Aqua Computer dodao u svoju liniju vodene blokove za GTX 1080 i 1070

Aqua Computer dodao u svoju liniju vodene blokove za GTX 1080 i 1070

Njemački Aqua Computer lansirao je Kryographics vodeni blok za dvije najnovije i najjače Nvidijine grafičke kartice.

Iako je slovenski EK Water Blocks krajem prošlog mjeseca izdao vodeni blok za GTX 1080 FE, sada njemačka kompanija predstavlja vodeni blok za GTX 1080 i 1070 grafičku karticu. GTX 1080 kartica tek je nedavno predstavljena, dok se za GTX 1070 kartice od Nvidijinih partnera tek očekuju predstavljanja. No, to nije spriječilo kompanije da izdaju vodene blokove i za tu karticu.

Aqua Computersov novi vodeni blok po prvi puta koristi jet plate, čime ovaj promijenjeni tok smanjuje ionako niski otpor protoka. Zaobilazni kanal poslije GPU-a pomaže u smanjivanju otpora bloka i omogućujući tako vodi protok iznad nekih dijelova RAM modula. Sama baza napravljena je od elektrolitičkog bakra s tankoćom od deset milimetara. Navodi se kako je blok u potpunosti proizveden u Njemačkoj, te kako je zahvaljujući preciznoj proizvodnji omogućeno korištenje termalne paste ne samo za GPU, već i za RAM. Kako bi regulirali napon, kompanija je uključila i termalnu podlogu.

Posjeduje niklane instalirane fiksatore kojim se omogućava krajnje jednostavna i lagana instalacija. Sve bitne površine su ispolirane kako bi se dobio što bolji transfer topline. Korisnici mogu birati između transparentnog i zatamnjenog akrilnog staklenog pokrova. Niklana varijanta bloka dostupna će biti za oko dva tjedna. Sama kompanija je izjavila i kako radi na backplateu koji bi trebao biti dostupan u razmaku od dva do tri tjedna, nudeći pasivnu varijantu i aktivnu varijantu s toplovodnom cijevi koja ima direktan kontakt s tekućinom za hlađenje.

Što se tiče cijena, navodi se kako će bakrena verzija biti 100 eura (oko 742 kn), dok poniklana verzija od 115 eura (oko 854 kn). Aktivni backplate koštat će 40 eura (oko 297 kn), dok će pasivni imati cijenu od 25 eura (oko 185 kn). U usporedbi sa slovenskim EK Water Blocksom cijene su približno iste.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Aqua Computer dodao u svoju liniju vodene blokove za GTX 1080 i 1070 - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.