Huawei Watch 4 Pro Space Edition

Huawei Watch 4 Pro Space Edition

Sve do svemira

Huawei je po nama uistinu pogodio dizajn velikih muških satova spojem klasičnog pristupa s modernim zaslonom.

Huaweijev Watch 4 Pro model sata je na tržištu već neko vrijeme te predstavlja njihovu high-end ponudu koja kombinira svestran softver kojim se lako natječe na mainstream sceni, kao i vrlo upečatljiv klasičan dizajn kojeg lako možemo zamisliti na većini odjevnih kombinacija. Novi Space Edition model diže preciznost na novu razinu, sa jedinstvenim detaljima, novim materijalima i novim licem sata kojim obilježavaju avanturu putovanja u svemir.

 

Atraktivan zaslon

Izvana, sat ima velike dimenzije sa 49,1 x 49,1 x 12,9 mm kućištem i masom od 68 grama bez remena. Centar svega je svakako veliki 1,5” LTPO AMOLED zaslon s 466 x 466 piksela što mu daje iznimno oštar prikaz i najsitnijih detalja.

Zaslon je zaštićen velikim sfernim safirnim staklom koje završava novim crno-crvenim keramičkim obrubom. Stražnja strana stakla također je keramička, dok je okvir, kao i remen, napravljen od TC4 titanija premazanog sa iznimno otpornim DLC premazom koji će spriječiti nastajanje ogrebotina na površini kućišta sata.

Dolazi s metalnim remenom te se koristi standardna kopča, pa je remene lako mijenjati prema svojim željama i stilu koji ciljate, pogotovo ako sat želite koristiti i za rekreaciju. Moramo pohvaliti činjenicu da osim na krajevima remena, svaki dio također ima jednostavnu kopču, pa ga možete „rezati“ bez ikakvog dodatnog alata, a u kutiji dolazi s dodatnom duljinom remena za veće ruke. Stražnja strana ima senzore koji omogućuju praćenje zdravlja, a zajedno s dodatnim senzorima u satu nude niz metrika koje će vam biti vrlo korisne, pogotovo kod bavljenja sportom.

 

huawi-watch-4-pro-potpis-1-vidi-341-342-za-vidilab.jpg

Sferno staklo ima nešto izraženije refleksije, no odmah na prvi pogled daje zanimljiviji izgled, kao i dojam većeg lica.

 

Sat tako koristi akcelerometar, žiroskop, barometar, kompas, senzor svjetla, optički senzor otkucaja srca, senzor temperature, EKG senzor i senzor dubine. Time prati vaše pokrete, a može precizno ocijeniti detalje poput uspona, pozicije, trošenja kalorija, intenziteta te prati i napredak kroz vrijeme s analizom trendova kod zdravlja.

Sat ima 5 ATM certifikat, što znači da može izdržati dubine do 50 metara, no kao i kod ostalih uređaja, ne preporuča se slana voda, a Huawei savjetuje da njime ronite do dubine od 30 metara. Sat se s mobitelom pri postavljanju povezuje s Huawei Health aplikacijom koja će biti i glavni hub s podacima koje je sat zabilježio u vezi vašeg zdravlja. No, preko nje možete i upravljati satom – primjerice, mijenjati izgled sata biranjem nekog od besplatnih s njihove stranice ili pak kupnjom premium lica iz dućana.

 

huawei-watch-4-pro-potpis-2-vidi-341-342-za-vidilab.jpg

Keramička pozadina: Polirana strana osigurava optimalan kontakt za senzor i osvjetljenje kod mjerenja otkucaja srca, a sada ima i senzor topline tijela.

 

Ovdje ste ipak ograničeni aplikacijama iz Huaweijevog vlastitog dućana, no to ne znači da ga ne možete zaobići. Velika prednost satova s „punim“ OS sustavom baziranim na Androidu je u tome što nije problem sideloadati gotovo sve aplikacije za satove. Istina, trebat će pratiti tutorial, no lako možete dodati aplikacije za implementaciju lica sata koja nisu direktno s njihovog dućana. Isto vrijedi i za druge aplikacije, primjerice, za praćenje rekreacije, karte i druge detalje.

Sat ima i vlastitu navigaciju s kartama koju možete koristiti, no ako vam treba nešto specifično, kao što su karte planinarskih staza, trebat će se malo poigrati sa satom. Same Huawei aplikacije oko praćenja zdravlja dobile su značajna ažuriranja te vjerujemo da će zadovoljiti i nešto zahtjevnije korisnike koji vole dnevna izvješća o svom zdravstvenom stanju, no imajte na umu da su funkcije poput EKG-a informativne prirode.

 

huawei_watch_4_pro_infobox_vidi_341_342_za_vidilab.png

Više informacija

  • Model: Watch 4 Pro Space Edition
  • Ukupna ocjena: 4,6
  • Performanse: 5
  • Isplativost: 4
  • Cool faktor: 5
  • Proizvođač: Huawei
  • Operativni sustav: HarmonyOS
  • Ekran: 1,5”, LTPO Amoled, 466 x 466p
  • Baterija: 4 do 12 dana
  • Debljina i masa: 49,1 x 49,1 x 12,9 mm / 68 g
  • Ostalo: Materijali: Safirno staklo, titanij, keramika
  • Plus: Atraktivan “klasičan” dizajn kakav se rijetko viđa u današnjem svijetu pametnih satova
  • Minus: Dok je na satu omogućen samo njihov vlastiti dućan aplikacija, uz malo truda možete sideloadati i ostale Android aplikacije za satove
  • Ustupitelj i cijena: Huawei, 699,00 EUR
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Huawei Watch 4 Pro Space Edition

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.