Endorfy ARX 700 Air

Endorfy ARX 700 Air

Prostrano i prozračno

Mainstream kućište modernog dizajna i pristupačne cijene s posebnim naglaskom na odgovarajući protok zraka i kvalitetno hlađenje, s obzirom da dolazi s ukupno čak pet ventilatora.

Endorfyjevo kućište pod nazivom Arx 700 Air još je jedno u nizu cjenovno pristupačnih mainstream kućišta modernog dizajna. Ključne odrednice dizajna prilično su slične kao kod modela Arx 500 ARGB tvrtke Endorfy kojeg smo ranije imali priliku testirati.

Arx 700 Air je nešto veće i prostranije kućište koje umjesto s RGB ventilatorima dolazi s ukupno pet klasičnih 140 mm ventilatora. Već iz ovoga je posve jasno kako su kod ovog kućišta odgovarajući protok zraka i kvalitetno hlađenje u prvom planu.

Dizajn je prilično uobičajen za moderno gaming kućište. S prednje strane nalazimo mrežastu rupičastu površinu koja bi trebala osigurati odgovarajući protok zraka kroz kućište, a pritom služi i kao svojevrsni filter za prašinu. Sličnu mrežastu površinu nalazimo i na dobrom dijelu gornje strane kućišta, dok su tipke za uključivanje i reset, te ostali priključci grupirani uz rub s bočne strane. Od priključaka ovdje nalazimo dva klasična USB 3.0 priključka, kao i jedan USB-C priključak, te dva audio priključka.

Već smo spominjali kako je Endorfy ovo kućište opremio s čak pet svojih 140 mm PWM ventilatora. Tri se nalaze s prednje, a po jedan sa stražnje i gornje strane kućišta. Ventilatori ovako velikog promjera mogu raditi na manjem broju okretaja, a i dalje omogućuju odličan protok zraka i hlađenje unutrašnjosti.

Arx 700 Air je vrlo prostrano kućište koje je pogodno za ugradnju moćnijih i rastrošnijih hardverskih komponenti. Ovdje, primjerice, možete ugraditi grafičke kartice duljine do čak 410 mm, kao i zračne hladnjake visine do 179 mm.  

Prostrana unutrašnjost omogućuje jednostavnu i laku ugradnju, a pritom ima i dovoljno mjesta da vrlo uredno posložite sve kabele. Napajanje je smješteno na dno i skriveno iza modularnog okvira koji je djelomično zatvoren, ali nudi i mjesto za montažu dodatnog 120 mm ventilatora i dva velika otvora za provlačenje kabela. Kvaliteta korištenih materijala i završne obrade je na vrlo solidnoj razini, premda u skladu s nešto povoljnijom cijenom, što se posebno odnosi na prednji plastični panel.

Možemo na kraju reći kako ovo Endorfyjevo kućište nudi odličan omjer cijene i mogućnosti, s naglaskom na prostranu unutrašnjost i odlične mogućnosti po pitanju hlađenja. Glavni nedostaci su mu pak izostanak podrške za vertikalnu instalaciju grafičke kartice, te samo jedno mjesto za ugradnju 3,5-inčnog uređaja.

Više informacija

  • Model: Arx 700 Air
  • Ukupna ocjena: 4
  • Kvaliteta: 4
  • Performanse: 4
  • Isplativost: 4
  • Proizvođač: Endorfy
  • Dimenzije, težina: 486 x 472 x 228 mm
  • Utori: Prednji panel: tipke za uključivanje i reset, 1x USB-C, 2x USB-A 3.0, 1x slušalice, 1x mikrofon
  • Podržane matične ploče: mini-ITX/ µATX /ATX
  • Hlađenje: Ugrađeni ventilatori: 3x 140 mm s prednje strane, 1x 140 mm sa stražnje strane
  • Plus: vrlo dobar omjer cijene i mogućnosti, moderan dizajn, prostrana unutrašnjost, jednostavnost ugradnje, vrlo dobar potencijal po pitanju hlađenja komponenti, dolazi s pet 140 mm ventilatora, integrirani PWM kontroler za ukupno pet ventilatora
  • Minus: izostanak mogućnosti vertikalne instalacije grafičke kartice, mogućnost ugradnje samo jednog 3,5-inčnog uređaja
  • Ustupitelj i cijena: Endorfy, www.endorfy.com Cijena: 117,30 EUR
  • Max. visina hladnjaka: 179 mm
  • Max. dužina grafičke kartice: 410 mm
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Endorfy ARX 700 Air

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Endorfy ARX 700 Air - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.