Motorola Moto G 5G Plus

Motorola Moto G 5G Plus

Hello, Moto

Vrlo dobre specifikacije i odlična kamera te velik kapacitet baterije, kao i kompetitivna cijena, svakako će Motoroli osigurati djelić mjesta pod suncem.

Svi smo čuli za Motorolu i njezine mobitele te smo ih u nekom trenutku poželjeli imati. Otkad su se pojavili Android mobiteli, Motorola se počela tražiti, a u zadnjih godinu dana našli su svoj smjer i mjesto. Moto G 5G Plus novi je predstavnik u mid-range segmentu uređaja s podrškom za 5G. Na prednjoj strani dominira 6,7-inčni LTPS IPS LCD ekran s rezolucijom 1080 x 2520 piksela i omjerom stranica 21:9.

Ovaj smo omjer do sada viđali jedino kod Sony mobitela. Ekran na ovom uređaju ima stopu osvježavanja od 90 Hz, a tu je i podrška za HDR10. Dok pojedini konkurenti imaju AMOLED ekrane, ekran na ovom uređaju je vrlo dobar, s dobrim kutovima gledanja, kao i vrlo dobrim prikazom boja, dok je osvjetljenje mrvicu niže. Bočni obrubi ekrana vrlo su tanki, dok je obrub iznad i ispod ekrana nešto veći.

Jedna od stvari koje odmah upadaju u oči su rupe za dvije prednje kamere, koje su smještene u lijevom kutu. Bočne stranice uređaja izrađene su od plastike, s blago zaobljenim kutovima. Na desnoj strani uređaja nalazi se tipka za paljenje, koja je utisnuta u bočnu stranicu, a istovremeno služi i kao čitač otiska prsta. Iznad nje su smještene tipke za glasnoću, dok je na lijevoj strani mala tipka za Google Assistanta te utor za dvije SIM kartice i microSD memorijsku karticu.

 

Biometrija i kamere

Na donjoj se strani nalaze 3,5 mm utor za slušalice i USB Type-C utor za zvučnik. Pozicija čitača otiska prsta vrlo je dobra, a iako je sami čitač vrlo uzak, brzina i točnost prepoznavanja prsta također su vrlo dobre. Stražnja je strana izrađena od glatke plastike, a na lijevoj se strani nalazi modul s kamerama i dvostrukom LED bljeskalicom. S obzirom na nešto viši ekran, osobe s manjom rukom imat će poteškoća s dosezanjem ikona ili obavijesti na vrhu ekranu i trebat će malo micati mobitel u ruci.

 

Moto G 5G Plus 1

Na sreću, uređaj nije sklizak, već vrlo dobro leži u ruci i ugodan je za korištenje. Glavna kamera je 48 MP širokokutna, druga je 8 MP ultraširokokutna s kutom od 118°, treća je 5 MP macro s autofokusom, a tu je i 2 MP senzor dubine. Fotografije snimljene glavnom kamerom su rezolucije 12 MP, a kvaliteta fotografija snimljenih glavnom kamerom u dnevnim uvjetima je vrlo dobra, s dosta detalja i dobrim kontrastima, dok u noćnim uvjetima kvaliteta nešto pada, ali se „noćnim načinom“ mogu dobiti fotografije s dobrim uzvratom boja i manje šuma.

Ultraširokokutna kamera daje nešto slabije rezultate od glavne kamere, uzvrat boja je i dalje dobar, kao i kontrasti, ali je manje detalja. U noćnim uvjetima kvaliteta dosta pada i primjetan je šum, a boje su isprane. Macro kamera daje dobre rezultate, s dobrim uzvratom boja i kontrastima. Prednja kamera je 16 MP, a druga je 8 MP širokokutna sa 118°. Fotografije s obje kamere su dosta dobre, s dobrim uzvratom boja.

 

Android 10 i Snapdragon 765

Mobitel dolazi s instaliranim Android 10 operativnim sustavom, koji je Motorola ostavila gotovo neizmijenjenog, tj. s tek nekoliko sitnih izmjena po pitanju postavki. Moramo spomenuti ambijentalni zaslon koji se prikazuje kada dignete mobitel ili vam dođe obavijest, a na kojemu možete vidjeti informacije o propuštenom pozivu ili dio poruke koju ste dobili. Motorola je također ukomponirala prečac za do šest aplikacija, koji se poziva dvostrukim tapkanjem po tipki za otključavanje.

 

Moto G 5G Plus 2

Ispod poklopca nalazi se Qualcom Snapdragon 765 procesor, koji je popularan izbor za 5G uređaje ovog cjenovnog ranga. Procesor ima 8 jezgri (1 x 2,3 GHz + 1 x 2,2 GHz + 6 x 1,8 GHz), dok se za grafiku brine Adreno 620 GPU, a sve je upareno sa 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije. Vrlo dobar procesor brine da ovaj mobitel radi bez ikakvih problema čak i kod većeg opterećenja.

I zahtjevnije igrice i multitasking ne predstavljaju nikakav problem, a nije primjetno ni zastajkivanje. Da biste mogli uživati u ovom uređaju, brine se baterija kapaciteta 5000 mAh, koja će vam i uz dosta intenzivno korištenje osigurati jedan i pol dan korištenja. Kada se baterija isprazni, možete je napuniti brzim 20 W punjačem.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Motorola Moto G 5G Plus

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Motorola Moto G 5G Plus - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.