NZXT S340 Elite: Kraljevo novo ruho

NZXT S340 Elite: Kraljevo novo ruho

Kada pričamo o kućištima, teško je zaobići marku NZXT. Iako ih možda niste često viđali, među vodećima su u svijetu što se tiče modernog dizajna i funkcijskih odluka koje očekujemo od novih kućišta.

Uložiti 700 kuna u kućište u svijetu se smatra prosječnom cijenom, ako se podrazumijeva i solidna
kvaliteta. Kod nas to ipak nije slučaj, pa će većina posegnuti za kućištima od oko tristo kuna i uložiti novac u nešto s performansama. Istina, kućište ipak ne mora biti ekstra izdržljivo ako u njega ne stavljamo tešku opremu. No za nisku cijenu obično i dobijete ono što ste platili, a često to uključuje „gaming“ plastični dizajn, USB utore koji „krepaju“ nakon godine dana ili lim dovoljno tanak da ga savinete prilikom micanja računala ili njegova otvaranja.

S340 Elite nije premium kućište niti će izdržati ako na njemu sjedite, ali svojim dizajnom i mogućnostima postavlja standard koji drugi proizvođači itekako opažaju i pokušavaju primijeniti. Stoga kada pričamo o ovom modelu ne pričamo ni o čemu revolucionarnom, već je riječ o evoluciji starijeg modela koji su prilagodili novim potrebama tržišta.

Za početak, prva promjena nalazi se na samom prednjem vrhu kućišta koji ima čak pet utora. Ostala su dva USB 3.0 kao na starom modelu, no njima su se pridružila još dva USB 2.0 utora za ekstra konektivnost te jedan HDMI Out utor. Čemu on služi? Ideja nije da se na njega spaja klasičan monitor. Za to imate stražnju stranu kućišta kako biste lakše prikrili kablove. Ovaj HDMI utor služi za zadovoljavanje potreba modernog gamera, a to je VR headset. Ovim dizajnom olakšan je pristup utoru i poklonjen vam je metar žice koja bi inače morala ići pored računala, da ne spominjemo potrebu za okretanjem kućišta ako ste prije htjeli to ekstra micanje. No VR priča ne staje ovdje. S kućištem dobivate i ekstra gumeni pak s magnetnom jezgrom koji će se s lakoćom zalijepiti s prednjom stranom kućišta dajući vam odličnu lokaciju za pospremanjem vašeg VR headseta. Ako zatreba, tu možete ostaviti i svoje slušalice.

Unutrašnjost je prostrana, a klasični tvrdi diskovi smješteni su ispod pokrova od napajanja. Dva stanu u kavez, dok se treći može pričvrstiti za pod kućišta. S gornje strane pokrova nalazimo tri lokacije za 2,5-inčne diskove, to jest SSD diskove, a jedan je držač postavljen tako da se disk može izložiti na vidjelo kroz kaljeno staklo. Da, ovo kućište, naravno, ima i kaljeno staklo za atraktivniji dizajn, no relativno debeli crni rubovi malo oduzimaju od ukupnog dojma. Prednji dio je odvojen od kućišta i daje dovoljno zraka za usis do dva 140 mm ventilatora koji se tamo mogu montirati. Osim s prednje strane, jedan 120 mm ventilator nalazi se sa stražnje te jedan od 120 mm za ispuh iznad procesora, no može biti ugrađen i onaj od 140 mm. Suprotna strana daje dovoljno mjesta za kablove, a velika udubina će komotno smjestiti i najdeblje snopove bez problema. Uz sve to, ima dovoljno mjesta i za žice od nemodularnih napajanja, no osobno preporučamo modularne modele. Filtere s prednje strane i one donje za napajanje lako je skinuti i očistiti s obzirom na to da su magnetizirani, što daje dodatnu lakoću održavanju.

Zadnji detalj je prelazak sa sjajne lakirane boje na onu mat verziju, koja neće toliko primati packe, a i atraktivnije izgleda. A kad smo kod boja, postoji više varijanti osim bijelog i crnog kućišta s obojanom unutrašnjošću, primjerice u plavoj ili crvenoj boji, ovisno o osobnoj želji (i stanju na skladištu naših trgovaca, naravno).

Više informacija

  • Model: S340 Elite
  • Ukupna ocjena: 4,6
  • Isplativost: 4
  • Cool faktor: 5
  • Opremljenost: 5
  • Proizvođač: NZXT
  • Dimenzije, težina: 203 x 474 x 432 mm, 8.13 kg
  • Utori: 2 x USB 3.0, 2 x USB 2.0, 1 x HDMI, 1 x Audio Out
  • Podržane matične ploče: ATX, mATX, ITX
  • Plus: Atraktivni dizajn, veći izbor boja, organizacija kablova
  • Minus: Nemogućnost postavljanja vodenog hlađenja s gornje strane zbog visokog ležišta matične ploče
  • Ustupitelj i cijena: Mikronis www.micronis.com 759,05 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za NZXT S340 Elite: Kraljevo novo ruho

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

NZXT S340 Elite: Kraljevo novo ruho - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.