Lenovo Yoga Tab 3 Pro - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Lenovo Yoga Tab 3 Pro

Lenovo Yoga Tab 3 Pro

Projiciraj svoje ideje

Okrutna je istina da samo Appleu cvjetaju ruže u svijetu tableta, no to ne znači da druge firme nemaju mjesta za inovacije koje bi itekako mogle biti korisne


Lenovo u ponudi ima tri modela Yoga Tab 3, a najzanimljiviji je u svakom slučaju Pro model. Istina, izašao je na tržište 2016. godine, no s obzirom na specifikacije, činjenicu da nije izašla novija verzija i da se kod nas itekako može naći u trgovinama, odlučili smo vidjeti o čemu se tu radi.

Tablet na prvu ostavlja vrlo pozitivan dojam. Iako će se neki zapitati o funkcionalnosti velike šarke s jedne strane, ispada da ona znatno doprinosi funkcionalnosti tableta, i to iz više razloga. Budući da ona čini najveću razliku u odnosu na konkurenciju, od nje ćemo i početi. Prvo, tablet je puno lakše držati kako bi ekran bio neometan tijekom uspravnog korištenja. Kada ga polegnete na stol, imate više opcija.

Može se koristiti vodoravno, a šarka se pritiskom na gumb može postaviti kako bi tablet bio i u uspravnom položaju. Tako postaje idealan ekran za gledanje raznog videosadržaja. Šarka sa svake strane ima jedan gumb. Desna strana ima gumb za paljenje, gašenje i zaključavanje tableta. Lijeva strana ima gumb za kontrolu projektora.

 

Lenovo Yoga Tab 3 Pro 5

Projektor je jedinstvena funkcija ovog tableta koja ga odvaja od konkurencije. Žarulja i leće nalaze se u šarci tableta te svijetle snagom do 50 lumena. Lenovo jamči projekciju od dobrih 70 inča na zidu, što se pokazalo točnim, no savjetujemo potpuno mračnu prostoriju i po mogućnosti platno kako bi ta veličina bila ugodna za dulje gledanje.

Ako malo približite tablet površini, izgubit ćete veličinu projekcije, no svjetlina će se poprilično poboljšati za ugodnije gledanje sadržaja. Projektor na velikim udaljenostima također ne može zadržati fokus, ponajviše zato što je rezolucije 640 x 480 piksela, što je sasvim dovoljno za projiciranje na veličinu od oko 40 inča. Projektor ima i keystone prilagođavanje slike, no svakako savjetujemo da ga stavite u idealnu poziciju bez tih postavki kako biste uistinu imali punu rezoluciju projektora. Ne preporučujemo da ga ostavljate upaljenog ako ga nećete koristiti jer ipak, kao i jače verzije, trajnost je žarulje ograničena.

Klasične specifikacije smještaju ekran u natprosječnu kategoriju s rezolucijom 2560 x 1600 piksela, što osigurava kristalno čistu sliku. Svjetlina je ekrana nešto iznad 450 nita, dovoljno za ugodno iskustvo u gotovo svim uvjetima, osim, naravno, na suncu. Rubovi oko zaslona dovoljno su tanki da bismo dizajn ovog tableta mogli nazvati modernim i nakon dvije godine.

Stražnja je strana miks metala i presvlake od umjetne kože za ugodnije rukovanje. Ispod oklopa kuca Intelov Atom x5-Z8500. Procesor nije među najbržima te se može usporediti sa serijom 600 procesora Snapdragon. To znači i da navigiranje tabletom neće biti brzo i oštro, no nismo naišli na preduga čekanja. Jasno je i da zahtjevnije igre ne dolaze u obzir.

 

Lenovo Yoga Tab 3 Pro 1

 

Uz procesor dolazi 4 GB radne memorije i 64 GB interne memorije, što će zadovoljiti sve potrebe korisnika. Ispod ekrana nalazi se i soundbar koji koristi 4 zvučnika i ima mogućnosti koristiti reprodukciju zvuka Dolby Atmos. Tablet osim Wi-Fi povezivosti podržava i 4G stavljanjem SIM kartice u utor straga. Brzina je solidna i nismo primijetili gubitak veze.

Baterija koja sve to napaja div je od 10200 mAh koji bez problema osigurava 16 sati korištenja pri umjerenoj svjetlini ekrana, a na 100 % svjetline može streamati serije na Netflixu malo iznad osam sati. Tolikom baterijom Lenovo je omogućio punjenje drugih uređaja kada se spoje na tablet, što je odlična ideja ako vam mobitelu ponestane snage.

Jedini je minus tableta njegov OS, koji je ostao na verziji Androida 6.0 Marshmallow. Samo po sebi to nije loše, no dosta novijih funkcija neće vam biti dostupno.

Više informacija

  • Model: Yoga Tab 3 Pro
  • Ukupna ocjena: 4,2
  • Performanse: 3
  • Isplativost: 4
  • Cool faktor: 5
  • Proizvođač: Lenovo
  • Operativni sustav: Android Marshmallow 6.0
  • Procesor: Intel Atom x5-Z8500
  • Radna memorija: 4 GB RAM
  • Memorija: 64 GB
  • Ekran: 2560 x 1600 piksela
  • Baterija: 10200 mAh
  • Plus: Rezolucija, projektor, stalak, trajanje baterije
  • Minus: Operativni sustav, brzina procesora (grafičkog sustava)
  • Ustupitelj i cijena: Lenovo www.lenovo.com/hr 4.799,00 kn
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Lenovo Yoga Tab 3 Pro

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Lenovo Yoga Tab 3 Pro - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.