Motorola Edge 40 Neo

Motorola Edge 40 Neo

Zgodan i namirisan

Motorola vrlo agresivno razvija svoju Edge liniju mobitela u mid-range i high-end segmentima, a serija 40 nudi sve što mobitel treba.


Motorola je sa svojom G serijom uvijek imala pouzdanu liniju mobitela, no trebalo im je nešto više da se istaknu u gomili. Edge serija iz godine u godinu ispunjava upravo taj uvjet sa zanimljivim pristupom raznih modela, od dizajna, materijala do, naravno, specifikacija. Najnovija Edge 40 serija tako se može ponovno vrlo lagano preporučiti u raznim cjenovnim segmentima jer je Edge 40 Neo model treći koji su lansirali ove godine, a predstavlja odličan mid-range mobitel po vrlo atraktivnoj cijeni za naše tržište. Neo verzija predstavlja svojevrstan start Edge serije, no kako ćemo vidjeti, odlično se drži i sa skupljim modelima.

Odlično leži u ruci

Motorola Edge 40 Neo dolazi u plastičnom pakiranju. Dobivate opcije od tri boje gdje crna dolazi u klasičnom dizajnu, no druge dvije boje puno su zanimljivije. Prije svega, podsjetimo da Motorola koristi Pantone boje, a mi na testu imamo Caneel Bay boju koja ujedno donosi pozadinu u stilu umjetne kože. Ovaj pristup imaju već neko vrijeme i moramo reći kako je mobitel puno lakše držati u ruci jer se ne skliže u dlanu. Obrub mobitela je plastičan te prati boju pozadine, a mješavina je poliranog i brušenog efekta što daje atraktivan detalj ukupnom paketu. Gumbi za kontrolu su s desne strane, dok na samom vrhu zaslona imamo jedan mikrofon te zvučnik koji služi kao slušalica. Na dnu su standardno glavni zvučnik, USB-C utor za punjenje i prijenos podataka te glavni mikrofon i utor za SIM kartice. Prednja strana zaštićena je Gorilla Glass 3 staklom, a zajedno sa stražnjom stranom lagano je zakrivljena prema lijevom i desnom rubu, tako da u ruci dobivate dojam vrlo tankog mobitela kojeg je lagano držati.

 

Motorola_Edge_40_Neo-3.jpg

Glavna kamera: ima 1/1.55” senzor od 50 megapiksela pa će uhvatiti dosta svjetla u gotovo svim situacijama, a sekundardna je ultraširoka s 1/3” senzorom od 13 MP

 

Zaslon koristi pOLED tehnologiju kojom postiže preko 1.000 nita svjetline na automatskim postavkama, dok sami možete pojačati zaslon do oko 500 nita svjetline, standardno kao i na ostalim modernim OLED zaslonima. Dobivate 10-bitnu boju i do 1.300 nita svjetline kod HDR sadržaja. Zaslon ima dijagonalu od 6,55 inča i rezoluciju od 1.080 x 2.400 piksela, a posebnost je što ima brzinu osvježavanja do 144 Hz. U opcijama možete forsirati 60, 120 ili 144 Hz, a automatska postavka

Kamere iz skupljih modela

Motorola je kamere usavršila za ovaj cjenovni razred. Nema više „kamera“ od 2 megapiksela za „dubinu“ ili „Macro“ slike. Straga imamo dvije kamere koje obavljaju sve te zadatke, i to puno bolje zahvaljujući svojim velikim senzorima. Glavna kamera ima isti senzor kao i skuplji modeli u Edge 40 seriji, a riječ je o senzoru s 50 megapiksela i dijagonalom od 1/1,55” te će uhvatiti dosta svjetla u gotovo svim situacijama. Jedino za noćne slike savjetujemo da poslušate automatski noćni način slikanja i budete mirni sekundu-dvije za najbolje rezultate. Susjedni pikseli se standardno spajaju za 12,5 MP sliku, no možete slikati i punom rezolucijom. Optički je stabilizirana i može snimati 4K@30 FPS video. Sekundarna ultraširoka kamera ima 1/3” senzor i 13 MP kakve viđamo i kod skupljih mobitela, no Motorola ovoj kameri dodaje autofokus što uvelike povećava oštrinu subjekta, a ujedno možete aktivirati i Macro slikanje s ovim senzorom. Ova kamera također podržava 4K snimanje s elektronskom stabilizacijom, jedino će mračne scene biti izazov.

Ovaj mobitel dolazi s impresivnih 12 GB radne memorije i 256 GB pohrane, tako da ne brinete o usporavanju rada s vremenom jer je osiguran za budućnost. Pokreće ga MediaTek procesor Dimensity 7030 s dvije jake A78 jezgre, a riječ je o potpuno novom procesoru koji ima performanse slične Snapdragon 7 Gen 1 čipsetu. Sve to pokreće velika 5.000 mAh baterija, a dobivate i 68 W punjač, pa ovaj mobitel možete vrlo brzo napuniti do 80% za manje od 40 min.

 

edge.png

 

Više informacija

  • Model: Edge 40 Neo
  • Ukupna ocjena: 4,7
  • Performanse: Vrlo dobre
  • Cijena: Odlična
  • Isplativost: Odlična
  • Proizvođač: Motorola
  • Operativni sustav: Android 13
  • Procesor: MedaTek Dimensity 7030
  • Grafički sustav: Mali-G610 MP3
  • Pohrana: 256 GB
  • Memorija: 12 GB
  • Konektor: USB-C
  • Ekran: 1080 x 2400 piksela, pOLED , 144 Hz, HDR+, do 1300 nitsa svjetline
  • Stražnja kamera: 50 MP, f/1.8, 1/1,5”, širokokutna, PDAF, OIS 13 MP, f/2,2 ultraširoka 120° , autofokus
  • Prednja kamera: 32 MP, f/2.4, HDR, 4K@30
  • Baterija: 5.000 mAh, 68 W punjenje
  • Dimenzije i masa: 159,6 x 72 x 7,9 mm / 172 g
  • Plus: Uz mobitel dobivate i brzi punjač kao i atraktivnu maskicu s fokusom na reciklažu, a cijeli mobitel ima IP68 certifikat
  • Minus: Motorola jamči dva velika Android updatea za ovaj model
  • Ustupitelj i cijena: Motorola www.motorola.com/hr 399,99 € / 3.013,72 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Motorola Edge 40 Neo

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Motorola Edge 40 Neo - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.