Slovenski EK-KIT Classic RGB P360, vodeno hlađenje za početnike

Slovenski EK-KIT Classic RGB P360, vodeno hlađenje za početnike

Dobar start za svijet vodenog hlađenja

EKWB predstavio je redizajniranu Classic seriju vodenog hlađenja s dodanom RGB rasvjetom.

Cilj im je približiti vodeno hlađenje većem broju početnih korisnika. Recenzija ovog vodenog hlađenja jedana je od brojnih zanimljviih među detaljno testiranim hardverskim novitetima u novom jubilarnom broju časopisa Vidi povodom 25 godina izlaženja.
EKWB svjetski je poznata slovenska firma koja se bavi vodenim hlađenjem računala. Na glasu su kao premium proizvođač koji posvećuje puno pažnje sitnim detaljima te su iskustva s njihovim proizvodima generalno pozitivna, a performanse su odlične. Ako zavirite u njihov web dućan, dočekat će vas bezbroj proizvoda i opcija koje je teško pohvatati na prvu, pogotovo ako nikada niste došli u kontakt s vodenim hlađenjem. Toliki dijelovi s kojima se treba upoznati često su odbojni novim kupcima, pa zato EKWB prodaje i kompletna rješenja. Pod kompletna mislimo na to da ćete u kutiji dobiti sve što vam je potrebno za početni loop, no i dalje ga morate sami sastaviti što je često i najzanimljiviji dio. Najnoviji na tržištu je dodatak Classic seriji s RGB rasvjetom te dolazi u četiri verzije, ovisno o dužini, to jest s dva ili tri ventilatora, te debljini hladnjaka gdje S serija ima debljinu hladnjaka 30 mm, dok je P serija debljine 40 mm. Naravno, deblji radijatori bolje će hladiti procesor, ali treba voditi računa i o tome imate li dovoljno mjesta u kućištu.

EKWB P360 Classic RGB 1

Classic serija dizajnirana je kako bi kupcima pružila optimalan omjer cijene i kvalitete, a u obzir je uzeta i jednostavnost instalacije. Setovi dolaze bez hladnjaka za grafičke kartice, no lagano se dodaje u build, ako se odlučite dodatno ga kupiti. U jednoj kutiji dobivate sve što vam je potrebno pa prođimo kroz sve dijelove: prvo, tu je sam radijator duljine 400 mm na kojega se montiraju do tri ventilatora jedan do drugoga. Radijator je debljine 40 mm što mu daje solidne performanse, a i dalje može stati u veliku većinu kućišta. EKWB je iskoristio priliku da prorijedi peraje radijatora što mu smanjuje performanse, no uvelike olakšava posao ventilatorima smanjujući buku koju proizvode. Kao što ćemo vidjeti, buka je bila jedan od fokusa pri dizajnu ovog seta. Na radijator se montiraju tri ventilatora. Riječ je o standardnim EKWB Vardar F4-120ER ventilatorima koji se koriste na kompletnoj EKWB ponudi, a specijalizirani su za tjeranje zraka kroz radijator.

EKWB P360 Classic RGB 2

Našem su setu , dakako, dodani RGB ventilatori. Vardar ventilatori imaju iznimno tihe karakteristike te će se čuti samo pri velikom broju okretaja. Na procesor se stavlja blok EK Supremacy Classic RGB koji je s donje strane napravljen od pocinčanog bakra, a s gornje strane, zahvaljujući prozirnom akrilnom pokrovu, vidite i sitne ureze kroz koje teče voda kako bi hladila CPU blok. Jednostavno se montira na Intel procesore, dok za AMD ipak morate pričvrstiti ploču na stražnju stranu matične ploče. Posljednju komponentu čini set vodene pumpe s rezervoarom. Upravo je pumpa komponenta na kojoj se štedjelo pa ima nešto manju snagu od skupljih modela, a i proizvodi nešto više buke pri većim brzinama. No ako hladite samo procesor, nećete ju uopće čuti. Čak ni dodavanje grafičke kartice neće previše utjecati na zvuk pumpe, ali overclockanje svega uz stress testove moglo bi postati čujno. Tu je i standardno prozirno meko crijevo za povezivanje svega bez puno muke.

Classic P360 set vodenog hlađenja nema nikakvog problema sa hlađenjem procesora, ni kada je Intelova nova serija overclockana na 5 GHz, a procesor uz lagani rad drži između 40 i 50 stupnjeva. Kako imamo najbolji model na testu u Classic RGB seriji, jasno je kako je dizajniran da se ubuduće njemu doda i grafička kartica bez puno muke te ju lagano može hladiti za još bolje gaming performanse bez gotovo ikakvog zvuka.

Više informacija

  • Model: EK-KIT Classsic RGB P360
  • Ukupna ocjena: 4,6
  • Performanse: 5
  • Isplativost: 4
  • Dojam: 5
  • Materijal: Pocinčani bakar, plastika, akrilno staklo, aluminij
  • Broj ventilatora s kojima dolazi / mogućnost instalacije dodatnog: 3x120 mm RGB
  • Protočnost ventilatora: 77 CFM
  • Plus: Performanse, RGB rasvjeta, jednostavna ugradnja, dizajniran za početnike
  • Minus: Cijena
  • Ustupitelj i cijena: EKWB, www.ekwb.com očekivana cijena: 2.500,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Slovenski EK-KIT Classic RGB P360, vodeno hlađenje za početnike

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Slovenski EK-KIT Classic RGB P360, vodeno hlađenje za početnike - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.