ASUS RTX 2060 ROG STRIX - 1.0 out of 5 based on 1 vote
ASUS RTX 2060 ROG STRIX

ASUS RTX 2060 ROG STRIX

Best Buy RTX

RTX 2060 model sa značajnim unaprjeđenjima povoljniji je nego ikada.

Ova se kartica sada cjenovno nalazi na optimalnoj poziciji, ali i po performansama ako planirate nadograditi GPU te želite sve nove mogućnosti, no 4K vam nije u planu. Po specifikacijama, razlika između standardne RTX 2060 i Super verzije možda je najveća od cijele nove ponude, barem na papiru.

RTX 2060 model ima 6 GB RAM memorije, što je dovoljno za rezolucije ispod 4K, a te strane osigurava dulju relevantnost kartice na gaming sceni, ali i za one koji planiraju raditi u 3D-u jer je za GPU renderiranje najčešće limitirana DRAM memorija ključan faktor iskoristivosti kartice. Ipak je i dalje jedina sa manje od 8 GB RAM-a u cijeloj RTX ponudi s tog aspekta.

 

ASUS RTX 2060 2

Sve tri igre su se vrtjele na maksimalnoj grafičkoj kvaliteti, s rezolucijom od 2560 x 1440 piksela. Po performansama ju je najlakše usporediti s 1070Ti modelom, koji, primjerice, u igri Apex Legends ipak odnosi malu pobjedu. No na svim igrama pri ovoj rezoluciji može pružiti oko 60 fps-a, što bi trebalo zadovoljiti većinu igrača.

Model koji je došao do nas verzija je ASUS-ove ROG STRIX ponude s poprilično impresivnim hladnjakom za ovakvu karticu. On ne samo da osigurava izvrsno hlađenje, već ventilatori neće imati potrebu biti bučni. No zato prekriva i dio trećeg PCIe utora, što u današnje vrijeme većini neće biti problem, no dobro je znati ako vam je prostor u kućištu limitiran.

 

ASUS RTX 2060 1

 

Njegova tri ventilatora ostaju ugašena većinu vremena te se pokreću jednom kada krene i gaming. Iako je možda pretjerano, ASUS se odlučio za 1x8 + 1x6 napajanje, pa imajte na umu da vaš PSU podržava tu konfiguraciju. Sama kartica je ojačana metalnim potporama kako ne bi došlo do savijanja pod teretom hladnjaka kroz godine stajanja u kućištu.

Specifikacije ostaju više-manje jednake onima kao kod referentnog modela, osim laganog overclocka jezgre kako bi se izvukle dodatne performanse. Kartica je otisnuta na TSMC-ovom 12 nm procesu, što pozitivno utječe na njezinu potrošnju energije u odnosu na prijašnju seriju, pogotovo ako uključimo nove tehnologije koje je Nvidia implementirala.

 

RTX 2060

 

Tako Nvidia računa na TDP od 160 W, vrijednost koja nije puno veća ni kod ASUS-ovog modela. ASUS preporučuje napajanje od 500 W ukupne snage. Sam čip ima 1920 CUDA jezgri, 240 Tensor jezgri za AI te 30 RT jezgri za RayTracing. Brzinu čipa teško je specificirati zbog načina na koji ga Nvidia koristi u smislu da će većinu vremena raditi daleko brže od osnovne brzine, pa i boost brzine.

No kartica je specificirana na 1680 MHz boost te 1365 MHz standardno, pa da padne tako nisko za vrijeme rada, morali biste praktički otkinuti hladnjak. Za vrijeme testiranja držala se malo ispod 2 GHz radnog takta.

RAM se sastoji od 6 GB GDDR6 memorije koja će biti zadovoljavajuća za QHD gaming, no 4K bi mogao prilično kašljucati, ovisno o naslovu. Kada gledamo korisnost grafičke, primjerice, u 3D alatu Blender, na našem testu pobjeđuje 1070Ti, karticu koja joj je najbliža u gaming performansama.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za ASUS RTX 2060 ROG STRIX

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

ASUS RTX 2060 ROG STRIX - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.