Kobo Libra 2

Kobo Libra 2

Veliki zaslon i fizičke tipke

Ako ne želite mogućnost pisanja bilješki uz pomoć stylus olovke, Libra 2 je vrhunac Kobo ponude.

Dolazi sa standardnim E Ink Carta 1200 zaslonom s 300 piksela po inču i plastičnim kućištem koje nam je ulijevalo više samopouzdanja pri korištenju nego kod Oasisa. Najveća promjena u odnosu na Clara 2E čitač su zapravo fizičke tipke za mijenjanje stranica i 7-inčni ekran na kojeg stane jako puno. Libra 2 zadržava blago reljefnu pozadinu koju ima Clara 2E, kao i IPX8 certifikat na vodootpornost do dva metra dubine do 60 minuta.

Libra 2 se također može Bluetoothom povezati sa slušalicama ili zvučnikom za slušanje audio knjiga. Dodatna prednost ovog modela jest to što možete „sideloadati“ audio knjige. Odnosno, možete slušati besplatno preuzete audio knjige, a ne samo one koje ste kupili u Kobo trgovini. Tradicionalno, audio knjige dolaze u obliku jedne ili više .mp3 datoteka (ponekad je svako poglavlje zasebna datoteka). U slučaju jedne, samo ju kopirate na uređaj sa svojeg računala na koje ste spojili čitač. U slučaju kad imate više MP3-ova, stavite ih sve u jedan zip, čiju ekstenziju promijenite iz .zip u .mp3z i onda tu datoteku prebacite na Libru 2. Zatim sinkronizirajte čitač kako bi se vaša knjižnica ažurirala i trebali biste tad imati tu novo dodanu audio knjigu koju, s limitiranim mogućnostima, možete preslušavati. Naime, tako preuzete knjige koriste totalno drugačiji player za reprodukciju audio materijala, pa nemate sve opcije poput mijenjanja brzine čitanja knjige i slično. S obzirom na te audio mogućnosti, Libra 2 se ponekad čini kao najprikladniji e-čitač za obožavatelje audio knjiga, pogotovo kad se tome pridoda činjenica da dolazi s pozamašnih 32 GB pohrane, uz pomoć čega ćete istovremeno moći imati stotine audio knjiga na svom uređaju. Ako niste čovjek od audio knjiga, to samo znači da ćete na svoju Libru moći pohraniti cijelu Aleksandrijsku knjižnicu. U pokušaju da pročitate sve tajne svoje novostečene knjižnice vas podupire i solidna baterija od 1.420 mAh. Zanimljivo je da Libra 2 s većim ekranom ima nešto manju bateriju od Clare 2E. No mi nismo osjetili nekakvu značajnu razliku u samoj potrošnji, s kojom bi velika većina korisnika trebala biti zadovoljna.

Zanimljivo je za spomenuti da fizičke tipke ovog čitača funkcioniraju suprotno od onih na Oasisu. Dok na Oasisu gornja tipka služi za pomicanje na sljedeću stranicu, a donja za povratak na prethodnu, kod Libre je to obrnuto. Donjom tipkom idemo dalje s našom knjigom, dok se gornjom vraćamo nazad. Iako intuitivno to možda nije najlogičniji odabir, praktično ima smisla jer ako držite e-čitač jednom rukom, donja tipka, ona za okretanje sljedeće stranice, bit će vam bliže i lakša za doseći. To je odlično rješenje jer puno češće ćete koristiti tu tipku od one za povratak na prethodnu stranicu. Također se nije nikakav problem priviknuti na tu promjenu pri prijelazu s jednog uređaja na drugi.

Softverski i ponudom knjiga se Libra 2 nimalo ne razlikuje od drugih Kobo uređaja. Rakuten se hvali milijunima naslova u svojoj trgovini, i ponuda zaista jest dobra, ali se ne može mjeriti s Amazonovom gdje uz praktički neograničenu ponudu imate i hrpu self-published knjiga koje autori objavljuju u Kindle trgovini bez izdavača. Kobu isto tako nedostaje i usluga poput Kindle Unlimited, koja svojim korisnicima omogućuje pristup svim knjigama u trgovini za 12 dolara mjesečno – nešto poput Netflixa za knjige.

Kobo_Libra_2_fizičke_tipke-CROP_2.jpg

 Fizičke tipke: osiguravaju dodatnu razinu udobnosti pri korištenju jednom rukom

Više informacija

  • Model: Kobo Libra 2
  • Ukupna ocjena: 4,10
  • Ergonomija: 4
  • Procesor: Freescale i.MX6 SLL 1 GHz
  • Radna memorija: 512 MB
  • Memorija: 32 GB
  • Ekran: E Ink Carta 1200
  • Baterija: 4
  • Dimenzije i masa: 144,6 x 161,6 x 9 mm, 215 g
  • Ustupitelj i cijena: HGSPOT, www.hgspot.hr
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Kobo Libra 2

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Kobo Libra 2 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.