LG G7 ThinQ

LG G7 ThinQ

Novi LG flagship serije G donosi nekoliko noviteta, među kojima je i nov sustav umjetne inteligencije.

Umjetno inteligentan

Nakon prilično razočaravajućeg modela G6, LG-jeva reputacija naglo se srozala. Iako su uređaj serije V zbog toga dobili na popularnosti, fanovi glavne serije G čekali su iduću generaciji u nadi da će G7 popraviti nedostatke svog prethodnika. LG je poslušao korisnike i uveo mnoge promjene kako bi pridobio natrag sve one razočarane modelom G6. Dizajn LG-ja G7 uvelike se razlikuje u odnosu na G6, a sve promjene koje donosi po našem su mišljenju pozitivne. Krenimo od najveće promjene po pitanju dizajna, zloglasnog notcha. Iako će on odvratiti mnoge potencijalne kupce, nama ne smeta jer nudi dodatni zaslonski prostor koji bi inače zauzimao rub okvira zaslona. Kvaliteta izrade LG-ja G7 na razini je koju očekujemo od modernog flagshipa. Konstrukcija se sastoji od dvaju staklenih panela sa zaštitom od grebanja Corning Gorilla Glass 5 omeđenom aluminijskim okvirom. To je sada već norma i ne očekujemo ništa manje od flagshipa jednog od najpoznatijih proizvođača. LG je na lošem glasu kada je u pitanju softver i ta se tradicija nastavlja s G7, koji dolazi s Androidom 8.0 Oreo preko kojega je postavljeno LG-jevo sučelje.

Ono u odnosu na tvorničko Android sučelje donosi uglavnom kozmetičke promjene, dok je najveći funkcionalni pomak micanje ladice s aplikacijama da bi se sve aplikacije nalazile na početnim zaslonima.

Najbolji IPS panel

Ako vam ladica nedostaje, moguće ju je uključiti u postavkama. Zaslon nažalost nema P-OLED panel, već IPS LCD, što će odvratiti ljubitelje LG-jeve flagship zaslonske tehnologije. Iako su IPS zasloni često inferiorni, panel koji je LG ugradio u G7 vjerojatno je najbolji IPS panel koji smo dosad vidjeli na pametnim telefonima, uključujući i Sonyjeve uređaje, poznate upravo po tome. Zaslon je vrlo velik, ima dijagonalu od 6,1 inča, no same dimenzije nisu impresivne kao rezolucija od čak 3120 x 1440 piksela s vrlo visokom gustoćom piksela od 564 piksela po inču. Reprodukcija je boja odlična uz nešto zasićenije boje, no najimpresivnija je reprodukcija crne boje, koja bi mnoge mogla natjerati da pomisle da se radi o AMOLED zaslonu, čak i pri visokim razinama osvjetljenja. Osvjetljenje je vrlo dobro. Zahvaljujući „Boosted“ načinu rada, zaslon LG-ja G7 savršeno je čitljiv i na najjačem suncu. Za punjenje i prijenos podataka G7 koristi USB 3,1 Type-C konektor, dok za spajanje slušalica služi 3,5-milimetarski utor, koji je sve rjeđa pojava u novih uređaja. LG je u G7 također ugradio Quad DAC, odnosno napredni digitalno-analogni konverter s pojačalom koje može pogoniti slušalice s višom impedancijom u odnosu na većinu konkurentskih uređaja.

Notch će možda odvratiti neke potencijalne kupce, no nama ne smeta jer nudi dodatni zaslonski prostor.

LG 3

Zvučnik je nažalost monozvučnik na dnu uređaja te ga je lako slučajno prikriti prstom pri igranju. Vrlo je glasan, no pati od nedostatka niskih tonova, tako da nije idealno rješenje za slušanje glazbe. Zanimljiv je dodatak dodatna tipka s lijeve strane uređaja kojoj je default funkcija aktivacija Google Assistanta po uzoru na Samsungovu tipku Bixby. Velik novitet, koji je prije bio dostupan samo u uređajima serije V, jest sustav umjetne inteligencije ThinQ, koji se koristi za detekciju scena unutar kadra i automatsku prilagodbu postavki. Najveća je mana toga sustava što se previše fokusira na nebo. Čak i kada snimate zgrade ili zelenilo, ako se u kadru vidi nebo, sustav će u većini slučajeva kao scenu odabrati „Sky“. To ne bi nužno bio problem kada prilagodba postavki ne bi bila agresivna, no cijela fotografija time dobiva plav ton koji istakne nebo, a svemu ostalome daje ispran, neprirodan izgled. Ako ste ljubitelj prirodnog izgleda i želite vidjeti pravi potencijal senzora, predlažemo da se klonite sustava umjetne inteligencije.

Zaslon dijagonale od 6,1 inča dolazi s rezolucijom od čak 3120 x 1440 piksela.

LG 2

Uz softver tu je i nov hardver, tako da dvostruki sustav kamera ima dva senzora rezolucije 16 megapiksela. Glavni ima klasičnu optiku uz dodatak optičke stabilizacije, dok je sekundarnom dodijeljena širokokutna optika bez optičke stabilizacije. Upravo u tome leži problem sekundarne kamere LG-ja G7 — nedostatak optičke stabilizacije uvelike ograničava primjenu širokokutne kamere.

Iako su širokokutne fotografije ponekad zanimljive ili čak nužne, širokokutna optika mnogo je zanimljivija za snimanje videa, no zbog nedostatka optičke stabilizacije sekundarna kamera LG-ja G7 nije dobro rješenje za snimanje iz ruke.

Odlična stražnja kamera

Performanse su glavne kamere odlične, s visokom oštrinom i vrlo dobrim dinamičkim rasponom. Boje su natprosječno zasićene, ali ne u tolikoj mjeri da bi fotografije izgledale neprirodno. Čak i u uvjetima slabijeg osvjetljenja glavna kamera sposobna je napraviti dobru fotografiju s malo šuma. Sekundarna kamera nije na istom nivou, ali ne zaostaje previše. Oštrina joj je nešto niža, no i dalje je daleko iznad prosjeka, tako da i širokokutne fotografije imaju mnoštvo detalja. Prednja kamera ima senzor rezolucije 8 megapiksela i nudi tek prosječne performanse. Dinamički je raspon dobar, no oštrina je niska čak i kada isključite sve „enhancement“ efekte poput beauty modea. Ipak, baterija je Ahilova peta ovoga uređaja zbog relativno niskog kapaciteta od 3000 mAh. Iako ćete iz uređaja bez problema izvući jedan dan nešto intenzivnijeg korištenja, morat ćete ga svakodnevno puniti, što se neće svidjeti korisnicima koji su navikli na uređaje s višednevnom autonomijom. Status flagshipa G7 je zavrijedio i performansama koje donosi Qualcommov najbolji SoC, Snapdragon 845. Sa Snapdragonom 845 upoznali smo se kroz nekoliko uređaja ove godine, tako da smo znali što očekivati. Performanse su pri svakodnevnom radu odlične. Bez obzira na težinu zadatka, Snapdragon 845 se sa svime nosi bez i najmanjih zastajkivanja.

Grafički procesor Adreno 630 sve, pa čak i najzahtjevnije naslove pokreće na visokim i stabilnim framerateovima, tako da će gameri zasigurno biti zadovoljni performansama G7 u igrama. S multitaskingom se G7 ne nosi baš najbolje zbog 4 GB radne memorije. Tako da, ako ste superintenzivan korisnik koji uvijek ima preko 10 aplikacija do kojih mora brzo doći, G7 bi vas mogao razočarati. Međutim, ako multitasking koristite unutar granica normalne svakodnevne uporabe, s pet ili šest aplikacija, bez sumnje ćete biti zadovoljni performansama pri promjeni aplikacija. LG G7 je korak u pravom smjeru te nam pokazuje da LG još uvijek možemo smatrati prijetnjom najvećim proizvođačima na tržištu.

Više informacija

  • Model: G7 ThinQ
  • Performanse: 5
  • Isplativost: 4
  • Proizvođač: LG
  • Pohrana: 64 GB
  • Memorija: 4 GB
  • Konektor: USB 3,1 Type-C, 3,5 mm
  • Ekran: 6,1“ IPS LCD, 3120 x1440 piksela
  • Dimenzije i masa: 153,2 x 71,9 x 7,9 mm
  • Plus: kvaliteta izrade, performanse, zaslon
  • Minus: autonomija
  • Ustupitelj i cijena: LG, www.lg.hr, 5.700,00 kn
  • SoC: Qualcomm Snapdragon 845
  • Dojam: 4
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za LG G7 ThinQ

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

LG G7 ThinQ - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.