnost ugradnje zasebne grafičke kartice, podrška za PCI Express 4.0, podrška za sve Intelove LGA 1200 procesore potrošnje do 65 W, podrška za dva 4k monitora, podrška za 64 GB radne memorije
  • Minus: samo jedan gigabitni LAN priključak, WiFi modul je potrebno kupiti zasebno
  • Ustupitelj i cijena: Shuttle www.shuttle.com, Cijena: 325 €/ 2.449 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Shuttle XPC Slim XH510G

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Shuttle XPC Slim XH510G - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.