Motorola Edge 40 Neo

Motorola Edge 40 Neo

Zgodan i namirisan

Motorola vrlo agresivno razvija svoju Edge liniju mobitela u mid-range i high-end segmentima, a serija 40 nudi sve što mobitel treba.


Motorola je sa svojom G serijom uvijek imala pouzdanu liniju mobitela, no trebalo im je nešto više da se istaknu u gomili. Edge serija iz godine u godinu ispunjava upravo taj uvjet sa zanimljivim pristupom raznih modela, od dizajna, materijala do, naravno, specifikacija. Najnovija Edge 40 serija tako se može ponovno vrlo lagano preporučiti u raznim cjenovnim segmentima jer je Edge 40 Neo model treći koji su lansirali ove godine, a predstavlja odličan mid-range mobitel po vrlo atraktivnoj cijeni za naše tržište. Neo verzija predstavlja svojevrstan start Edge serije, no kako ćemo vidjeti, odlično se drži i sa skupljim modelima.

Odlično leži u ruci

Motorola Edge 40 Neo dolazi u plastičnom pakiranju. Dobivate opcije od tri boje gdje crna dolazi u klasičnom dizajnu, no druge dvije boje puno su zanimljivije. Prije svega, podsjetimo da Motorola koristi Pantone boje, a mi na testu imamo Caneel Bay boju koja ujedno donosi pozadinu u stilu umjetne kože. Ovaj pristup imaju već neko vrijeme i moramo reći kako je mobitel puno lakše držati u ruci jer se ne skliže u dlanu. Obrub mobitela je plastičan te prati boju pozadine, a mješavina je poliranog i brušenog efekta što daje atraktivan detalj ukupnom paketu. Gumbi za kontrolu su s desne strane, dok na samom vrhu zaslona imamo jedan mikrofon te zvučnik koji služi kao slušalica. Na dnu su standardno glavni zvučnik, USB-C utor za punjenje i prijenos podataka te glavni mikrofon i utor za SIM kartice. Prednja strana zaštićena je Gorilla Glass 3 staklom, a zajedno sa stražnjom stranom lagano je zakrivljena prema lijevom i desnom rubu, tako da u ruci dobivate dojam vrlo tankog mobitela kojeg je lagano držati.

 

Motorola_Edge_40_Neo-3.jpg

Glavna kamera: ima 1/1.55” senzor od 50 megapiksela pa će uhvatiti dosta svjetla u gotovo svim situacijama, a sekundardna je ultraširoka s 1/3” senzorom od 13 MP

 

Zaslon koristi pOLED tehnologiju kojom postiže preko 1.000 nita svjetline na automatskim postavkama, dok sami možete pojačati zaslon do oko 500 nita svjetline, standardno kao i na ostalim modernim OLED zaslonima. Dobivate 10-bitnu boju i do 1.300 nita svjetline kod HDR sadržaja. Zaslon ima dijagonalu od 6,55 inča i rezoluciju od 1.080 x 2.400 piksela, a posebnost je što ima brzinu osvježavanja do 144 Hz. U opcijama možete forsirati 60, 120 ili 144 Hz, a automatska postavka

Kamere iz skupljih modela

Motorola je kamere usavršila za ovaj cjenovni razred. Nema više „kamera“ od 2 megapiksela za „dubinu“ ili „Macro“ slike. Straga imamo dvije kamere koje obavljaju sve te zadatke, i to puno bolje zahvaljujući svojim velikim senzorima. Glavna kamera ima isti senzor kao i skuplji modeli u Edge 40 seriji, a riječ je o senzoru s 50 megapiksela i dijagonalom od 1/1,55” te će uhvatiti dosta svjetla u gotovo svim situacijama. Jedino za noćne slike savjetujemo da poslušate automatski noćni način slikanja i budete mirni sekundu-dvije za najbolje rezultate. Susjedni pikseli se standardno spajaju za 12,5 MP sliku, no možete slikati i punom rezolucijom. Optički je stabilizirana i može snimati 4K@30 FPS video. Sekundarna ultraširoka kamera ima 1/3” senzor i 13 MP kakve viđamo i kod skupljih mobitela, no Motorola ovoj kameri dodaje autofokus što uvelike povećava oštrinu subjekta, a ujedno možete aktivirati i Macro slikanje s ovim senzorom. Ova kamera također podržava 4K snimanje s elektronskom stabilizacijom, jedino će mračne scene biti izazov.

Ovaj mobitel dolazi s impresivnih 12 GB radne memorije i 256 GB pohrane, tako da ne brinete o usporavanju rada s vremenom jer je osiguran za budućnost. Pokreće ga MediaTek procesor Dimensity 7030 s dvije jake A78 jezgre, a riječ je o potpuno novom procesoru koji ima performanse slične Snapdragon 7 Gen 1 čipsetu. Sve to pokreće velika 5.000 mAh baterija, a dobivate i 68 W punjač, pa ovaj mobitel možete vrlo brzo napuniti do 80% za manje od 40 min.

 

edge.png

 

Više informacija

  • Model: Edge 40 Neo
  • Ukupna ocjena: 4,7
  • Performanse: Vrlo dobre
  • Cijena: Odlična
  • Isplativost: Odlična
  • Proizvođač: Motorola
  • Operativni sustav: Android 13
  • Procesor: MedaTek Dimensity 7030
  • Grafički sustav: Mali-G610 MP3
  • Pohrana: 256 GB
  • Memorija: 12 GB
  • Konektor: USB-C
  • Ekran: 1080 x 2400 piksela, pOLED , 144 Hz, HDR+, do 1300 nitsa svjetline
  • Stražnja kamera: 50 MP, f/1.8, 1/1,5”, širokokutna, PDAF, OIS 13 MP, f/2,2 ultraširoka 120° , autofokus
  • Prednja kamera: 32 MP, f/2.4, HDR, 4K@30
  • Baterija: 5.000 mAh, 68 W punjenje
  • Dimenzije i masa: 159,6 x 72 x 7,9 mm / 172 g
  • Plus: Uz mobitel dobivate i brzi punjač kao i atraktivnu maskicu s fokusom na reciklažu, a cijeli mobitel ima IP68 certifikat
  • Minus: Motorola jamči dva velika Android updatea za ovaj model
  • Ustupitelj i cijena: Motorola www.motorola.com/hr 399,99 € / 3.013,72 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Motorola Edge 40 Neo

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.