Cubot Note S - 5.0 out of 5 based on 2 votes
Cubot NOTE S Veliki ekran dobre kvalitete, ali i samo HD rezolucije. Korisničko sučelje je neopterećeno bloatwareom, a od čistog Androida razlikuje se ikonicama stavljenima u kvadratiće

Cubot Note S

Phablet ispod soma

Vrlo pristupačan mobitel koji kombinira karakteristike phableta, dosta dobre hardverske specifikacije, ali i poneki kompromis kako bi cijena ostala niska

Tržište nam postaje zasićeno gomilom jeftinijih brandova i pravi je izazov u toj šumi naći kvalitetno drvo. Nakon što smo recenzirali model X16 koji je svojevrsni flagship marke Cubot, ovog puta smo zagrebali u nižu kategoriju u kojoj se nalazi phablet Note S.

Već je iz samog naziva vidljivo otkuda vuče inspiraciju ovaj model s 5,5-inčnim zaslonom HD kvalitete. Ekran ima dobar kontrast i jedna je od jačih strana uređaja unatoč rezoluciji nižoj nego što to obično imaju phableti. Uređaj je velik i pomalo debeljuškast, a dolazi sa zaštitnom silikonskom maskicom. Prednja strana prevučena je zaštitnim staklom, sa strane je obrubljen metalom dok plastični poklopac otraga skriva veliku zamjenjivu bateriju te utore za SIM i microSD kartice.

 

Kapacitet klade valja

Velika baterija kapaciteta 4150 mAh trebala bi biti dovoljna i za više od dva dana korištenja, ali uz dvije SIM kartice i naprednu uporabu izdržala nam je dan i pol. Uz veliku bateriju tu su i spomenute dvije SIM-ice, pri čemu se klasično može podesiti ili u hodu birati korištenje pojedine kartice, dok je ograničenje u podatkovnom prometu koji može ići samo s jedne.

Cubot Note S 6

Izrada Stražnji poklopac od plastike skriva veliku bateriju, utore za SIM i microSD kartice. Otraga su i glasni zvučnici te prosječna kamera. Obrub oko telefona je metalan, a u paketu dolazi silikonska maskica

 

Na stražnjoj bijeloj strani (ima i crni model) nalazi se prosječan zvučnik, kamera od 8 megapiksela i bljeskalica. Kamera ima problema u zahtjevnim svjetlosnim uvjetima i s oštrinom fotografija. Fotić nije jača strana ovog uređaja, ali za objave na društvenim mrežama će poslužiti. Bolje su snimke uz uključenu HDR opciju koju ima i prednja kamera od 5 megapiksela.

Hardversku osnovicu čini MTK6580 čipset koji kombinira četverojezgreni A7 procesor i Mali 400 grafiku što se pokazalo sasvim dostatno za sve zadatke, čak i jače igre. Mobitel ima 2 GB radne memorije i 16 GB internog prostora.

 

Softverski čistunac

Dolazi s Androidom 5.1 i nema previše softverskog bloatwarea. Ikone aplikacija su uokvirene u kvadratiće i to je otprilike to. Prilikom pokretanja smo povukli Android račun, no ako idete od početka, nema predinstaliranih Googleovih aplikacija što zapravo i nije loše, jer sami možete odabrati sve aplikacije bez nametanja. Moguće je streamati zaslon na vanjske uređaje (DLNA) i tu je HotKnot tehnologija za brzu izmjenu datoteka dodirom na drugi telefon (zapravo NFC). Šteta je što nema podršku za 4G mrežu, no time bi skočila i cijena.

Cubot Note S 8

Velika baterija Od 4150 mAh jedna je od glavnih featurea ovog phableta. Tu su i dvije SIM kartice


Ukupno, phablet koji za cijenu ispod 1000 kuna nudi veliki ekran, dvije SIM kartice i veliku bateriju. Kvalitetan ekran (iako niže rezolucije) možda je i najveća prednost dok bi pod minuse svakako stavili nedostatak 4G podrške i veličinu (ali to je boljka svih phableta).

Maloprodajna cijena:
999,00 kn

Više informacija

  • Model: Cubot Note S
  • Ukupna ocjena: 4,2
  • Performanse: 4
  • Isplativost: 5
  • Cool faktor: 4
  • Proizvođač: Cubot
  • Operativni sustav: Android 5.1
  • Procesor: 1,3 GHz Cortex - A7, 4 jezgre (Čipset: MediaTek MT6580)
  • Memorija: 2 GB RAM / 16 GB (microSD max 32 GB)
  • Ekran: 5,5’’, 1280 x 720px, kapacitivni, IPS, 16,7 mil. boja
  • Fotoaparat: 8 megapiksela, prednja kamera: 5 megapiksela
  • Komunikacija: 3G, Wi-Fi 802.11n, HotKnot, Bluetooth 4.0, A-GPS
  • Baterija: Li-Ion 4150 mAh
  • Dimenzije i masa: 152,34 x 77,2 x 8,8 mm / 163 g
  • Ostalo: Dual SIM, upravljanje gestama, HDR
  • Plus: Ekran, dual SIM, 4100 mAh baterija
  • Minus: Kamera, gabariti, nema LTE
  • Ustupitelj i cijena: Se-Mark www.se-mark.hr, maloprodajna cijena: 999,00 kn
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Cubot Note S

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Cubot Note S - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.