Huawei MateBook D15

Huawei MateBook D15

Veliki brat

Veći, 15-inčni model iz Huaweijeve MateBook D serije donosi nešto veći i prostraniji ekran, dok su performanse i opremljenost posve identični onome što smo vidjeli kod manjeg modela.

Osim ranije spomenutog 14-inčnog modela, Huawei na domaćem tržištu nudi i 15-inčnu verziju svojeg mainstream MateBooka D.

 

Huawei MateBook D 15 AMD 4

Veliki će se brat svakako više svidjeti korisnicima koji ipak žele nešto veći i prostraniji ekran. Međutim, osim samih dimenzija i veličine ekrana, nema nekih drugih razlika između ova dva modela MateBooka D.

 

Moć dizajna

Zanimljivo je napomenuti kako postoji određena razlika u cijeni uređaja. Naime, veći model u varijanti koju smo testirali dolazi s manjim SSD-om kapaciteta 256 GB. Ovo znači kako je zapravo veći model ovakve konfiguracije nešto jeftiniji od manje, 14-inčne verzije. Međutim, ponavljamo, razlika je isključivo u kapacitetu ugrađenog SSD-a. Inače su ovi modeli, s obzirom na sami dizajn, opremljenost, pa i performanse, posve identični. Veći model donosi nešto veće dimenzije, što znači da nije toliko pogodan za često prenošenje. Međutim, ukupna nas je masa iznenadila.

 

Huawei MateBook D 15 AMD 2

Naime, 15-inčni model je tek nešto više od 100-tinjak grama teži u odnosu na manju, 14-inčnu verziju. Ukupna masa od 1,53 kg vrlo je mala za 15-inčni laptop, što ga i dalje po tom pitanju čini vrlo prenosivim uređajem. Šteta je, međutim, što Huawei nije veći model nešto bolje opremio. Bilo je tu mjesta i za više USB priključaka te možda još poneki zgodni dodatak.

 

Huawei MateBook D 15 AMD 5

Tako da veći model i dalje, što se tiče opremljenosti, zadržava iste nedostatke koje smo uočili kod manjeg modela. Istina, ovdje moramo dodatno spomenuti kako oba Huaweijeva MateBooka D dolaze s čitačem otiska prsta, što je svakako dobrodošao bonus u ovoj cjenovnoj klasi.

 

Veće je bolje?

Već smo spomenuli kako veći model MateBooka D ne donosi bolje performanse u odnosu na 14-inčnu verziju. Ovo je logično, jer temelji se na identičnoj AMD-ovoj hardverskoj platformi. Istini za volju, treba spomenuti kako smo s 15-inčnom verzijom zabilježili nešto bolje rezultate u nekim testovima.

 

Huawei MateBook D 15 AMD 6

To je vjerojatno posljedica većeg kućišta i boljeg hlađenja, pa procesor može raditi na višem radnom taktu. No razlike su stvarno minimalne. Veći je model također nešto tiši pod opterećenjem, ali mu je vrijeme autonomije osjetno kraće. I dalje vrlo respektabilno, ali manje dojmljivo nego kod manjeg modela. Istaknimo također vrlo dobru chiclet tipkovnicu s pozadinskim osvjetljenjem, kao i touchpad koji je u pravilu dovoljno precizan i jednostavan za korištenje.

 

Huawei MateBook D 15 AMD 7

Veći model MateBooka D tako dijeli sve dobre i loše strane s manjim modelom. U ovom je slučaju nešto jeftiniji, premda dobivate SSD manjeg kapaciteta. Veliki plus je svakako i Windows 10, koji je uključen u cijenu.

 

Huawei MateBook D 15 AMD 9

Smatramo kako će za većinu korisnika 15-inčni MateBook D biti bolji odabir, s obzirom na to da nudi prostraniji 15-inčni IPS ekran. Omjer cijene i performansi je i dalje jako dobar. Manji model ćete odabrati ako želite posebno kompaktni 14-inčni laptop koji možete lako prenositi.

 

Huawei MateBook D 15 AMD 8

Svakako možemo reći kako su oba Huaweijeva modela jako dobro osmišljeni mainstream laptopi koji se prvenstveno ističu vizualno dopadljivim aluminijskim kućištem. Šteta je jedino što hardverski nisu ponešto napredniji. Primjerice, noviji Ryzen 4500U omogućio bi još bolje performanse i bio bi daleko bolje rješenje za ovakve laptope.

Više informacija

  • Model: Matebook D15
  • Proizvođač: Huawei
  • Procesor: AMD Ryzen 5 3500U
  • Memorija: 8 GB DDR4
  • Grafički sustav: AMD Radeon Vega 8 (integrirana)
  • Tvrdi disk: 256 GB NVMe
  • Optički uređaj:: /
  • Zaslon: 15,6", 1920 x 1080, IPS
  • Mreže: 802.11 ac/b/g/n, Bluetooth
  • Priključci: 1 x USB 3.1 gen 1 Type-C, 1 x USB 3.0, 1 x USB 2.0, HDMI
  • OS: Windows 10 Home
  • Dimenzije i masa: 357,8 x 229,9 x 16,9 mm, 1,53 kg
  • Plus: dizajn, aluminijsko kućište, vrlo dobar omjer cijene i performansi, IPS ekran, trajanje baterije, čitač otiska prsta
  • Minus: samo jedan USB 3.1 priključak, smještaj kamere, SSD manjeg kapaciteta
  • Ustupitelj i cijena:

    Huawei,
    www.huawei.com

    4.999,00 kn

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Huawei MateBook D15

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Huawei MateBook D15 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.