IFA 2016: Acer najavio prvi notebook na svijetu sa zakrivljenim ekranom - 5.0 out of 5 based on 1 vote
IFA 2016: Acer najavio prvi notebook na svijetu sa zakrivljenim ekranom

IFA 2016: Acer najavio prvi notebook na svijetu sa zakrivljenim ekranom

Kompanija je na ovogodišnjem IFA sajmu predstavila novog Predatora koji odskače od konkurencije nekim zanimljvim detaljima.

Predator 21 X je novi Acerov gaming laptop sa zakrivljenim zaslonom koji ima dijagonalu od čak 21 inča. Ova najava laptopa samo potvrđuje Acerovu obvezu da pruži gamerima vrhunsko iskustvo, jačajući svoju ponudu prijenosnika na hardverskoj strani, ali i vanjskom izgledu. Posjeduje 2560 x 1080 IPS zaslon veličine od 21 inča (53,3 cm), dok na polju grafike koristi koristi Nvidijinu G-Sync tehnologiju i dual Nvidia GeForce GTX 1080 GPU-e u SLI modu. Pogonit će ga Intelov procesor sedme generacije.

Jedna od inovacija kojom se također ističe ovaj flagship je i integrirano praćenje kretanje očiju "Tobii eye-tracking" kroz infracrvene senzore i softver, što daje gamingu jednu novu dimenziju. Notebook predstavlja novu vrstu interakcije gdje se ciljanje ili odlaska u zaklon može izvršiti samo pogledom na objekt.

Acer Predator 21 X 2

U laptop je ugrađen i SoundPound 4,2+ (četiri zvučnika i dva subwoofera) i Dolby Audio sustav za što bolju audio imerziju. Ovakve komponente zahtijevaju i kvalitetno hlađenje, tako da će Predator 21 X dolaziti s naprednim sustavom hlađenja od 5 sistemskih ventilatora, među kojima su tri s ultra-tankim AeroBlade metalnim ventilatorima. Njegova full-sized mehanička tipkovnica ima Cherry MX switcheve s opcijom RGB pozadinskog osvjetljenja za svaku tipku.

Acer Predator 21 X 3

Za sada nije poznato koliko će koštati kada se početkom 2017. nađe na tržištu.

Najavili su i osvježene verzije klasičnih Predator laptopa s novom Nvidijinom Pascal arhitekturom. Očekuju se u listopadu po početnoj cijeni od 1799 eura za Predator 15 i 1899 eura za Predator 17. Uz ovaj flagship kompanija je najavila i tri nova Predator gaming monitora s Tobiieye tehnologijom, od kojih svaki ima G-Sync i visoko osvježavanje.

Predator Z271T dolazi sa 27" zakrivljenim ekranom (1800R zakrivljenost) na FHD rezoluciji i 144 Hz. Dolazi u listopadu po cijeni od 799 eura.
Predator XB251HQT sastoji se od 24.5" ravnog ZeroFrame ekrana na FHD rezoluciji i 240 Hz.
Predator XB271HUT također je ravni ZeroFrame ekran, no sa 27-inčnim ekranom na WQHD rezoluciji (2560 x 1440) i 165 Hz. Dostupan će biti u prosincu po cijeni od 899 eura.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

IFA 2016: Acer najavio prvi notebook na svijetu sa zakrivljenim ekranom - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.