VIDI X stigao i u Zagrebački računalni savez kroz donaciju Ingemarka - 5.0 out of 5 based on 1 vote
VIDI X stigao i u Zagrebački računalni savez kroz donaciju Ingemarka

VIDI X stigao i u Zagrebački računalni savez kroz donaciju Ingemarka

Sve više djece i mladeži ima priliku isprobati i raditi STEM radionice s hrvatskim mikroračunalom VIDI X. Zahvaljujući zagrebačkoj IT tvrtki Ingemark, Zagrebački računalni savez (ZRS) dobio je svoju VIDI X učionicu, u sklopu inicijative „Sanjaj i ostvari“.

ZRS je neprofitna udruga usmjerena okupljanju djece i mladeži sa svrhom poticanja darovitosti i popularizacije informatike a ovom donacijom Ingemarka pridružili su se Hrvatskom robotičkom savezu, koji je baš kao i 18 škola sada opremljen ovom vrijednom tehnologijom, koja je dostupna za čak 9.000 učenika diljem Hrvatske.

Čak 200 djece svake godine prođe kroz radionice Zagrebačkog računalnog saveza a najvećim dijelom kasnije pohađaju najbolje zagrebačke gimnazije i tehničke škole gdje predvode uspješne timove na međunarodnim natjecanjima. Zdravko Škokić, tajnik ZRS-a uveo je odmah VIDI X kao novu platformu za učenje programiranja jer se na njemu mogu raditi zanimljivi razvojni projekti koristeći C++, Python i druge programske jezike kojima ZRS uspješno podučava generacije budućih inženjera i tehnoloških poduzetnika.

Slike 19

VIDI X je prvo hrvatsko razvojno mikroračunalo, osmišljeno od strane tvrtke VIDI u suradnji sa inženjerima naših vrhunskih tehnoloških tvrtki, kako bi nastavnicima i edukatorima olakšali rad u STEM području. Interes za ovo mikroračunalo je velik, što potvrđuje i podatak kako je 66 škola izrazilo želju imati VIDI X u svojim učionicama. Zato je i osmišljena inicijativa „Sanjaj i Ostvari“ u koju su uključene brojne hrvatske tvrtke dobrog srca koje po jednoj školi ili ustanovi doniraju VIDI X učionicu.

Magdalena Matić, članica uprave Ingemarka prilikom donacije istaknula je kako je kontinuirano i kvalitetno obrazovanje ključ je uspjeha u modernom svijetu. „Danas je velika većina poslova koje obavljamo gotovo nezamisliva bez suvremene informatičke opreme i pripadajućeg znanja, čemu i Ingemark svjedoči u svom svakodnevnom poslovanju. Područje u kojoj mi djelujemo izuzetno se brzo razvija. Nadamo se kako će ova donacija omogućiti edukatorima  kvalitetnije podučavanje, a učenicima dodatan iskorak u njihovom obrazovanju. Ujedno se nadamo kako će jednog dana možda neki od tih mladih ljudi postati izvrsni, mladi stručnjaci kojima ćemo u budućnosti moći ponuditi posao u našem timu“ smatra Matić.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

VIDI X stigao i u Zagrebački računalni savez kroz donaciju Ingemarka - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.