Be Quiet Shadow Base 800 FX

Be Quiet Shadow Base 800 FX

Besprijekorno gaming kućište

Impresivno kućište visoke klase koje nudi obilje prostora u unutrašnjosti za moćan hardver i ima odličan potencijal po pitanju hlađenja. Povrh svega, ugrađena četiri RGB ventilatora pridonose iznimno atraktivnom izgledu.

Be Quiet je ove godine predstavio nekoliko posve novih modela kućišta visoke klase. Nedavno smo imali priliku testirati njihovo Dark Base Pro 901 state-of-the-art moderno kućište s ogromnim brojem ekstravagantnih dodataka. Shadow Base 800 serija kućišta donosi nešto drugačiji pristup. Ovdje je riječ o gamerskim kućištima visoke klase koja su osmišljena prije svega da udome moćne hardverske komponente, osiguraju im odgovarajuće hlađenje i ponude prostranu unutrašnjost i jednostavnu instalaciju. Shadow Base kućišta dostupna su u pet različitih verzija, a mi smo ovoga puta testirali Shadow Base 800 FX, model koji dolazi s ukupno 4 Light Wings RGB ventilatora. 

Obilje prostora za moćan hardver

Samim time jasno je kako je ovo kućište namijenjeno svima koji, osim odgovarajućih performansi, žele i što atraktivniji izgled svojeg gaming računala.

Posebno nas se kod ovog kućišta dojmila iznimno prostrana unutrašnjost. Prostora stvarno ima u izobilju, tako da se Shadow Base 800 FX po tom pitanju može uspoređivati s većim Dark Base Pro 901. Jasno, ovo je kućište većih dimenzija, ali u nekim granicama za midi-tower. Posljedica svega je svakako odlična podrška za ugradnju vodenih hlađenja s većim radijatorima, posebice veličine 420 mm. Ovakve radijatore možete ugraditi s prednje ili s gornje strane kućišta. Nadalje, podržani su zračni hladnjaci visine do 180 mm, kao i iznimno duge grafičke kartice do 430 mm.

Kako bi se osigurao što bolji protok zraka kroz kućište ovdje imamo karakterističnu mrežastu površinu s prednje strane, a i gornji dio kućišta krase poveći prorezi za što bolju ventilaciju. Sve ovo u kombinaciji s ugrađena četiri 140 mm ventilatora osigurava odličan potencijal po pitanju hlađenja komponenata.

Što se tiče same ugradnje sve je podređeno jednostavnosti instalacije i funkcionalnosti. Dakako, ovdje ponovo moramo istaknuti iznimno prostranu unutrašnjost koja omogućuje laku i jednostavnu ugradnju. Ovdje možete bez problema koristiti i veće E-ATX matične ploče, a pritom je i sve dobro riješeno što se tiče provlačenja i „skrivanja“ kablova, pa će unutrašnjost ostati uredna. SSD-ove i tvrde diskove možete ugraditi bez uporabe alata, a odgovarajući filteri za prašinu prisutni su na svim važnim mjestima uključujući poveći magnetski filter s gornje strane.

 

Be_Quiet_Shadow_Base_800-2.jpg

Shadow Base FX 800 je kućište namijenjeno gamerima, a posebice se ističe s ukupno 4 integrirana 140 mm RGB ventilatora koja pridonose iznimno atraktivnom izgledu

 

Vizualna atrakcija

Zanimljivo je napomenuti da je Be Quiet, usprkos tome što je ovo kućište dizajnirano za što bolje hlađenje, itekako obratio pažnju da ovo kućište bude i dovoljno tiho. Naime, sa suprotne strane od one na kojoj se nalazi staklena bočna stranica, druga stranica kućišta je obložena posebnom pjenom za prigušivanje buke. Osim toga, maksimalna brzina ugrađenih RGB Light Wings ventilatora iznosi 1900 okretaja, što bi trebalo jamčiti tihi rad.

Dakako, četvorka RGB ventilatora u samom radu proizvodi dojmljivu vizualnu kulisu. Nadalje, ovo je kućište opremljeno odgovarajućim RGB kontrolerom, pa možete pomoću tipke na vrhu prednje strane kućišta birati željene boje i efekte osvjetljenja kako ventilatora tako i dvije RGB trake na bočnim dijelovima kućišta s prednje strane.

Planirate li vertikalnu instalaciju grafičke kartice moguće je zakrenuti proreze za PCIe kartice sa stražnje strane. Međutim s ovim kućištem nećete dobiti Riser kabel. Njega ćete morati pribaviti sami.

Be Quiet Shadow Base 800 FX je impresivno kućište visoke klase i funkcionalnog dizajna s odličnim potencijalom po pitanju hlađenja. Pritom će omogućiti ugradnju najmoćnijih hardverskih komponenata, a ugrađeni RGB ventilatori pridonose atraktivnom izgledu. Većih zamjerki ovdje zaista nemamo, jedino valja istaknuti visoku cijenu koja je u ovom slučaju rekli bismo dobrim dijelom i opravdana.

 

shadow.png

 

Više informacija

  • Model: Shadow Base 800 FX
  • Ukupna ocjena: 4,6
  • Isplativost: Vrlo dobra
  • Proizvođač: Be Quiet
  • Dimenzije, težina: 550x 522x 247 mm, 16,3kg
  • Utori: 1x USB-C 3.1 , 2x USB-A 3.0, 1x slušalice, 1x mikrofon
  • Podržane matične ploče: mini-ITX/ µATX /ATX/ E-ATX
  • Hlađenje: 3x 140 mm Light Wings s prednje strane, 1x 140 mm Light Wings 4 sa stražnje strane
  • Plus: dizajn, integrirana četiri Light Wings RGB ventilatora, prostrana unutrašnjost, odlična podrška za instalaciju vodenih hlađenja uključujući 420 mm radijatore, podrška za grafičke kartice duljine do 430 mm, odlične mogućnosti po pitanju hlađenja, mogućnost vertikalne instalacije grafičke kartice
  • Minus: nešto viša cijena, dimenzije, nije osobito pogodno za ugradnju većeg broja tvrdih diskova
  • Ustupitelj i cijena: Be Quiet www.bequiet.com 212 €
  • Max. visina hladnjaka: 180 mm
  • Max. dužina grafičke kartice: 430 mm
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Be Quiet Shadow Base 800 FX

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Be Quiet Shadow Base 800 FX - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.