Moderan midrange Samsung Galaxy A71 - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Moderan midrange Samsung Galaxy A71

Moderan midrange Samsung Galaxy A71

Super AMOLED od 6,7 inča i četiri sposobne stražnje kamere

Samsung početkom godine osvježava kompletnu liniju uređaja te s obzirom na značajan hardverski i softverski upgrade nemamo prigovora

Nova godina donosi nove Galaksije te se među ostalima našao i novi Samsung Galaxy A71. Zadržao je cijenu prošlog modela, no samo kratak prolazak kroz specifikacije nagoviješta odličnu mid-range ponudu. Samsung se drži kao pouzdan proizvođač Androida u svim cjenovnim kategorijama te možete biti sigurni u jednostavno i intuitivno sučelje. Spojite to s uistinu atraktivnim hardverom i dobivate vrhunski mobitel koji će vas služiti dugi niz godina.

Samsung Galaxy A71 web straga
Izvana, A serija poznata je po tanjem dizajnu od flagship modela te su mobiteli lakši radi plastičnog okvira. No, krenimo od zaslona. Ekran ima dijagonalu sasvim pristojnih 6,7 inča te bi nekima mogao biti i prevelik na prvu, no na temelju iskustva možemo reći da ljudi brzo zavole veće ekrane. Ima FullHD+ rezoluciju od 1080 x 2400 piksela te omjer od 20:9. Tanki rubovi daju omjer zaslona i tijela mobitela od 87,2% te je jedina sitnica koja ometa zaslon takozvana “punch-hole” selfie kamera na vrhu koja se ionako stapa sa sadržajem u 90% slučajeva. Cilj je jednoga dana sakriti kameru u potpunosti ispod zaslona, no gubitak kvalitete slike trenutno je prevelik kako bi ga proizvođači opravdali. Koristi Super AMOLED Plus tehnologiju koja je nekada imala drugo značenje, no sada znači da je OLED sloj zakrivljen kako bi se dodatno stanjila brada koja je prije bila primjetnija.

Samsung Galaxy A71 web selfie kamera

Selfie kamera na vrhu ostaje ista s 32 megapiksela koja ima odlične performanse i u zahtjevnim svjetlosnim uvjetima, a uvijek vam može pomoći i svjetlina ekrana kao blic. Podržano je i snimanje FullHD videa. Dok je ostatak senzora sakriven pod zaslonom uključujući i senzor otiska prsta pri dnu zaslona, na vrlu je ostao zvučnik uz sam rub zaslona.
Rubovi, kao i pozadina mobitela ostaju plastični te lijevi rub ima utor za SIM i MikroSD kartice, a na desnom su gumbi za glasnoću i zaključavanje mobitela. Na dnu uz USB C utor ostaje vam i audio 3,5 mm utor. Pozadina mobitela osim Samsung logoa ima sada širi izrez za kamere u gornjem lijevom uglu, a kamere su dobile i veliki upgrade.

Samsung Galaxy A71 web kamere
Glavna kamera sada ima senzor od 64 megapiksela koji prilagođava veličinu slike kako bi se poboljšalo osvjetljenje. Po danu svakako savjetujemo da se prebacite u mod slikanja s visokom rezolucijom koji aktivirate klikom na 3:4 omjer te odaberete 3:4H. Slike su jednostavno vrhunski oštre, no potrebno je puno svijetla. U zahtjevnijim svjetlosnim uvjetima bolje je ostaviti klasični 3:4 jer onda senzor skuplja više svijetla s krajnjim rezultatom koji ispada bolji no ima malo mutniju sliku radi manje megapiksela. Uz glavnu kameru dobivate i bolju drugu ultraširoku kameru koja sada ima 12 megapiksela te je rezultat daleko bolji nego na prošlom modelu. Ultraširoka kamera nema stabilizaciju niti mogućnost fokusiranja, no većina slika ima dovoljnu udaljenost da slike uvijek budu oštre, koliko to senzor dopušta. Uz ultraširoku imamo i novi senzor, a to je makro kamera. Specijalizirana je za slikanje subjekata iz iznimne blizine od 3 – 5 centimetara jer ima zaključan fokus na tu udaljenost. Otvara nove mogućnosti te ima 5 megapiksela i zahtjeva ipak malo veći umjetnički duh za dobre slike. Zadnja kamera je “dubinski” senzor kojem korisnici ne mogu pristupiti te se koristi samo za “portret” način slikanja.
Sve to pokreće Snapdragon 730 koji se pokazao kao vrhunski mid-range procesor te jamči brze reakcije na naredbe korisnika, a omogućuje i solidno gaming iskustvo. S njime smo dobili i 6 GB brze radne memorije te 128 GB UFS 2.1 pohrane koja će osigurati vrlo kratak “loading time”. Šlag na kraju je svakako novi Android 10 sa svim svojim pogodnostima poput nativnog noćnog rada koji je ekstremno impresivan, ali i koristan na AMOLED zaslonima jer štedi bateriju gašenjem neupotrjebljenih piksela zaslona. Samsung je ubacio i svoj novi OneUI 2.0 koji je generalno hvaljen kao najbolji za jednostavno korištenje na Android platformi.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Moderan midrange Samsung Galaxy A71

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Moderan midrange Samsung Galaxy A71 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.