Garmin Fenix 7X Pro

Garmin Fenix 7X Pro

Samo za najbolje

Garmin je na novi sat dodao nekoliko sitnica, poput najnovijeg HR senzora i poboljšanog MIPS zaslona sata, kao i nove softverske funkcije

Untitled 4

Fenix serija pokazala se omiljenom kod sportaša koji preferiraju rekreaciju na otvorenom, a novi Fenix 7X Pro najbolja je moguća verzija njihovog sustava. Bitno je naglasiti da iako na testu imamo najveći od tri sata, sva tri modela dolaze s jednakim funkcijama, a jedina razlika je (osim veličine) u kapacitetu baterije.

Dok su u prvoj funkciji do sada uživali samo korisnici Fenix 7X modela, Garmin je i manjim Pro modelima dodao LED lampu na vrh sata koja se pokazala odličnim dodatkom. Osim što vam može pomoći osvijetliti put u mraku ili pomoći u preciznim radnjama s malo svjetla, također se koristi i kako biste ostale sudionike u prometu upozorili gdje ste u mraku, pa tako može svijetliti i, primjerice, dok trčite. Dobivate bijelo svjetlo u četiri razine kao i crveno s jednom, a rasvjeta ima i razne načine bljeskanja.

Drugi primjetan napredak je u zaslonu. Dok Garmin u zadnje vrijeme često ističe AMOLED zaslone na nekim modelima satova, to ne mijenja činjenicu da na takvim zaslonima kraće traje baterija. Fenix 7X Pro zadržava dobro poznati MIPS zaslon koji primarno koristi vanjsko sunčevo svjetlo za najbolji prikaz sadržaja, što mu ujedno i štedi bateriju s obzirom da zaslon ne osvjetljava. Novi zaslon ima bolji kontrast te je još jasniji kada ga danju gledate, a Garmin je poboljšao i pozadinsko svjetlo koje sada može biti još jače.

Oko zaslona svaki Fenix 7 Pro dobiva i solarnu ćeliju koja mu može dodatno produljiti trajanje baterije, ovisno koliko vremena provedete na suncu. Sat sada koristi solarnu ćeliju i za određivanje snage pozadinskog osvjetljenja kako bi se maksimiziralo trajanje baterije, no možete ga i sami postaviti.

Garmin fenix 7X Pro 1

HR senzor je dodatno optimiziran za sportove u kojima vam je zapešće jako zakrenuto, poput biciklizma

 

Poboljšani softver i senzori

Na kraju, tu je još i novi HR senzor koji je dodatno optimiziran za sportove gdje vam je zapešće jako zakrenuto, poput biciklizma, a s većim brojem LED lampica koje pomažu u očitanju raznih mjerila, primarno otkucaja srca. Poboljšana je i izolacija vanjskog svjetla za vrijeme vježbanja redizajnom izbočine na kojoj su senzori. Kao i uvijek, za najbolje mjerenje idealno je da sat bude dovoljno čvrsto na ruci da ne kliže po zapešću.

Garmin je također sat hardverski pripremio za EKG mjerenja rada srca, no s obzirom da ova značajka mora biti certificirana za uporabu, još nije u funkciji. S obzirom da se gotovo sve vrijednosti rekreacije na neki način vuku iz osnovnih vrijednosti koje sakupljaju ovi senzori, ovo je po nama i najbitniji upgrade za sportaše.

Sa softverske strane također imamo novosti. Dodana su nova ekskluzivna lica za Pro verzije satova, no osim njih, i standardni Fenix 7 satovi dobit će nove softverske funkcije. To uključuje tridesetak novih sportskih profila za brojne sportove koji možda nemaju specifične funkcije koje se kod njih mjere, no uvelike olakšavaju sortiranje vježbanja, pa tako napokon imamo i rolanje ili košarku kao rekreaciju koja se može pratiti.

Osim novih sportova, Garmin sada prati i nove vrijednosti u obliku bodovanja vaših vježbanja, a riječ je o Hill Score i Endurance Score bodovima. Hill Score mjeri vaše performanse za vrijeme uspona, bilo da hodate ili trčite, na nagibima većim od 2%. Mjere se izdržljivost i snaga kod uspona, odnosno udaljenost koju prijeđete i brzina kojom se krećete za dobivanje bodova koje možete usporediti s drugim Garmin korisnicima.

Endurance Score pak gleda sve vaše rekreacije, točnije njihovo trajanje zajedno s VO2max i drugim vrijednostima te vas boduje na temelju vaše dobi i spola kako biste znali kako stojite u usporedbi s drugim sportašima.
Novi sat svakako je namijenjen onima koji dišu sport te od njega žive, te će vam pomoći savjetima i mjerenjima da postanete još bolji.

Preporuka final bez sjene

Untitled 5

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Garmin Fenix 7X Pro

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Garmin Fenix 7X Pro - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.