HP proširuje Chromebook seriju sa 11-inčnim G5 modelom

HP proširuje Chromebook seriju sa 11-inčnim G5 modelom

Chromebook 11 G5 je novi uređaj od HP-a koji će po prvi puta dobiti opcionalnu opciju ekrana na dodir.

Chromebook je prijenosnik koji se fokusira na sustav clouda koji se spaja na internet i tim putem pokreće Googleov Chrome operativni sustav, tako da ni G5 nije iznimka u ovom slučaju.

Njegovo kućište dobilo je novi dizajn u kojem je sada Chromebook još tanji i s još manjim okvirom ekrana. Rezolucija ekrana je na 1366 x 768. Novi HP-ov Chromebook 11 G5 je prvi HP-ov Chromebook uređaj od 11,6 inča koji pruža dodatnu opciju ekrana na dodir što će se posebno svidjeti korisnicima kojima će se olakšati korištenje Chrome i Android aplikacija s Google Play Storea koji imaju podršku za dodir. Također, krajem ove godine očekuje se i da će Googleov OS dobiti podršku za aplikacije s Google Play Storea, čime će Chrome korisnici dobiti oko 2 milijuna Android aplikacija. Ekran na dodir zaštićen je Corning Gorilla Glassom NBT, koji smanjuje refleksiju te je otporan na oštećenja.

Od hardvera tu su dvojezgreni procesor Intel Celeron N3060 s taktom na 1,6 GHz i boostom do 2,48 GHz, Intel HD Graphics 400, 4 GB LPDDR3 memorije i 16 GB pohrane (omogućeno do 32 GB eMMC). Za mrežnu komunikaciju pobrinuo se Intel Dual Band Wireless-AC 7265 s Bluetoothom. Od portova posjeduje dva USB 3.0, HDMI, audio combo jack i čitač SD kartica. Težina mu iznosi svega 1,1 kg.

Kompanija navodi kako baterija može izdržati i do 12 i pol sati rada te do 11 sati rada s modelom touchscreena. Njegova početna cijena je svega 189 dolara (oko 1.284 kn), s cijenom od 269 dolara (oko 1.828 kn) za opciju s ekranom na dodir. Ovaj prijenosnik bit će dostupan kroz ovlaštene partnere početkom srpnja, dok će se u trgovinama naći u listopadu.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

HP proširuje Chromebook seriju sa 11-inčnim G5 modelom - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.