Prvi pogled: iStorage datAshur Pro

Prvi pogled: iStorage datAshur Pro

iStorage je prilično zanimljiva kompanije sa sjedištem u Velikoj Britaniji koja se prvenstveno bavi proizvodnjom prijenosnih uređaja za pohranu podataka napravljenih prema posebnim sigurnosnim standardima s PIN autentikacijom i hardverskom enkripcijom. Poslali su nam na test USB flash disk datAshur Pro koji se odlikuje hardverskom enkripcijom podataka u realnom vremenu što omogućava zaštitu podataka, čak i ako je uređaj izgubljen ili ukraden.

Ključna odlika ovakvog USB flash diska je svakako visoka razina sigurnosne zaštite podataka što ga čini prikladnim za korištenje u državnim institucijama, vojsci ili drugim multinacionalnim kompanijama. Već na prvi pogled datAshur Pro ne izgleda kao uobičajen USB stick. Prvo što smo uočili su odgovarajuće brojčane tipke koje služe za PIN autentikaciju, a nalaze se na samom uređaju. Kao sučelje za spajanja s računalom koristi se standard USB 3.0, a datAshur Pro dolazi s punjivom baterijom koja omogućava korisniku da unese PIN kod putem tipkovnice prije priključenja uređaja na računalo. Hardverska enkripcija podataka odvija se u relanom vremenu i koristi se military grade XTS-AES 256-bitna hardverska enkripcija! Ovaj stick se automatski zaključava odmah nakon što ga odspojite s računala ili kada detektira prekid napona na USB priključku.

datAshur Pro poprilično je robustan i kvalitetno izrađen USB stick obzirom na aluminijsko kućište, a također posjeduje i certifikat IP57 koji jamči otpornost na vodu i prašinu. Kapacitet sticka koji nam je pristigao na test iznosu 64 GB, a možete ga koristiti i kao bootabilni disk. U osnovi datAshur Pro radi na svim modernim operativnim sustavima bilo daje riječ o Windowsu, Macu, Linuxu ili Androidu uz podršku za drag n drop enkripciju. Istaknimo kako datAshur Pro certificiran i od strane NATO saveza po njihovom NIAPC katalogu prozvoda za osiguranje informacija što zači da udovoljava posebnim sigurnosnim zahtjevima. Ukoliko vam je povjerljvost i zaštita podataka na prvom mjestu ovakav flash disk će vam svakako biti od velike koristi. Pritom imajte na umu kako nije osobito jeftin (oko 1100 kn za stick kapaciteta od 64 GB), ni pretjerano brz prilikom prijenosa podataka. No iskreno govoreći brzina i nije osobito značajna kod ovog sticka, obzirom na namjenu i sigurnosne zahtjeve.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Prvi pogled: iStorage datAshur Pro

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Prvi pogled: iStorage datAshur Pro - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.