Panasonic predstavio dva nova Lumix fotoaparata - 3.5 out of 5 based on 4 votes
Panasonic predstavio dva nova Lumix fotoaparata

Panasonic predstavio dva nova Lumix fotoaparata

Dva nova modela Lumix linije dočekala su svijetlo dana te pokušavaju pokriti različite segmente. Riječ je o modelima GX9 i DMC-TZ200 koji izlaze sredinom ožujka.

 

GX9

 GX9 bi trebala biti nova verzija GX8 modela te za razliku od osmice, novi ima stabilizaciju na pet osi, LCD display i viewfinder sada imaju višu rezoluciju. Ovaj model dolazi i sa integriranim flashom i Bluetooth konekcijom te više nema Low Pass Filter. 

Od ostalih specifikacija, tu su 20,3 megapikselni "Four-thirds" senzor, autofokus radi na bazi detekcije kontrasta, burst slikanje je moguće brzinom od 6 fpsa, te naravno podržava 4K snimanje brzinom od 30 FPSa.

Lumiks GX9

Nešto je manji od svog prethodnika, no zato gubi i otpornost na različite vremenske uvjete, te baterija traje malo kraće. Korištenjem naprednih postavki za štednju baterije, možete ju razvući na do 900 okidanja prema Panasonicovim tvrdnjama. 

 

 DMC-TZ200

Drugi primjerak opisuje se kao savršen za one koji fotoaparat žele ponjeti na putovanja jer svojim malenim dimenzijama ne predstavlja problem kod nošenja, a leće imaju mogućnost zumiranja do 15 puta. Zoom range je impresivnih 24 - 360 mm ekvival. F3.3-6.4 zumiranja. TZ200 koristi 20,1 megapikselni senzor od jednog inča, elektronički viewfinder sada ima 2.33M točaka, za razliku od prethodnih 1.7M te sada ima i Macro način snimanja od 3 centimetra kao i 1080p-120fps način snimanja. Naravno podržava i standardni 4K / 30 fps način snimanja.

 

Lumiks TZ200

Za konekciju, tu su WiFi i Bluetooth koji bi trebali trošiti malo energije. Fotoaparatom se upravlja i 3 inčnim touchscreenom.

Što se baterije tiče, CIPA standard ju stavlja na 370 fotki.

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Panasonic predstavio dva nova Lumix fotoaparata - VidiLAB - QR Code Friendly
Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.