VIDI X razveselio stotine učenika!

VIDI X razveselio stotine učenika!

Prekrasan sunčan proljetni dan bio je 11.5.2024 u Zagrebu, a mi u zgradi Inofobip kampusa. Pitate se zašto?!? Eeee, postoji dobar razlog i vrijedilo je svakog provedenog sata:-)

Stemi nas je pozvao treću godinu za redom na njegov godišnji događaj popularizacije STEM-a u školama, Innovation Day 2024. Mi smo se naravno, kao dobre kolege koje rade na istom cilju i partneri koji poštujemo njihov doprinos popularizaciji STEM-a u hrvatskom društvu, odazvali našim popularnim VIDI X projektom.

Slike s događaja govore tisuću riječi jer su i ove godine učenici od ranog jutra opsjedali našu VIDI X arenu u kojoj smo organizirali natjecanje u popularnoj igri Križić-Kružić (Tic-Tac-Toe). Upravo ta igra je inače jedna od naših popularnijih radionica u našem velikom repozitoriju od 100 različitih radionica koje profesori i učenici mogu koristiti u radu s VIDI X-om. Atraktivne Whiteshark nagrade i ove godine su oduševile učenike iz cijele Hrvatske.

Cijelo VIDI X natjecanje prenosilo se preko streama na youtube-u i na velikom središnjem „jumbo“ ekranu pa su ga mogle pratiti stotine učenika koje se nisu mogli probiti do same VIDI X arene da vide borbu natjecatelja prsa-o-prsa.

Nakon natjecanja, učenici i profesori mogli su pogledati  naš novi projekt VIDI X Rover na kojem upravo radimo i koji će pokazati sve mogućnosti i raskoš VIDI X-a u području robotike, umjetne inteligencije i pametnih povezanih sustava senzora u jedno autonomno robotsko vozilo. Bit će to VIDI X Lab na kotačima? Učenici su mogli zaigrati i VIDI X Car-race nagrađenu igru u našem prvom VIDi X Game development challengu koju su razvili učenici tehničke škole iz Čakovca.

Hvala Stemi i hvala svim zainteresiranim učenicima koji su se ove godine natiskali oko VIDI X štanda, a nismo imali dovoljno mjesta da sve njih uključimo u natjecanje pa su mogli samo glasno navijati. Iduće godine držimo fige da i oni budu dio ovog VIDI X veselog cirkusa! VIDImo se!

 

#stemforgirls #stemforkids #tech #croatia #vidination #viditribes

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

VIDI X razveselio stotine učenika! - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.