Mreža svih gamera

Mreža svih gamera

A1 Hrvatska nije samo vlasnik najmodernije optičke i mobilne 5G mreže, nego i kompanija koja od samih početaka prepoznaje tehnološke i društvene trendove.

Ovo je peta godina otkako se A1 jasno pozicionirao kao promotor gaming zajednice i industrije videoigara, ali i kao osnivač esport događanja. Ona najdugovječnija su natjecanja u različitim videoigrama u sklopu najveće regionalne esport lige – A1 Adria Lige. Ona ovih dana ulazi u finalnu fazu svoje 7. sezone u kojoj ćemo uskoro doznati koji će timovi i igrači iz cijele regije odnijeti titulu prvaka u igrama CS:GO, FIFA21, League of Legends i Brawl Stars.

Sudeći po tri mjeseca epskih borbi u kvalifikacijama, finalni susreti u sklopu Reboot Online Games Weeka powered by A1 od 15. do 20. lipnja mogu donijeti samo još više napetosti i uzbuđenja svim fanovima gaminga i gledateljima. Kad smo kod gledatelja, njihov je broj u dvije lanjske sezone premašio sve rekorde i iznosio gotovo 140.000. Točnije, peta i šesta sezona imale su preko Facebooka, YouTubea i Twitcha 139.632 jedinstvenih gledatelja, koji su proveli ukupno 31.233 sata pred svojim zaslonima i ostvarili impresivnih 248.000 pregleda gamerskih okršaja. Ukupni nagradni fond od tridesetak tisuća eura nije za baciti, ali možda još važnije je da A1 Adria League iz godine u godinu jača regionalnu esport scenu, a mladim profesionalnim esportašima pobjeda, ali i samo sudjelovanje, može biti odskočna daska za međunarodnu karijeru. A poznato je o kakvim se ciframa radi na internacionalnoj razini.

2. PISMO powered by A1 simulator manja

A1 nije sve karte stavio na profi igrače jer na svojim društvenim mrežama redovito priređuje A1 Game Nights i A1 Gaming Weekends u kojima casual gameri i drugi entuzijasti imaju priliku zaigrati protiv najpoznatijih pripadnika domaće gaming zajednice.

I na kraju – ne smije se zaboraviti suradnja A1 Hrvatska s razvojnom agencijom SIMORA, odnosno inkubatorom PISMO powered by A1 u Novskoj. Novi partneri su usmjereni na učenje digitalnih vještina za budućnost, uključujući razvoj videoigara. Baš će Novska za nekoliko godina postati i središte gaming industrije u Hrvatskoj i šire, a u budućem gaming kampusu bit će i moderna, velika esport arena. Tamo ćemo natjecateljsku „akciju“ i navijačku atmosferu iz online sfere ponovno moći preseliti i osjetiti uživo.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Mreža svih gamera - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.