Samsung T9 prijenosni SSD - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Samsung T9 prijenosni SSD

Samsung T9 prijenosni SSD

Samsungova T serija prijenosnih SSD diskova već godinama nudi zlatni standard pouzdanosti i performansi, no novi model diže ljestvicu na novu razinu.

 

Moderan USB 3.2 Gen 2x2 standard

Već neko vrijeme, zapravo otkad su odlučili uvesti zadnje promjene u nazivima SSD brzina, portova i specifikacijama, postoji specifična kategorija na vrhu USB 3.2 standarda. 

Otkako je masovno uveden USB 3.2 Gen 2 sa svojom 10 Gb/s brzinom, dugo nismo vidjeli značajnog napretka u brzinama kod prijenosa prema vanjskim uređajima. Od onda se spominje i čuveni USB 3.2 Gen 2x2, no uređaji koji ga uistinu mogu iskoristiti svode se na prijenosne diskove.

 

Samsung_T9-1-2.JPG

Upravo to je i iskoristio Samsung s obzirom da ima doličnu poziciju na tržištu SSD diskova, a postojeću ponudu obogatili su modelom s novim kontrolerom koji sada može iskoristiti maksimum koji USB 3.2 nudi, a to je prijenos do teoretskih 20 Gb/s.

Kažemo teoretskih jer dio brzine odlazi na druge zadatke poput osiguravanja točnosti prenesenih podataka i drugih detalja, no brzina i dalje doseže vrlo blizu te nominalne vrijednosti.

 

Samsung_T9-1.JPG

 

Pohrana i brzine

Valja naglasiti da je ovdje priča kao i kod klasičnih SSD-a - veći diskovi imaju bolje performanse i veću cache pohranu pa mogu dulje vrijeme izdržati maksimalan prijenos velikih količina podataka odjednom. 

Samsungov T9 disk koji smo dobili na test ima 1 TB, a to je ujedno i najmanji koji možete dobiti, dok ostatak ponude uključuje modele s 2 i 4 TB . 

Imajte na umu da vam za ove brzine treba i kompatibilan USB-C izlaz, inače će brzine biti limitirane od strane uređaja na koji povezujete ovaj SSD.

 

Dodatne specifikacije

Osim klasičnog diska za pohranu, dobivate i Samsungov Magician softver kojim možete upravljati i njihovim SSD diskovima na računalu, a nudi vam brojne informacije o stanju diska, kao i mogućnost enkripcije s AES 256-bitnim standardom. 

Disk je napravljen od aluminija te presvučen solidnim komadom gume oko cijele površine koja će ublažiti udarce i padove, te ovom disku daje "rugged" oznaku jer na njega i ne morate toliko paziti, no ipak ne savjetujemo da testirate sreću kod svakodnevnog korištenja.

Disk ima svega 122 grama, a dimenzije su mu sljedeće: 88 x 60 x 14 mm. Samsung ističe da može izdržati padove s visine do 3 metra. Također dobivate i 5 godina limitirane garancije.

 

Model od jednog terabajta kod nas možete naći za oko 150 €, ovisno o dućanu, što prati i svjetske cijene.

 

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung T9 prijenosni SSD

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.