Apple Watch 7

Apple Watch 7

Zaokružite svoje Apple iskustvo

Ovaj sat lagano je prepoznatljiv na svakoj ruci te ga je Apple učinio dovoljno drugačijim da se istakne iz mase konkurencije

Apple na godišnjoj bazi izbacuje nove satove te je teško povjerovati da smo već na verziji sedam. Svaki update donosi suptilnu hardversku nadogradnju zadržavanjem oblika sata, tako da ćete teško moći ocijeniti koja je verzija sata na nečijoj ruci što ga čini solidnom kupnjom kao second-hand proizvod. Ako pratite razvoj ovih modela, najnovija verzija sedam nema puno udarnih novih funkcija, no pomake koje su napravili voljeli bismo vidjeti implementirane i kod konkurencije. Riječ je naravno o povećavanju zaslona, odnosno tanjim crnim rubovima oko OLED ekrana koji sat čine puno atraktivnijim, pogotovo s always-on zaslonom. Ako želimo sat svrstati u neku kategoriju, to je definitivno ona s puno mogućnosti sustava i vrlo malim trajanjem baterije. Baterija novog sata neće izdržati cijeli dan rada, što dovodi u pitanje njegovu izdržljivost kroz par godina korištenja.

Apple Watch 7 1 2

Napredan WatchOS: svakom iteracijom donosi sve više pametnih značajki, a sada može funkcionirati i bez mobitela s eSIM integracijom i app dućanom

Novi Apple Watch 7 satovi zahvaljujući novim zaslonima dolaze u dvije verzije, s dijagonalama od 45 mm i 41 mm. Razlike u dizajnu novog modela primijetit će samo najpredaniji fanovi, te je sat najlakše prepoznati po novim ekskluzivnim licima kao i samim bojama uređaja. Zadržava dizajn pilule sa sada još oblijim rubovima koji se stapaju sa zakrivljenim prednjim staklom zaslona čineći jednu cjelinu. Upravljanje satom vrlo je jednostavno zahvaljujući sustavu i touchscreenu zaslona, a u navigaciji vam pomažu i dva gumba s desne strane. Donji je klasični gumb za izlazak iz menija, dok je gornji ujedno i kruna koju možete okretati za scrollanje, a pruža i haptičku reakciju na korištenje koja satu daje mehanički osjećaj rukovanja. Vratimo se na trenutak na sam zaslon za koji je Apple dao neke brojeve kako bi bilo lakše primijetiti promjene. Naime novi zaslon je 20% veći od serije 6 i 50% veći od serije 3, a ako gledamo samo rubove, nova verzija 7 ima 40% tanje rubove od prethodnog modela. Poboljšana je i vidljivost always-on funkcionalnosti sata, odnosno konstantno svijetli jače nego prijašnji modeli. Što se kućišta tiče, novi modeli dolaze u pet boja te su napravljeni od aluminija. Na tržištu postoje i čelične verzije u nekoliko metalnih boja, no nose i višu cijenu. Zaslon je sprijeda zaštićen safirnim staklom što je plus s obzirom na to da ćete radi dizajna sata tu i tamo očešati različite površine, a staklo će minimizirati potencijalna grebanja. Stražnja strana sata, koja je u dodiru s kožom, ima sve senzore za napredna mjerenja te omogućuje bežično punjenje, napravljena je od keramike i vrlo se lagano održava.

Sustav sata

Appleov sustav primjer je pristupa koji želi maksimizirati funkcionalnost ovakvog uređaja, te kao i svoja Android konkurencija, donosi dućan s brojnim aplikacijama i mogućnostima van onoga što Apple na njega predinstalira. Bitno je naravno istaknuti kako je sat ekskluzivan Apple iPhone korisnicima te ga Android neće moći ni postaviti za korištenje. Sat je moguće kupiti i u LTE verziji s eSIM podrškom tako da može i samostalno funkcionirati, pa mobitel lagano ostavite kod kuće kada je vrijeme za rekreaciju, a sat s dućana aplikacija već neko vrijeme može instalirati aplikacije i bez mobitela. Dolazi s WatchOS 8 sustavom koji je prilagodio dizajn novom, većem zaslonu, uključujući i implementaciju pune QWERTZ tipkovnice koja vam može poslužiti za tipkanje brzih odgovora na poruke. Ostatak dizajna jednostavno se nije zamjetno mijenjao od prošlog sata, tako da dobivate prepoznatljiv UI s jednostavnom navigacijom i već poznatim mogućnostima praćenja.

Senzor sa stražnje strane također ostaje isti, te će osim praćenja otkucaja srca pratiti zasićenost krvi kisikom, ali samo kada vi to zatražite, a paljenjem posebne aplikacije možete izvršiti i EKG mjerenje, no kao i kod drugih satova ovaj tip mjerenja smatramo više informativnim te njegove rezultate ne bismo uspoređivali s medicinskim uređajima, na što vas i Apple upozori. Kada pričamo o nekim drugim mjerenjima, Apple za ovu verziju sata nije pripremio nikakve dodatne feature, tako da ovdje ipak zaostaju s featureima, pogotovo kada drugi proizvođači toliko ulažu u GPS preciznost, kao i brze reakcije HR senzora kako bi se bolje očitali HIIT treninzi. Pametni satovi i dalje imaju velik fokus na fitnessu te ovaj nudi i neke napredne funkcije poput animiranih uputstava za vježbanje popularnih dvoranskih rekreacija, no Apple dosta usluga skriva iza pretplate na neki od njihovih servisa.

iphone app

Postavke: sata pregledno su posložene unutar aplikacije, kao i rezultati vašeg vježbanja o kojem možete više pročitati i saznati svoje performanse

Drugi satovi ipak posvećuju malo više pažnje na vaše fitness ciljeve te vas navode kako biste ih postigli, dajući vam savjete kada da se odmorite ili ubrzate ritam. Vjerujemo da i za to postoji aplikacija koju možete kupiti, no nije sastavni dio Apple Watch iskustva. Slično je i s aplikacijom za spavanje na koju se industrija dosta naslonila odmah poslije fitnessa. Neki proizvođači mjere dubinu sna, neki provjeravaju znakove aritmije i zasićenost krvlju kisikom, a neki čak imaju i detekciju hrkanja. Apple sat dat će vam vrijeme spavanja bez puno detalja. Ono što satu nedostaje u fitness odjelu svakako se može nadomjestiti u iskustvu korištenja kod drugih stvari, pa je idealan i za one koji ga žele nositi za više od sporta. Obavijesti, poruke, razgovori, kalendar i druge aplikacije vrlo je jednostavno koristiti, a novi zaslon čini ih vrlo preglednima. Moguće je i navigirati sustavom bez dodira samog zaslona pomoću gesti, no ova funkcija još nije sastavni dio sustava.
Na kraju, Apple Watch 7 smatramo odličnim izborom za Apple korisnike što možda i nije neka revolucionarna izjava pošto ga samo oni i mogu koristiti, no integracija s mobilnim sustavom dovoljno je značajna da ćete s drugim satovima jednostavno propustiti puno featurea.
Sat je dobio našu preporuku jer korisnicima iPhone mobitela nudi odlično iskustvo, a novi model 7 podigao je ljestvicu s vrhunskim zaslonom i glatkim upravljanjem sustavom.

Apple Watch 7 ikone

VELIKI USPOREDNI TEST PAMETNIH SATOVA ZA 2022.

NOVA GODINA, NOVE FUNKCIJE

Pametni i sportski satovi nove generacije spremni su za dolazak proljeća, a nude sve veću količinu mogućnosti sa sve atraktivnijim dizajnom. Tržište se zasitilo bogatim izborom svih cjenovnih razreda, a vjerujemo da će svatko biti zadovoljan odabirom.

Više informacija

  • Model: Watch 7
  • Proizvođač: Apple
  • Operativni sustav: Watch OS 8.1
  • Memorija: 32 GB
  • Ekran: 1,9'' Retina LTPO OLED
  • Baterija: do 6 sati
  • Debljina i masa: 45x38x10,7 mm/38,8 g
  • Ostalo: Akcelerometar, PPG senzor, barometar, kompas, žiroskop, altimetar
  • Ustupitelj i cijena: iStyle www.istyle.hr Cijena: 3.679,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Apple Watch 7

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Apple Watch 7 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.