Prvi pogled: iStorage datAshur Pro 2

Prvi pogled: iStorage datAshur Pro 2

Imate li potrebu za čuvanjem i prenošenjem povjerljivih podataka bilo u osobne ili poslovne svrhe, ovaj će vam USB disk omogućiti da ih zaštitite na pravi način.Zahvaljujući hardverskoj enkripciji podataka u realnom vremenu i robusnim sigurnosnim postavaka, korištenjem ovakvog uređaja spriječit ćete da vaši povjerljivi podaci padnu krive ruke

U današnje vrijeme privatnost i zaštita podataka poprilično su „vruće“ teme koje su posebno privukle pažnju šire javnosti uvođenjem famozne GDPR regulative unutar Europske unije. Digitalno doba diktira dinamično i brzo radno okureženje koje često zahtjeva prebacivanje i prenošenje velikog količine digitalnih podataka. Što ako su ovakvi podaci povjerljivi i ne želite da ih vidi netko tko ne bi trebao? Što je s državnim institucijama i obaviještajnim agencijama?

U cijelu priču ovdje ulaze kompanije poput iStoragea koje se bave proizvodnjom odgovarajući vanjskih prenosivih uređaja za pohranu podataka opremljenih robusnim sigurnosnim mehanizmima i hardverskom enkripcijom podataka.
iStorage je nedavno predstavio svoju najnoviju seriju USB flash diskova datAshur Pro 2, a mi smo imali priliku testirati model kapaciteta od 128 gigabajta. Riječ je o USB disku s podrškom za hardversku enkripciju podataka po najnovijim sigurnosnim standardima i autentifikaciju putem pina.
Sastoji se od osnovnog dijela koji na sebi sadrži tipkovnicu i odvojive zaštitne kapice napravljene od aluminija. Zahvaljujući ovakvom dizajnu datAshur Pro 2 iznimno je robustan USB disk koji je otporan na vodu i prašinu po standardu IP58, pa se može koristiti i u ekstremnijim uvjetima. Kao sučelje koristi se USB 3.2, a ovaj disk možete koristiti s velikom većinom modernih hardverskih platformi, kao i s medinskim opremom, pisačima i skenerima, bez potrebe za posebnim driverom.
Prije prvog korištenja bit će potrebno podesiti administratorsku lozinku kako biste uopće mogli koristiti ovaj USB disk. Postupak je prilično jednostavan, a administratorska lozinka mora sadržavati minimalno 7, a maksimalno 15 znakova. Osim adminstratorske lozinke moguće je podesiti i korisničke lozinke u slučaju da disk korišti više osoba. Ovaj se USB disk automatski zaključava nakon određenog perioda neaktivnosti. Također moguće ga je podesiti da radi isključivo u read only načinu, čime se sprečava eventualno neželjeno i neovlašteno zapisivanje podataka.

Blindirani stick Jamesa Bonda

Napredne sigurnosne mogućnosti omogućuje integrirani poseban mikroprocesor, s porškom za 256-bitnu AES-XTS hardverski enkripciju u realnom vremenu po vojnim standardima. Jedna od svakako najzanimljivijih sigurnosnih opcija kojom se može pohvaliti ovaj USB disk svakako je opcija samouništenja. Unosom ranije postavljenog PIN-a samonuštenja brišu se svi podaci s diska, kao i sve lozinke. Također ovaj je disk posebno otporan na brute force hakerske napade, pa će primjerice netočno upisivanje administratorske lozinke 10 puta također rezultirati brisanjem svih PIN-ova i enkripcijskih ključeva.

U svakom slučaju datAshur Pro 2 nije za svakoga. Cijena je iznimno visoka obzirom na kapacitet, ali ovo nije obični USB disk. Ukoliko imate potrebu za hardverskom enkripcijom i želite spriječiti da vaši povjerljivi podaci padnu u krive ruke, ovo je svakako dobar izbor.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Prvi pogled: iStorage datAshur Pro 2

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Prvi pogled: iStorage datAshur Pro 2 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.