Noa Element H9 - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Noa Element H9

Noa Element H9

Flagship s pola cijene

Hangarov Noa Element H9 donosi 4 GB radne memorije, osmojezgreni procesor, Sony kameru i LTE podršku. Cijena s ovim specifikacijama je niska i to je glavni adut.


Lijepo oblikovani uređaj s vrhunskim specifikacijama i novim Androidom želja je većine korisnika pametnih telefona. Još da je iza logo nekog poznatog brenda. Noa Element H9 ima gotovo sve što biste od flagship telefona očekivali na papiru. Nema top A brand još, a nema niti ogromnu cijenu koja uz flagship modele ide.

Dizajn

S prednje strane telefon pokriva staklo, dojam kvalitete izrade diže metalni obrub dok hrapava plastična pozadina podsjeća na brus papir. Taj nam je detalj odlično legao jer pomaže u ergonomiji ovog s 5,5 inčnim ekranom, očekivano velikog telefona na način da sigurnije leži u ruci, ne kliže se i čak može unatoč veličini koristiti jednom rukom.

NOA Element H9 12

HRAPAVI GRIP:  Na stražnjoj strani plastika podsjeća na hrapavi papir. Tu je čitač otiska prsta i vrlo solidna kamera s laserskim fokusom

Sa zadnje strane se nalaze kamera i dvotonska bljeskalica te laserski fokus. Ispod trojca je čitač otiska prsta i logo Noa. Na metalnom obrubu se nalazi power tipka i iznad toga tipka za pojačavanje odnosno stišavanje glasnoće. Na vrhu je 3,5-milimetarski ulaz za slušalice, s donje strane stereo zvučnici i USB Type C utor. Ispod stakla naprijed je prednja kamera, a home, back i multitasking tipka su softverske na dnu ekrana i nisu uvijek vidljiv
e.

Full HD IPS

Ekran je jedna od jačih strana ovog telefona. Radi se o spomenutih 5,5 inča dijagonale uz full HD rezoluciju. Ekran ima odlične kutove gledanja, dobar prikaz boja i svjetlinu. Kao proizvođač ovog IPS zaslona se navodi Sharp, a i ostavlja dojam kvalitetnog ekrana kakav bi se mogao asocirati uz taj brand.

NOA Element H9 4

DVIJE SIMICE: Ili SIM kartica i dodatna microSD kartica

Kamera je još jedna stavka koja je branding posudila od renomirane konkurencije pa je tako 13 megapikselna stražnja kamera Sonyjeva. U mogućnosti je snimati full HD video, uz nju dolaze lasersko fokusiranje i dvotonska bljeskalica. Ukupan dojam je slabiji nego što bi se na papiru moglo očekivati, ali očekivano za cjenovnu klasu uređaja. U uvjetima dobrog osvjetljenja slike su solidne i vrlo iskoristive. Do pada dolazi u slabijim svjetlosnim uvjetima, kao i u noćnim uvjetima. Prednja 5-megapikselna kamera također dolazi uz bljeskalicu, a poslužit će za selfije i videopozive.

Tik tik tak

Mediatekov osmojezgreni procesor na 2 gigaherca radi vrlo dobro, poduprt s još 4 GB radne memorije odrađuje sve zadatke bez problema, uključujući uz minimalno kašljucanje i neke zahtjevnije igrače naslove s Play trgovine. H9 model dolazi s 32 GB prostora i proširiv je karticom do 64 GB, s tim da ćete se u tom slučaju morati odreći druge SIM kartice. Dual SIM opcija radi vrlo dobro, sve standardno već viđeno u ovoj klasi telefona.
Od novih tehnologija, Hangar 18 je na H9 ponudio čitač otiska prsta koji odlično reagira, ali nakon isprobavanja sam tu opciju isključio. Puno korisnija stvar nalazi se na donjoj strani kućišta, a radi se o USB Type C koji omogućuje brzo punjenje, do 100 posto oko sat i pol, a uz to je moguć i brzi transfer datoteka s računalom (10Gb/s).

NOA Element H9 3

MOŽE I GAMING: S New England Patriotsima smo odigrali nekoliko utakmica u mobilnom Maddenu

H9 dolazi i s podrškom za 4G pa ćete moći iskoristiti brzu mobilnu mrežu za surfanje. Softverski, nema puno nadogradnje na Android 6.0 i sustav je responzivan, ogoljen baš onako kako mnogi korisnici vole. Jedini glitch skužili smo u aplikaciji za pozive u kojoj nam nije radilo pretraživanje kontakata već se za to moralo otići u aplikaciju za kontakte.
Elements H9 telefon je nakrcan modernim tehnologijama od kojih su najkorisnije 4G podrška i brzo punjenje, ima odličan ekran i performanse iz više srednje klase. Nezamjenjiva baterija od 3000 mAh bila je dovoljna za dan korištenja i tu je moguć napredak. Ukupno, gledajući naše tržište, puno donosi za ovu cijenu.

Više informacija

  • Model: Hangarov Noa Element H9 donosi 4 GB radne memorije, osmojezgreni procesor, Sony kameru i LTE podršku. Cijena s ovim specifikacijama je niska i to je glavni adut.
  • Ukupna ocjena: 4,3
  • Performanse: 4
  • Isplativost: 5
  • Cool faktor: 4
  • Proizvođač: H18
  • Operativni sustav: Android 6.0
  • Procesor: 2,0 GHz Cortex-A53, 8 jezgri, čipset Meaditek MT6755
  • Memorija: 4 GB RAM / 32 GB (microSD max 64 GB)
  • Ekran: 5,5’’, 1920 x 1080 px, IPS LCD kapacitivni
  • Fotoaparat: 13 megapiksela, autofokus, laserski fokus, prednja kamera 5 megapiksela
  • Komunikacija: LTE, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.1
  • Baterija: Li-Poly 3000 mAh
  • Dimenzije i masa: 148 x 73,8 x 8 mm / 180 g
  • Ostalo: FM radio, dual SIM, brzo punjenje, čitač otiska prsta
  • Plus: Izrada, LTE, brzo punjenje, dual SIM
  • Minus: Manji softverski bug u aplikaciji za pozive
  • Ustupitelj i cijena: Hangar 18 (www.megastore.hr), 2.199,00 kn
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Noa Element H9

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Noa Element H9 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.