Amazon Kindle Scribe

Amazon Kindle Scribe

Za revno vođenje bilješki

Odmah ćemo vam reći da Scribe nije čitač za nošenje po javnom prijevozu. Sa zaslonom od 10,2 inča, njega ćete nositi u ruksaku i izvaditi samo kad se nađete u učionici, predavaonici ili uredu.

Scribe je isto tako jedini e-čitač na ovom testu kod kojeg možete pisati uz pomoć stylusolovke. Uz Scribe možete dobiti osnovnu i premium olovku, a mi smo u paketu dobili ovu skuplju, za koju valja napomenuti da joj se treba mijenjati vrh olovke, kao i na tehničkoj (uz olovku smo dobili i pet zamjenskih vrhova). Sam uređaj ima stakleni pokrov na zaslonu, asimetričan dizajn s puno većim bezelom na jednoj strani i metalno kućište sa sitnim gumenim nožicama za bolje prianjanje na stolu. Taj asimetričan dizajn ga čini vrlo praktičnim i jednostavnim za korištenje ne samo dešnjacima, već i ljevacima, što nije vrlo česta pojava.

Sa svojom premium olovkom, na kojoj se nalazi gumb kojeg možete programirati za nekoliko svrha (označavanje, brisanje i umetanje bilješke u tekst), možete šarati po samim dokumentima u slučaju PDF tekstova, pisati u bilješke unutar drugih dokumenata (na ostalim Kindle čitačima to možete isto raditi, ali samo s virtualnom tipkovnicom) ili pisati što god želite u bilježnice. Sustav bilježnica je vrlo dobro implementiran u Scribe i smatramo da bi se mogao svidjeti širokom spektru korisnika, ponajviše zbog toga što se bilježnice mogu organizirati u foldere. Ta značajka će se svidjeti studentima koji zapisuju bilješke s više kolegija, ali i profesionalcima koji istovremeno rade na više projekata, bilo poslovnih ili privatnih. Dodatna prednost virtualne bilježnice u Scribeu se ponovno javlja u slučaju onih kojima je lijeva ruka dominantna – pri zapisivanju bilješki neće vam ostati mrlja od tinte na dlanu, na što ste vjerojatno navikli tijekom života.

Radi činjenice da sve svoje bilježnice i sve svoje knjige, skripte i druge dokumente možete zamijeniti jednim Kindle Scribe e-čitačem, ovaj uređaj čini se idealnim za jako puno ljudi. Zašto onda nismo sigurni tko je ciljana publika ovog čitača? Pa zbog cijene, dakako. S ulaznom cijenom od 470 eura, rijetko koji student će si moći priuštiti Kindle Scribe, dok će poslovni korisnici zbog limitirane funkcije e-čitača prije posegnuti za iPadom ili kakvim prijenosnim računalom. Jer iako Scribe uz sve to može i na web, dosta je ograničen zbog čega ga je najbolje koristiti za pristup Wikipediji i sličnim bazama podataka za provjeru činjenica.

Što se tiče same olovke i iskustva pri zapisivanju bilješki, ono je zaista zabavno, fluidno i vrlo jednostavno. Cijeli sustav je vrlo intuitivan, a olovka je izrazito precizna. Tako da se nama čini da će se ovaj uređaj najviše svidjeti vrlo specifičnoj niši korisnika – studentima i onim korisnicima kojima budžet nije problem, koji vole čitati i imati cijelu svoju bazu podataka uredno spremljenu na jednoj lokaciji, a istovremeno vole fizički zapisivati bilješke jer tako bolje pamte određene informacije.

Iako se na prvu trajanje baterije čini kao velika nepoznanica kod Kindle Scribe modela zbog znatno većeg zaslona, ali i znatno veće baterije od 3.000 mAh, ono zapravo odgovara dosta drugih, prethodno spomenutih, modela na tržištu. Naravno, sve ovisi o tome koliko koristite koje mogućnosti. Amazon procjenjuje da ako samo čitate knjige, i to pola sata dnevno, izdržat će 13 tjedana. Ta brojka strmoglavo pada na tri tjedna ako koristite Scribe za pisanje pola sata dnevno.

Kindle_Scribe_zaslon-CROP.jpg

 35 LED lampica: ispod ekrana osigurava ravnomjeran raspored svjetla zbog čega je Scribe bez sumnje čitač s najboljim zaslonom na našem testu

Više informacija

  • Model: Amazon Kindle Scribe
  • Ukupna ocjena: 4,65
  • Ergonomija: 5
  • Procesor: Nije poznato
  • Radna memorija: Nije poznato
  • Memorija: 16 / 32 / 64 GB
  • Ekran: E Ink Carta 1200
  • Baterija: 4
  • Dimenzije i masa: 196 x 230 x 5,8 mm, 433 g
  • Ustupitelj i cijena: Links, www.links.hr
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Amazon Kindle Scribe

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Amazon Kindle Scribe - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.