Kingston KC2500 2 TB

Kingston KC2500 2 TB

Ako trebate najbolje

Kingstonova KC2500 serija diskova korisnicima nudi vrhunske performanse nadopunjene dodatnim sigurnosnim mogućnostima koje će se svidjeti profesionalnim korisnicima.

Kingstonova high-end ponuda sastoji se od KC2500 serije NVMe PCie 3.0 M.2 SSD-a, koji su pak nadograđeni od originalne KC2000 serije. Korisnicima se nude vrhunske performanse koje PCIe 3.0 standard može pružati te, povrh toga, disk dolazi s naprednom podrškom za enkripciju diska kako podaci ne bi završili u krivim rukama. Serija diskova kreće od 250 GB pa sve do 2 TB za one koji trebaju maksimalnu količinu pohrane visokih performansi.

Specifikacije diska navode do 3 500 MB/s brzinu čitanja, što smo i sami postigli na testu. Pisanje na disk standardno je nešto sporije te smo mi postigli rezultat od 3 000 MB/s, što je i više od specificiranih brzina. Čak su i brzine rada s nesekvenciranim malim podacima impresivno brze pa će svaka aplikacija letjeti maksimalnom brzinom. SSD koristi SM2262EN kontroler od Silicon Motiona koji osigurava brzi rad SSD-a te upravlja cache memorijom kako bi sve teklo glatko.

 

Kingston KC2500 2 TB

Iako se radi o ogromnom disku, naravno, s njime dolazi i softverski paket za detaljniju kontrolu i ažuriranja, no i za implementaciju over-provisioninga, postavke koja će osigurati da žrtvujući 10 % kapaciteta imate najbolje performanse koliko god pun SSD postane. SSD za postizanje brzina koristi flash memoriju od Toshibe, specifično novije 3D TLC čipove. Spomenuli smo enkripciju te se radi o AES 256-bitnoj enkripciji koju možete postići s njihovim softverom, ali i pomoću drugih programa jer je hardverski podržana i NANDXtend ECC tehnologija.

Za kraj, ovakav disk preporučujemo profesionalcima koji se žele dodatno osigurati od krađe podataka jer se disk na to i fokusira, a istovremeno se, naravno, traži i viša cijena koja postaje neisplativa prosječnom korisniku.

Više informacija

  • Model: KC2500
  • Ukupna ocjena: 4,4
  • Performanse: 5
  • Isplativost: 3
  • Dojam: 5
  • Kapacitet: 2 TB
  • Sučelje: NVMe 1.3, PCIe 3.0 x4
  • Garancija: 5 godina
  • Plus: Visoke performanse kod prijenosa manjih podataka, zadovoljit će korisnike i kada se cache napuni, hardverska enkripcija
  • Minus: Visoka cijena stavlja ga u rank diskova sa boljim performansama
  • Ustupitelj i cijena: Kingston www.kingston.com Cijena: 2.900,00 kuna
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Kingston KC2500 2 TB

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Kingston KC2500 2 TB - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.